Ухвала
від 19.04.2021 по справі 640/6730/19
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2021 року

м. Харків

справа № 640/6730/19

провадження 22з/818/154/21

Харківський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Бурлака І.В., (суддя-доповідач),

суддів - Хорошевського О.М., Яцини В.Б.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 ,

відповідачі - Житлова комісія Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України, Центральна житлова комісія Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України, представники відповідачів - Видро О.Ю., Бабенко Є.М., Бєлкін А.Д.,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи заяву ОСОБА_1 про направлення справи за встановленою юрисдикцією за позовом ОСОБА_1 до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України, Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України про визнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

в с т а н о в и в:

У квітні 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України, Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України про визнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, який в подальшому уточнив.

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 18 листопада 2020 року відмовлено у задоволенні позову ОСОБА_1 .

Постановою Харківського апеляційного суду від 01 березня 2021 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 - задоволено частково, рішення Київського районного суду м. Харкова від 18 листопада 2020 року - скасовано; провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України, Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України про визнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії - закрито. Роз`яснено ОСОБА_1 , що розгляд справи визначено до юрисдикції адміністративного суду та протягом десяти днів з дня отримання постанови ОСОБА_1 має право звернутися до суду із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

Поштою 19 березня 2021 року ОСОБА_1 до суду апеляційної інстанції подав заяву, в якій просив направити справу за встановленою юрисдикцією, відповідно до постанови Харківського апеляційного суду від 01 березня 2021 року.

Судова колегія, обговоривши доводи заяви, вважає, що заява ОСОБА_1 про направлення справи за встановленою юрисдикцією до адміністративного суду підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до частини 4 статті 377 ЦПК України у разі закриття судом апеляційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першої статті 255 цього Кодексу , суд за заявою позивача в порядку письмового провадження постановляє ухвалу про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

Як вбачається з матеріалів справи, суд апеляційної інстанції закрив провадження у справі на підставі пункту 1 частини 1 статті 255 ЦПК України , у зв`язку з тим, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З огляду на викладене, наявні підстави для задоволення заяви та направлення справи за встановленою юрисдикцією, а саме до Харківського окружного адміністративного суду, до юрисдикції якого віднесено розгляд цієї справи.

Керуючись ст.ст.256, 377 ЦПК України

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про направлення справи до відповідного суду адміністративної юрисдикції - задовольнити.

Передати справу за позовом ОСОБА_1 до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника - Державного космічного агентства України, Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України про визнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії до Харківського окружного адміністративного суду.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання, касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий І.В. Бурлака

Судді О.М. Хорошевський

В.Б. Яцина

Повний текст ухвали складено 19 квітня 2021 року.

Дата ухвалення рішення19.04.2021
Оприлюднено20.04.2021
Номер документу96358043
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —640/6730/19

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Рішення від 05.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 05.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 28.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 01.03.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Рішення від 18.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні