Рішення
від 24.02.2021 по справі 204/625/20
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/625/20

Провадження № 2-др/204/3/21 р.

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2021 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючої судді Самсонової В.В.

за участю секретаря Зайченко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпрі справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога , Товариства з обмеженою відповідальністю Росвен Інвест Україна , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Кредитекспрес Юкрейн ЕЛ.ЕЛ.СІ про захист прав споживача і стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді судової палати у цивільних справах Дніпровського апеляційного суду від 21 січня 2021 року вищевказану цивільну справу було повернуто до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська для вирішення питання щодо ухвалення у справі додаткового рішення, у зв`язку з тим, що судом при ухваленні судом рішення не було вирішено питання про судові витрати.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причину своєї неявки суду не повідомили.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає необхідним ухвалити у даній справі додаткове рішення з наступних підстав.

У відповідності до ч. ч. 3-4 ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

У судовому засіданні встановлено, що 19 жовтня 2020 року Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська була розглянута цивільна справа № 204/625/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога , Товариства з обмеженою відповідальністю Росвен Інвест Україна , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Кредитекспрес Юкрейн ЕЛ.ЕЛ.СІ про захист прав споживача і стягнення моральної шкоди, - та ухвалено відповідне рішення суду за результатами розгляду цієї справи, яким (рішенням) частково задоволені позовні вимоги позивача (а.с.126-127).

При цьому, у відповідності до ч. 1 ст. 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Разом з тим, у вищевказаному рішенні судом не вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

В той же час, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

З урахуванням вищевказаного, оскільки позовні вимоги позивача були задоволені частково, а в рішенні суду не вирішено питання про розподіл судових витрат, суд вважає необхідним ухвалити додаткове рішення та стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога на користь держави судовий збір пропорційно розміру задоволених позовних вимог в сумі 840 грн. 80 коп. (в порядку ч. ч. 1-2 ст. 4 Закону України Про судовий збір в редакції на момент звернення до суду з даним позовом).

При цьому, суд вважає необхідним стягнути судовий збір тільки з відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога , оскільки фактично спір у даній справі виник між позивачем та саме Товариством з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 141, 247, 258-261, 270, 352-355 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео Швидка фінансова допомога на користь держави судовий збір пропорційно розміру задоволених позовних вимог в сумі 840 грн. 80 коп.

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги додаткове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя В.В. Самсонова

Дата ухвалення рішення24.02.2021
Оприлюднено19.03.2021
Номер документу95638739
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/625/20

Ухвала від 12.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 30.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Рішення від 24.02.2021

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Рішення від 19.10.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні