Ухвала
від 19.04.2021 по справі 920/1043/20
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"19" квітня 2021 р. м. Київ Справа№ 920/1043/20

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Станіка С.Р.

суддів: Дикунської С.Я.

Тарасенко К.В.

розглянувши заяву Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання"(вх. №09.1-21/1132/21 від 16.04.2021) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №920/1043/20 поза межами суду з використанням власних технічних засобів

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "АУМА ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ"

на рішення Господарського суду Сумської області

від 16.02.2021 (повне рішення складено 26.02.2021)

у справі № 920/1043/20 (суддя Джепа Ю.А.)

за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АУМА ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ"

до Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання"

про стягнення 2 282 155,02 грн.

за зустрічним позовом: Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "АУМА ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ"

про стягнення 2 222 555,84 грн.

без виклику представників сторін

В С Т А Н О В И В:

У провадженні колегії суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя - Станік С.Р. (суддя-доповідач), судді Дикунська С.Я., Тарасенко К.В. перебуває справа №920/1043/20 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "АУМА ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ" на рішення Господарського суду Сумської області від 16.02.2021, розгляд якої призначено на 22.04.2021 о 12 год. 40 хв.

16.04.2021 через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів (канцелярію) Північного апеляційного господарського суду від Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання" надійшла заява про участі у справі в режимі відеоконференції поза приміщеннями суду з використанням власних технічних засобів, яке призначене на 22.04.2021 о 12 год. 40 хв.

Відповідно до положень статті 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України №169 від 08.04.2020, який прийнято на виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19)", затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до п.п. 1, 2 ІІІ розділу цього Порядку для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього порядку. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. В заяві учасник справи обов`язково вказує, зокрема, електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі відеоконференцзв`язку.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання" (вх. №09.1-21/1132/21 від 16.04.2021) та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, статтями 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд -

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

2. Судове засідання по справі №920/1043/20 у режимі відеоконференції відбудеться 22.04.2021 о 12 год. 40 хв. в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А. Зал судових засідань №16 (2 поверх).

3. Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник - Сафронов Максим Анатолійович (логін - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

4. Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

5. Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку "EasyCon", який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua .

6. Попередити представника Сафронова Максима Анатолійовича, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

7. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

8. Попередити сторін про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщенням, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями Північного апеляційного господарського суду та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя С.Р. Станік

Судді С.Я. Дикунська

К.В. Тарасенко

Дата ухвалення рішення19.04.2021
Оприлюднено20.04.2021

Судовий реєстр по справі —920/1043/20

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 22.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Рішення від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

Ухвала від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

Ухвала від 13.11.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

Ухвала від 15.10.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Джепа Юлія Артурівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні