Ухвала
від 08.02.2021 по справі 378/974/17
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 378/974/17

Провадження № 2-і/378/1/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" лютого 2021 р. Ставищенський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді: Гуртовенко Р. В.

за участю секретаря: Мельник Н.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Ставище Київської області заяву начальника Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури про виправлення помилки у виконавчому листі, виданому Ставищенським районним судом на підставі постанови (додаткової) колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду від 23.09.2020 року по справі №378/974/17, провадження №61-46245св18, щодо стягнення судового збору по справі за позовом керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до Головного Управління Держгеокадастру в Київській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: міжрайонне управління у Ставищенському та Таращанському районах Головного управління Держгеокадастру у Київській області про визнання недійсними та скасування наказів, визнання недійсними договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації , -

в с т а н о в и в:

До суду з вказаною заявою звернувся начальник Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури,з посиланням на те, що постановою (додатковою) колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду від 23.09.2020 року по справі №378/974/17, провадження №61-46245св18, за заявою прокурора Київської області про ухвалення додаткової постанови щодо стягнення судового збору у справі за позовом керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до Головного Управління Держгеокадастру в Київській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: міжрайонне управління у Ставищенському та Таращанському районах Головного управління Держгеокадастру у Київській області про визнання недійсними та скасування наказів, визнання недійсними договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації, вказану заяву прокурора Київської області задоволено .

06.11.2020 року Ставищенським районним судом по даній справі видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2 судового збору. 04.01.2021 року вказаний виконавчий лист Таращанським РВ ДВС Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повернуто без прийняття до виконання, так як в ньому не зазначено дати народження боржника.

Суд, розглянувши дану заяву начальника Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури, дійшов наступного висновку.

Встановлено, що 06.11.2020 року Ставищенським районним судом по даній справі видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2 судового збору без зазначення дати народження останнього. На момент видачі цього виконавчого листа інформація про дату народження боржника в матеріалах справи була відсутня.

Відповідно до п. 17.2 розділу ХІІІ „Перехідні положення» ЦПК України (у редакції Закону №2147-VІІІ) до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі), здійснюється в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 432 ЦПК України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню. Про виправлення помилки в виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу.

Оскільки у виконавчому листі не було зазначено дати народження боржника ОСОБА_2 з причин її відсутності в матеріалах справи, суд вважає за необхідне внести доповнення у вказаний виконавчий лист.

Керуючись ст. 432 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Внести доповнення у виконавчий лист, виданий 06.11.2020 року на підставі постанови (додаткової) колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду від 23.09.2020 року по справі № 378/974/17, провадження № 61-46245св18, за заявою прокурора Київської області щодо стягнення судового збору у справі за позовом керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до Головного Управління Держгеокадастру в Київській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: міжрайонне управління у Ставищенському та Таращанському районах Головного управління Держгеокадастру у Київській області про визнання недійсними та скасування наказів, визнання недійсними договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації, в частині дати народження боржника, а саме:замість ОСОБА_2 , вважати вірним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду через Ставищенський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Р. В. Гуртовенко

СудСтавищенський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.02.2021
Оприлюднено09.02.2021
Номер документу94705172
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —378/974/17

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Рішення від 10.03.2021

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Постанова від 17.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні