Ухвала
від 29.03.2021 по справі 653/3730/20
ГЕНІЧЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 653/3730/20

Провадження № 2/653/15/21

У Х В А Л А

іменем України

29 березня 2021 року Генічеський районний суд Херсонської області в складі:

головуючої судді - Делалової О.М.,

з участю секретаря судового засідання - Мироненко Т.А.,

представника позивача - Новікова В.М.,

позивача - ОСОБА_1 ,

третьої особи - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Генічеську в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_3 , який діє в інтересах ОСОБА_1 до Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, треті особи - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., ОСОБА_2 , про визнання права власності на приватне фермерське господарство Сокіл в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_3 , який діє в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суд з позовом Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області про визнання права власності на приватне фермерське господарство Сокіл в порядку спадкування

Ухвалою Генічеського районного суду Херсонської області від 04.01.2021 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання на 29.03.2021 року у порядку загального позовного провадження.

26.01.2021 року третьою особою ОСОБА_2 була подана позовна заява до ОСОБА_1 , Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, третя особа - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., про визнання права власності на Ѕ частку приватного фермерського господарства Сокіл у порядку спадкування за законом.

В підготовчому судовому засіданні ОСОБА_2 просив прийняти позов до спільного розгляду із первісним.

Представник позивача та позивач у підготовчому засіданні проти прийняття позову не заперечили, просили надати термін для подання відзиву на позовну заяву ОСОБА_2 .

Дослідивши подану позовну заяву, приходжу до висновку про доцільність її прийняття до розгляду із первісним позовом, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ч.6 ст.30 ЦПК України позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, незалежно від їх підсудності пред`являються в суді за місцем розгляду первісного позову.

У відповідності до ч.ч.1-3 ст.193, 195 ЦПК України третя особа має право пред`явити позов у строк для подання відзиву. Позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення позову третьої особи може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за позовом третьої особи ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним позовом та позовом третьої особи взаємопов`язані, спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175,177 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Разом з тим, 06 грудня 2020 року набув чинності Закон України №1009-1Х від 17.11.2020 року Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій , яким внесені зміни до Закону України Про місцеве самоврядування .

Як вбачається з підпунктів 1) та 4) п.6-1 Прикінцевих положень вказаного Закону, у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади).

Сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади.

При цьому, сформована територіальна громада не пізніше завершення другої сесії новообраної ради у порядку, визначеному цим пунктом, починає реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами та розміщених поза адміністративним центром сформованої територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі сформованої територіальної громади. Після завершення реорганізації відповідні сільські, селищні, міські ради припиняються як юридичні особи.

Згідно прийнятого рішення Генічеською міською радою №62 від 16.12.2020 р. Про початок реорганізації виконавчого комітету Озерянської сільської ради шляхом приєднання до Генічеської міської ради та відповідно до Розпорядження КМУ від 29.04.2020 р. №474-р Про затвердження перспективного плану формування територій громад Херсонської області - Генічеська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Озерянської сільської ради.

Як вбачається зі ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про заміну Озерянської сільської ради на його правонаступника - Генічеську міську раду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 30, 175, 177, 193, 194, 258-261,353 ЦПК України , суд -

п о с т а н о в и в :

Прийняти в провадження позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, третя особа - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., про визнання права власності на Ѕ частку приватного фермерського господарства Сокіл у порядку спадкування за законом.

Позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, третя особа - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., про визнання права власності на Ѕ частку приватного фермерського господарства Сокіл у порядку спадкування за законом об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, треті особи - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., ОСОБА_2 , про визнання права власності на приватне фермерське господарство Сокіл в порядку спадкування.

Відповідач за позовом третьої особи має право протягом 15 днів з дня вручення йому ухвали про прийняття позову до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднання вимог за позовом в одне провадження з первісним позовом надіслати: суду відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову; позивачу за позовом третьої особи копію відзиву на позов та доданих до нього документів.

Позивач за позовом третьої особи має право подати відповідь на відзив на свій позов протягом 5 днів з дня вручення йому відзиву на позов, відповідач за позовом третьої особи має право подати заперечення на відповідь на відзив на позов протягом 5 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на позов.

В цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, треті особи - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., ОСОБА_2 , про визнання права власності на приватне фермерське господарство Сокіл в порядку спадкування та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Озерянської сільської ради Генічеського району Херсонської області, третя особа - приватний нотаріус Шторгіна Н.Л., про визнання права власності на Ѕ частку приватного фермерського господарства Сокіл у порядку спадкування за законом, замінити відповідача Озерянську сільську раду на її правонаступника Генічеську міську раду.

Підготовче судове засідання відкласти на 22.04.2021 року об 10-00 год.

Витребувати від приватного нотаріуса Штогріної Наталії Леріївни належним чином завірену копію спадкової справи №26/2018, заведену після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати від Генічеської районної державної адміністрації реєстраційну справу або належним чином завірену її копію Фермерського господарства Сокіл , код ЄДРПОУ - 22743865.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Генічеського районного суду О. М. Делалова

СудГенічеський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення29.03.2021
Оприлюднено07.04.2021
Номер документу96027971
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —653/3730/20

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Рішення від 02.12.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Рішення від 02.12.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Рішення від 02.12.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Делалова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні