Ухвала
від 11.02.2021 по справі 420/14003/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/14003/20

У Х В А Л А

11 лютого 2021 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про продовження розгляду адміністративної справи №420/14003/20 за правилами загального позовного провадження, за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності, -

В СТ А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №420/14003/20 за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти,- які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей.

При вирішенні питання про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження, суд зазначає наступне.

Згідно з приписами ст.242 Кодексу адміністративного судочинства України, рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені у судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Згідно з приписами ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з частиною 3 статті 12 КАС України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно ч. 3 ст. 260 цього Кодексу вбачається, що суд при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявності підстав може постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Частина 6 ст. 260 КАС України встановлює, що якщо суд вирішив розглянути справу у порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Згідно з приписами ст. 179 КАС України у кожній справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до змісту ч. 2 ст. 180 КАС України з`ясування судом, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропозиція учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішення питання про витребування додаткових доказів та визначення строків їх подання є завданнями підготовчого провадження.

У ході дослідження матеріалів справи, враховуючи обсяг і характер доказів, суд дійшов висновку про доцільність продовження розгляду адміністративної справи №420/14003/20 у порядку загального позовного провадження.

Разом з цим, суд зазначає, що усі подані учасниками справи до 11 лютого 2021 року письмові докази та заяви по суті справи будуть враховані судом при ухваленні рішення по справі.

Керуючись ст. ст. 12, 49, 77-80, 179, 180, 243, 248, 256, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Продовжити розгляд адміністративної справи №420/14003/20 за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області (65044, м. Одеса, пр.-т. Шевченка 2, код ЄДРПОУ 39781624) до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України (67667, Одеська область, Біляївський район, смт. Хлібодарське, вул. Маяцька дорога 24, код ЄДРПОУ 00724896) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти,- які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 04 березня 2021 року о 10 годині 45 хвилин , у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, буд. 14, зал судових засідань №33.

Зобов`язати Державне підприємство Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України (код ЄДРПОУ 00724896) у термін до 04 березня 2021 року , надати до Одеського окружного адміністративного суду: інформацію стосовно подання декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці (зокрема, щодо робіт які виконуються на висоті 1,3 метри); інформацію стосовно отримання дозволу на експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж, технологічного електрообладнання напругою понад 1000В; інформацію стосовно наявності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000В та в зонах дії струму високої частити; інформацію стосовно призначення особи відповідальної за електрогосподарство; інформацію стосовно проведення профілактичних випробувань та вимірювання електрообладнання та електромереж; інформацію стосовно виконання приписів Головного управління Держпраці в Одеській області №№15/14.5/02-1152-1802, 15/14.5/12-1152-1803, 15/14.3/03-1152-1804 від 08 жовтня 2019 року.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву (у разі необхідності) протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу (у разі необхідності) надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу (у разі необхідності) надати протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Балан

Дата ухвалення рішення11.02.2021
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94799229
СудочинствоАдміністративне
Сутьнеобхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —420/14003/20

Рішення від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні