Ухвала
від 29.01.2021 по справі 951/1102/20
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/1102/20

Справа № 2/951/115/2021

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

29 січня 2021 року смт. Козова

Козівський районний суд Тернопільської області в складі судді Чорного І.А., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя.

Ухвалою судді від 24.12.2020 року дану позовну заяву залишено без руху та надано позивачу термін для усунення недоліків.

20.01.2021 року на адресу суду надійшла заява представника позивача про усунення недоліків позовної заяви, якою вказані недоліки позовної заяви були усунені.

Також позивачем у позовній заяві заявлено клопотання про звільнення її від сплати судового збору, у якому просила звільнити від сплати судового збору, посилаючись на те, що вона не отримує доходів та має на утриманні малолітню дитину, яку доглядає сама, будь-які заощадження чи банківські рахунки у неї відсутні.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 8 ЗУ Про судовий збір суд, враховуючи майновий стан сторони, може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати, в тому числі, якщо розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік.

З матеріалів позову вбачається відсутність у позивача ОСОБА_1 доходів за період з 01.07.2019 року по 30.09.2020 року, про що вона подала відповідні докази - відомості з центральної бази даних Державного реєстру фізичних осіб ДПА України про суми виплачених доходів від 03.12.2020 року.

Суддя приходить до переконання, що у зв`язку із наявними доказами про майновий стан позивача, та те, що розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік, позивача слід звільнити від сплати судового збору за подання даного позову.

У зв`язку з цим, позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України і віднесена до юрисдикції Козівського районного суду Тернопільської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відтак, враховуючи вимоги ч. 1 ст. 187 ЦПК України, а саме, що відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суддя дійшов до висновку, що вказану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити за такою провадження у справі.

З огляду на предмет позову, враховуючи положення ст.ст. 19, 274 ЦПК України, розгляд даної справи слід проводити за правилами загального позовного провадження.

На підставі вказаного, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст.189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у даній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 274 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору за подачу позовної заяви про поділ майна подружжя.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про поділ майна подружжя .

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Козівського районного суду Тернопільської області (смт. Козова, вул. Гвардійська, 2, Тернопільської області) на 10.00 год. 25.02.2021 року.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам справи.

Визначити відповідачу(ам) п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач(і) має(мають) право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач(і) зобов`язаний(і) надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем(ами) відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач (і) має (мають) право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу(ам) п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу(ам) п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою: http://kz.te.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.А. Чорний

Дата ухвалення рішення29.01.2021
Оприлюднено02.02.2021
Номер документу94540838
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —951/1102/20

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні