Ухвала
від 17.02.2021 по справі 757/53640/16-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53640/16-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" лютого 2021 р. Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар судового зсідання Шевченко Т.В.,

учасники справи:

третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент

третя особа, яка заявляє самостійних вимог на предмет спору, Печерська районна в місті Києві державна адміністрація

відповідач: ОСОБА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Київська міська рада,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння, та за позовом третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент , Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Київська міська рада, Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В :

Під час судового розгляду справи представник третьої особи ОСББ Парламент - Дикань П.О. надав суду клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням Печерського районного суду м. Києва (суддя Новак Р.В.) у справі № 757/33769/19-ц за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до приватного нотаріуса Апатенко Марини Анатоліївни, треті особи ОСОБА_2 , Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва про скасування запису.

Заслухавши думку учасників процесу, які не заперечили щодо зупинення провадження у справі, суд дійшов висновку про зупинення провадження у справі, виходячи з такого.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Так, Печерським районним судом м. Києва розглядається цивільна справа № 757/53640/16-ц за позовом третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння, та за позовом третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент , Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Київська міська рада, Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння, а саме приміщення АДРЕСА_1 .

При цьому, ухвалою Печерського районного сулу м. Києва від 8 вересня 2018 року у цій справі з метою забезпечення позову заборонено Київській міській раді, Печерській районній в місті Києві державній адміністрації, Комунальному підприємству Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва і органам та суб`єктам, які здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації прав, здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо нерухомого майна, а саме приміщення № 34-А .

Водночас, відповідач ОСОБА_2 в порушення вимог ухвали через приватного нотаріуса Апатенко М.А. здійснила реєстрацію вказаного приміщення за собою, що стверджується її заявою про проведення реєстраційних дій з зміною площі належної їй квартири 34 шляхом приєднання оспорюваного приміщення 34-А, технічним паспортом, виданим ТОВ БТІ-Єврофасп від 16.04.2019р., довідкою б/н ТОВ БТІ-Єврофасп , в якій зазначено, що збільшення площі здійснено без реконструкції приміщення та за відсутності правовстановлюючих документів на приміщення 34-А у зв`язку із приєднанням антресолі , рішенняя державного реєстратора прав на нерухоме майно приватного нотаріуса Апатенко М.А. про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 46607680 від 23 квітня 2019 року, Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, індексний номер витягу: 164610688 від 23.04.2019.

Враховуючи, що Печерським районним судом м. Києва (суддя Новак Р.В.) розглядається справа № 757/33769/19 за позовом Печерської районної в м. Києві державної адміністрації про скасування реєстраційного запису, в якому розглядається правомірність приєднання кімнати 34-А до квартири АДРЕСА_1 , суд дійшов висновку про зупинення провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Зупинити провадження у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння, та за позовом третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Парламент , Орган самоорганізації населення Будинковий комітет Вулиця Інститутська, 15/5 , Київська міська рада, Служба у справах дітей Печерського району в місті Києві про витребування майна з чужого незаконного володіння до набрання законної сили судовим рішенням Печерського районного суду м. Києва (суддя Новак Р.В.) у справі № 757/33769/19-ц за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до приватного нотаріуса Апатенко Марини Анатоліївни, треті особи ОСОБА_2 , Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва про скасування запису.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України в редакції від 15 грудня 2017 року.

Суддя О.В.Батрин

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.02.2021
Оприлюднено22.02.2021
Номер документу95024615
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/53640/16-ц

Ухвала від 17.02.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 29.01.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Постанова від 21.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні