Ухвала
від 22.03.2021 по справі 608/1147/19
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про заміну третьої особи її правонаступником

22 березня 2021 року Справа № 608/1147/19

Номер провадження2/608/21/2021

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Запорожець Л. М.

за участю секретаря с/з Фаштиковської М. І.

представника позивача адвоката Волинця С.А.

Гіля А.О.

представника відповідачів адвоката Гука В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Аурум плюс , третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Білівської сільської ради Чортківського району Тернопільської області до відповідачів: Чортківської районної державної адміністрації Тернопільської області, Сектору державної реєстрації Чортківської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про захист інтересів суб"єкта господарювання на видобуток корисної копалини місцевого значення шляхом визнання недійсним державних актів на право власності на земельну ділянку та скасування її державної реєстрації, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Чортківського районного суду Тернопільської області знаходиться на розгляді вищевказана позовна заява.

Представник позивача адвокат Волинець С.А. подав суду письмове клопотання про заміну третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Білівської сільської ради Чортківського району Тернопільської області її правонаступником Чортківською міською радою, оскільки на час подання позову до суду Білівська сільська рада Чортківського району Тернопільської області становила самостійний орган місцевого самоврядування та була юридичною особою. На підставі Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 року № 3650 Про утворення та ліквідацію районів , розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 747-р Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Тернопільської області , частини першої статті 8-3 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад у Тернопільській області на територіях Чортківського району та Чортківської міської ради 24 грудня 2020 року виключено з облікових даних Бичківську, Білівську, Росохацьку, Скородинську сільські ради Чортківського району, Чортківську міську раду. Включено в облікові дані Чортківську міську раду Чортківської міської територіальної громади (ВВР, 20202, № 10, с. 22). Відтак, Білівська сільська рада увійшла до складу Чортківської міської ради Тернопільської області (об`єднана територіальна громада).

Представники позивача ОСОБА_4 , ОСОБА_5 клопотання підтримують.

Представник відповідача ОСОБА_3 адвокат Гук В.С. не заперечує.

Суд, вислухавши представників позивача ОСОБА_4 , адвоката Волинця С.А., представника відповідача ОСОБА_3 - адвоката Гука В.С., дослідивши додані письмові докази, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 104 ЦК України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 року № 3650 Про утворення та ліквідацію районів , розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 747-р Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Тернопільської області , частини першої статті 8-3 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад у Тернопільській області на територіях Чортківського району та Чортківської міської ради 24 грудня 2020 року виключено з облікових даних Бичківську, Білівську, Росохацьку, Скородинську сільські ради Чортківського району, Чортківську міську раду. Включено в облікові дані Чортківську міську раду Чортківської міської територіальної громади (ВВР, 20202, № 10, с. 22). Відтак, Білівська сільська рада увійшла до складу Чортківської міської ради Тернопільської області (об`єднана територіальна громада).

У зв`язку із зміною адміністративно-територіального устрою, Білівська сільська рада Чортківського району Тернопільської області реорганізована шляхом входу до Чортківської міської ради Тернопільської області (об`єднаної територіальної громади), яка стала правонаступником третьої особи на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору та згідно витягу з ЄДРЮОтаП на підставі номеру запису 1006341120006000721 Білівська сільська рада (орган місцевого самоврядування) 10.02.2021 року припинила своє існування у зв`язку із її реорганізацією, тому клопотання є підставним та слід замінити третю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору її правонаступником.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 11, 12, 55, 104, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Замінити первісну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Білівську сільську раду Чортківського району Тернопільської області на належну, а саме: Чортківську міську раду Чортківської міської територіальної громади Тернопільської області ( ЄДРПОУ 04636045), місцезнаходження : Тернопільська область, м.Чортків, вул. Шевченка, 21.

Оголосити перерву у розгляді цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Аурум плюс , третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Чортківської міської ради Чортківської міської територіальної громади Тернопільської області до відповідачів: Чортківської районної державної адміністрації Тернопільської області, Сектору державної реєстрації Чортківської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про захист інтересів суб"єкта господарювання на видобуток корисної копалини місцевого значення шляхом визнання недійсним державних актів на право власності на земельну ділянку та скасування її державної реєстрації до 14 години 30 хвилин 05 травня 2021 року.

Копію позовної заяви з доданими до неї додатками та копію даної ухвали направити Чортківській міській раді Тернопільської області та надати можливість ознайомитись з усіма доказами, які знаходяться в матеріалах справи до вказаної дати.

Про дату, час та місце слухання справи повідомити учасників процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя/підпис/

Копія вірна:

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах справи № 608/1147/19

Ухвала набрала законної сили " "


року.

Суддя: Л. М. Запорожець

Копію ухвали видано " "


року.

Секретар:

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено24.03.2021
Номер документу95729362
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —608/1147/19

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні