Ухвала
від 06.04.2021 по справі 120/246/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

06 квітня 2021 р. Справа № 120/246/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Комара П.А.,

суддів: Дончика В.В.

Богоноса М.Б.

за участю:

секретаря судового засідання: Панасюк В.В.

представника позивача 1: Гайди Т.М., Огородника О.М.

позивача 2: не з`явився

представника відповідача: Никонюка О.В.

розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом: Громадської організації "Автомайдан "Вінниччина", ОСОБА_1

до: Вінницької міської ради

про: визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення №2918 від 30.12.2020

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Громадської організації "Автомайдан "Вінниччина", ОСОБА_1 до Вінницької міської ради про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення №2918 від 30.12.2020.

Ухвалою суду від 27.01.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі. Постановлено розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

25.03.2021 Громадською організацією "Автомайдан "Вінниччина" подано заяву про уточнення позовних вимог. Вказана заява мотивована тим, що оскаржуване рішення прийнято не Вінницькою міською радою, а Виконавчим комітетом Вінницької міської ради, тому наявні підстави для заміни неналежного відповідача.

У підготовчому засіданні представники Громадської організації "Автомайдан "Вінниччина" підтримали заявлене клопотання та просили замінити неналежного відповідача.

Представник відповідача у підготовчому судовому засіданні щодо вказаного клопотання поклався на розсуд суду.

ОСОБА_1 у підготовче засідання не прибув, хоча про дату, час та місце його проведення повідомлявся завчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Дослідивши матеріали справи та виходячи з меж заявленого клопотання, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Відповідно до статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

В силу частин 5, 7 статті 48 КАС України під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Згідно із частиною 6 статті 48 КАС України, після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Так, судом встановлено, що 30.12.2020 Виконавчим комітетом Вінницької міської ради прийнято рішення №2918 "Про затвердження Порядку надання пільг на проїзд у міському електричному та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху, окремим категоріям громадян Вінницької міської територіальної громади". Однак, Громадська організація "Автомайдан "Вінниччина" оскаржуючи вказане рішення до суду, відповідачем визначила Вінницьку міську раду.

У свою чергу позовні вимоги у даній справі звернені саме до Виконавчого комітету Вінницької міської ради, відтак належним відповідачем у справі є Виконавчий комітет Вінницької міської ради (код ЄДРПОУ 03084813).

З огляду на викладене, колегія суддів приходить до висновку про необхідність замінити неналежного відповідача у справі №120/246/21-а на належного, а відтак клопотання Громадської організації "Автомайдан "Вінниччина" підлягає задоволенню.

При цьому, розгляд справи згідно приписів ч. 6 ст. 48 КАС України необхідно почати спочатку, встановивши відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача (п. 2 ч. 2 ст. 181 КАС України).

Керуючись ст.ст. 48, 181, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Громадської організації "Автомайдан "Вінниччина" про заміну відповідача - задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Вінницьку міську раду на належного - Виконавчий комітет Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, м. Вінниця, 21050, код ЄДРПОУ 03084813).

Встановити відповідачу строк до 15 днів для подання відзиву на позов із поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів у тому числі документів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Підготовче засідання відкласти на 22 квітня 2021 року о 12:30 год., яке відбудеться в залі судового засідання № 1 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Головуючий суддя Комар Павло Анатолійович

Судді Дончик Віталій Володимирович

Богоніс Михайло Богданович

Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено09.04.2021
Номер документу96106416
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення №2918 від 30.12.2020

Судовий реєстр по справі —120/246/21-а

Ухвала від 09.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мацедонська В.Е.

Постанова від 29.09.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Постанова від 29.09.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Рішення від 14.06.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 22.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 06.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні