Постанова
від 06.04.2009 по справі 15/446
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

06.04.2009 р. № 15/446

Окружний адміністративни й суд міста Києва у складі суд ді Мазур А.С., при секретарі Би стрик О.С., за участю представн ика позивача - Губар М.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Святошинському район і м. Києва

до Товариства з обмеженою від повідальністю «Українська т оварна група «Констар»

третя особа: Святошинська районна у м. К иєві державна адміністрація

про скасування (припинення) дер жавної реєстрації юридичної особи

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 6 кв ітня 2009 року проголошено всту пну та резолютивну частини п останови.

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова ін спекція у Святошинському рай оні міста Києва звернулася д о суду з позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Українська товарна група «Констар»про скасування (пр ипинення) державної реєстрац ії юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтов ано тим, що відповідач не пові домив ДПІ у Святошинському р айоні м. Києва про зміну свого місцезнаходження, про що бул о складено акт про незнаходж ення підприємства за юридичн ою адресою.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців ТОВ «УТГ «Конста р»за юридичною адресою: м. Киї в, вул. Булгакова, 16 не знаходит ься.

Статтею 26 Положення про дер жавну реєстрацію суб' єктів підприємницької діяльності , затвердженого Постановою К абінету Міністрів України ві д 25.07.1998 р. № 740, відповідач був зобов' язаний повідомити пр о зміну місцезнаходження орг ан державної реєстрації у се миденний термін. Невиконання цієї вимоги є підставою для с касування державної реєстра ції суб' єкта підприємницьк ої діяльності.

У зв' язку з цим позивач п росить припинити підприємни цьку діяльність відповідача

Відповідач у судове засіда ння не прибув, повістки про ви клик відповідача в судове за сідання повернулись до суду з відміткою пошти «за зазнач еною адресою не проживає». Ві дповідно до довідки з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців, місцезнаходження ві дповідача вказано: м. Київ, вул . Булгакова, 16, зазначена адрес а співпадає з адресою відпов ідача вказаною у позовній за яві.

Враховуючи наведене, суд вв ажає відповідача належним чи ном повідомленим.

Розглянувши подані сторон ами документи і матеріали, за слухавши пояснення позивача , всебічно і повно з' ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтується позов, об' є ктивно дослідивши докази, як і мають юридичне значення дл я розгляду справи і вирішенн я спору по суті, суд доходить в исновку, що позов підлягає за доволенню з таких підстав.

ТОВ «УТГ «Констар»(ідентиф ікаційний код 35122056) зареєстров ане Святошинською районною д ержавною адміністрацією м. К иєва 05.06.2007 р., за адресою: 03134, м. Киї в, вул. Булгакова, 16.

Стаття 247 Господарського ко дексу України у разі здійсне ння суб' єктом господарюван ня діяльності, що суперечить закону чи установчим докуме нтам, до нього може бути засто совано адміністративно-госп одарську санкцію у вигляді с касування державної реєстра ції цього суб' єкта та його л іквідації.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 8 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», установчі документи юридичн ої особи повинні містити від омості, передбачені законом.

У відповідності до ч. 2 ст. 7 За кону України «Про господарсь кі товариства»товариство зо бов' язане у п' ятиденний ст рок повідомити орган, що пров ів реєстрацію про зміни, які с талися в установчих документ ах, для внесення необхідних з мін до державного реєстру.

Згідно з частиною 1 статті 59 Г осподарського кодексу Украї ни припинення діяльності суб ' єкта господарювання здійс нюється шляхом його реоргані зації або ліквідації за ріше нням власника (власників) чи у повноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засно вників суб' єкта господарюв ання чи їх правонаступників, за рішенням суду. Відповідно до частини 6 зазначеної статт і, частини 2 статті 247 Господарс ького кодексу України суб' є кт господарювання ліквідуєт ься у разі скасування його де ржавної реєстрації у випадка х, передбачених законом.

Положенням пункту 17 частини 1 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 4 грудня 1990 року № 509-ХІІ (зі змінами та доповненн ями) встановлено, що органи де ржавної податкової служби ма ють право звертатися у перед бачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості.

Стаття 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них та фізичних осіб-підприє мців»підставами для винесен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язане з банкрутством юридичної особи, зокрема є: ви знання недійсним запису про проведення державної реєстр ації через порушення закону допущені при створені юридич ної особи, які не можна усунут и; здійснення нею діяльності , що суперечить установчим до кументам, або такої, що заборо ненна законом; невідповідніс ть мінімального розміру стат утного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання пр отягом року органам податков ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону ; наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

З урахуванням наведених но рм, а також того, що відповідач не знаходиться за юридичною адресаю та не повідомив у сем иденний строк орган податков ої служби за місцем своєї реє страції про зміну свого місц езнаходження, вказані дії по рушують встановлені законод авчими актами правила здійсн ення господарської діяльнос ті та є підставою для припине ння такого суб'єкта господар ювання шляхом скасування йог о державної реєстрації, врах овуючи право органів державн ої податкової служби звертат ися до суду з заявою (позовною заявою) про скасування держа вної реєстрації суб' єкта пі дприємницької діяльності, су д вважає позовні вимоги обґр унтованим та такими, що підля гають задоволенню.

Як вбачається з витягу з Є диного Державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців відомостей про знаходження відповідача за юридичною адресою не підтвер джено - відсутність за місце знаходженням.

Із матеріалів справи вбача ється, що у відповідача відсу тня заборгованість по сплаті податків.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також в ідсутності витрат позивача - суб' єкта владних повноваже нь, пов' язаних із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71, 107 та 158-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відпо відальністю «Українська тов арна група «Констар», зареєс трованого Святошинською рай онною державною адміністрац ією м. Києва 05.06.2007 року, ідентифі каційний код 35122056, за адресою: 03134 , м. Київ, вул. Булгакова, 16.

Постанову надіслати держа вному реєстратору Святошинс ького району міста Києва для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення та для здійснення з аходів з скасування (припине ння) державної реєстрації юр идичної особи у встановленом у законом порядку.

Постанова відповідно д о частини 1 статті 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України набирає законної с или після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ц им Кодексом, якщо таку заяву н е було подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними статтями 185-187 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, шляхом подання через суд першої інстанції заяви п ро апеляційне оскарження з н аступним поданням протягом д вадцяти днів апеляційної ска рги. Апеляційна скарга може б ути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя А.С. Мазур

Повний текст постано ви складено та підписано 10 кві тня 2009 року.

Дата ухвалення рішення06.04.2009
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу9626677
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15/446

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 19.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 06.04.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Рішення від 11.11.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 20.02.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Мохонько К.М.

Рішення від 23.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 27.01.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 26.01.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 18.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні