Ухвала
від 26.04.2021 по справі 192/225/20
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/225/20

Провадження № 2/192/78/21

Ухвала

26 квітня 2021 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Стрельникова О.О.

за участю: секретаря судового засідання - Корота Л.С.,

представника позивачки - адвоката Воловика М.О.,

відповідачки - ОСОБА_1

представника відповідачки - адвоката Мулька А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Солонянської державної нотаріальної контори, ОСОБА_1 про визнання додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

В судовому засіданні представником позивачки заявлено заяву про виклик свідка - ОСОБА_3 , який підтвердить обставини викладені позивачкою в позовній заяві.

Відповідачка ОСОБА_1 , її представник, проти виклику свідка заперечували з тих підстав, що позивачкою та її представником пропущеного строк подання та оголошення доказів, оскільки в підготовчому засіданні про виклик даного свідка заявлено не було.

Суд вислухавши думку учасників судового розгляду, які з`явились, дослідивши матеріали справи приходить до таких висновків.

Частиною 1 ст. 90 ЦПК України, встановлено, що показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Статтею 91 ЦПК України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

11 червня 2020 року представником позивача подано заяву про виклик свідка, а саме ОСОБА_3 , який підтвердить обставину про час повідомлення позивачці про наявність заповіту ОСОБА_4 (а.с. 40).

Дана зава не була підтримана представником позивачки під час підготовчого засідання.

В заяві від 26 квітня 2021 року представник позивачки зазначає, що він просить викликати свідка для підтвердження обставин викладених в позовній заяві.

Відповідно до ст. 263 ЦПК України - судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Враховуючи викладене, а також те, що представник позивача подав заяву про виклик свідка до підготовчого засідання, але з об`єктивних причин не підтримав її під час підготовчого засідання, тому, суд вважає, що заява представника позивача про виклик свідка підлягає задоволенню і свідок виклику.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України - суд має право визнати потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Тому суд вважає, що з метою з`ясування пояснень позивачки по суті позову слід визнати явку позивачки в судове засідання обов`язковою.

На підставі викладеного, керуючись ч. 4 ст. 91, 223 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивачки про виклик свідка - задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту свідка - ОСОБА_3 .

Попередити свідка: ОСОБА_3 про кримінальну відповідальність передбачену ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань на вимогу суду.

Визнати явку позивачки ОСОБА_2 для участі в розгляді справи за позовом ОСОБА_2 до Солонянської державної нотаріальної контори, ОСОБА_1 про визнання додаткового строку для прийняття спадщини обов`язковою для надання пояснень з приводу заявленого позову.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Стрельников О.О.

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.04.2021
Оприлюднено27.04.2021
Номер документу96510264
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/225/20

Ухвала від 01.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Постанова від 26.10.2021

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 22.10.2021

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Постанова від 19.10.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Рішення від 25.05.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Рішення від 25.05.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні