Ухвала
від 18.01.2021 по справі 420/14003/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/14003/20

У Х В А Л А

18 січня 2021 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про розгляд адміністративної справи №420/14003/20 у судовому засіданні з викликом сторін, за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулось Головне управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про:

застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти,- які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 15 грудня 2020 року, вищевказану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження по справі, без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

11 січня 2021 року, через канцелярію Одеського окружного адміністративного суду, від Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України надійшло клопотання про розгляд адміністративної справи №420/14003/20 у судовому засіданні з повідомленням сторін, яке було передано судді Балан Я.В. після виходу з відпустки.

Необхідність призначення судового засідання по адміністративній справі №420/14003/20 Державним підприємством Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України не обґрунтована.

При вирішенні питання про доцільність розгляду справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити у задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Зазначаючи про необхідність розгляду справи у судовому засіданні з повідомлення (викликом) сторін, відповідач не зазначив встановлення яких обставин у справі є неможливим шляхом аналізу письмових доказів і пояснень та вимагає проведення судового засідання.

Статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними главою 10.

Суд зазначає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Також, положення Кодексу адміністративного судочинства України гарантують права учасників справи безпосередньо знайомитись з матеріалами справи, зокрема і з аргументами іншої сторони та інших учасників та реагувати на ці аргументи відповідно до процесуального законодавства (заявами по суті справи).

Відтак, сторони не позбавлені можливості подачі доказів на підтвердження своєї позиції або письмових пояснень.

При цьому, суд звертає увагу на те, що згідно з ч. 2 ст. 76 Кодексу адміністративного судочинства України питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Дослідивши клопотання відповідача, матеріали справи, беручи до уваги предмет та підстави позову, обставини, якими учасники справи обґрунтовують свої вимоги та заперечення, характер спірних правовідносин, обсяг та характер доказів у справі, суд не вбачає обґрунтованих підстав для розгляду адміністративної справи №420/14003/20 у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, наказом голови Одеського окружного адміністративного суду №22 ОС/Д/С від 20.10.2020 року з метою запобігання, виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) з 21 жовтня 2020 року, на період запровадження в Україні карантинних заходів в Одеському окружному адміністративному суді встановлено додаткові обмеження, зокрема, припинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу, крім окремої категорії адміністративних справ, особливості провадження у яких встановлені статтями 273, 275, 276 КАС України, судовий розгляд справ здійснюється у порядку письмового провадження або в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасниками судових справ, обмежено допуск осіб до будівлі суду.

Керуючись ст. ст. 12, 243, 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про розгляд адміністративної справи №420/14003/20 у судовому засіданні з викликом сторін, за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності - відмовити.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Балан

Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено19.01.2021
Номер документу94196653
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —420/14003/20

Рішення від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні