Ухвала
від 05.05.2021 по справі 640/6730/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

05 травня 2021 року Справа № 640/6730/19

Суддя Харківського окружного адміністративного суд Зоркіна Ю.В, розглянувши матеріали адміністративного позову за позовом ОСОБА_1 до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України, Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України в особі Державного космічного агентства України про визнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

установив:

01 квітня 2019 року позивач звернувся до Київського районного суду міста Харкова з позовною заявою до Житлової комісії Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України (ЖК Харківського ПГЗ ДКУ) в особі Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України (Харківське РГЗ ДКАУ), Центральної житлової комісії Державного космічного агентства України (ЦЖК ДКА України) в особі Державного космічного агентства України в якій, з урахуванням уточнених позовних вимог, та просив суд

визнати незаконними та скасувати рішення житлової комісії Харківського представника генерального замовника Державного космічного агентства України в особі Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України оформлене протоколом № 91/10-18 від 24.10.2018 щодо відмови йому та членам його сім`ї в отриманні в 2018 році грошової компенсації замість отримання житлового приміщення

зобов`язати житлову комісію Харківського представництва генерального замовника Державного космічного агентства України, Харківське представництво генерального замовника Державного космічного агентства України, Центральну житлову комісію Державного космічного агентства України розглянути подані ним документи для отримання ним та членам його сім`ї грошової компенсації замість житлового приміщення.

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 18 листопада 2020 року відмовлено у задоволенні позову.

Постановою Харківського апеляційного суду від 01 березня 2021 року апеляційну скаргу позивача - задоволено частково, рішення Київського районного суду м. Харкова від 18 листопада 2020 року скасовано; провадження у справі закрито. Роз`яснено , що розгляд справи визначено до юрисдикції адміністративного суду та протягом десяти днів з дня отримання постанови має право звернутися до суду із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 19.04.2021 заяву позивача про направлення справи до відповідного суду адміністративної юрисдикції задоволено, справа в порядку ч.4 ст.377 ЦПК України передана до Харківського окружного адміністративного суду.

Спір належить до юрисдикції адміністративних судів, має розглядатись в порядку адміністративного судочинства та підсудний Харківському окружному адміністративному суду.

Перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі відсутні, підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі немає.

Виходячи з положень статей 171 та 257 КАС України, оскільки справа належить до справ незначної складності, позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 160, 161, 168, 171, 173, 174, 175, 241, 243, 257 КАС України, суддя,

ухвалив:

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного провадження.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття спрощеного провадження у справі подати до суду відзив на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання (подання) копії відзиву іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу , що він вправі подати відповідь на відзив, у разі його подання відповідачем, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, дотримуючись вимог ч.ч.2-4 ст. 162 КАС України.

Роз`яснити відповідачу , що він має право подати до суду заперечення на відповідь позивача протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити позивачу , що він має право подати клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач зазначене клопотання має подати в строк для подання відзиву.

Роз`яснити третій особі , що вона має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, дотримуючись, вимог ст. 165 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені ст. 44, 45, 47, 60 КАС України.

Адміністративна справа розглядається відповідно до ст.32 КАС України суддею одноособово в порядку спрощеного провадження без виклику учасників справи та протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Зоркіна Ю.В.

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено07.05.2021
Номер документу96729826
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —640/6730/19

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Рішення від 05.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 05.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 28.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 01.03.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Рішення від 18.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні