Ухвала
від 12.04.2021 по справі 554/1631/15-ц
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 12.04.2021 Справа № 554/1631/15-ц

Справа № 554/1631/15-ц

Провадження № 6/554/95/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2021 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: головуючого - судді Бугрія В.М., при секретарі судового засідання - Сорока Ю.Г., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві справу за поданням старшого державного виконавця Київського ВДВС у місті Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Суми) Марини Листопадної, боржник: ОСОБА_1 , стягував: ОСОБА_2 , про звернення стягнення на грошові кошти,

В С Т А Н О В И В:

Державний виконавець Київського ВДВС у місті Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Суми) Марина Листопадна, звернулась до суду із вказаним поданням, вказувала, що на виконанні в Київському ВДВС у місті Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) перебуває виконавче провадження № 56456902 з примусового виконання: виконавчого листа №554/1631/15-ц виданого 08.02.2018 Октябрським районним судом м. Полтави про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості у розмірі - 195 976,00 грн.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю OЛ-CI ГРУП , ЄДРПОУ: 41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., засновником якого є ОСОБА_1 (боржник).

Державним виконавцем 22.05.2018 відкрито виконавче провадження за №56456902 та направлено постанову про відкриття виконавчого провадження сторонам за вих. №22153. Боржник ознайомлений з тим, що виконавче провадження відкрито у зв`язку з тим, що 22.06.2018 до відділу ДВС надійшла заява від представника боржника про допущення представника, подання інформації про майновий стан боржників.

Будучи ознайомленим з рішенням суду про стягнення боргу та з відкритим виконавчим провадженням боржник його не виконує протягом тривалого часу. Іншого майна не виявлено, за рахунок якого можливо задовольнити вимоги стягувача.

Частиною 5 ст. 19 Закону України Про виконавче провадження передбачено обов`язок боржника: за рішеннями майнового характеру подати виконавцю протягом п`яти робочих днів з дня відкриття виконавчого провадження декларацію про доходи та майно боржника, зокрема про майно, яким він володіє спільно з іншими особами, про рахунки у банках чи інших фінансових установах, про майно, що перебуває в заставі (іпотеці) або в інших осіб, чи про кошти та майно, належні йому від інших осіб, за формою, встановленою Міністерством юстиції України.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що ОСОБА_1 є засновником Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-СІ ГРУП , ЄДРПОУ: 41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А.

Оскільки боржник є співзасновником Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-СІ ГРУП , ЄДРПОУ: 41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., та отримує грошові кошти від інших осіб на рахунок підприємства частка якого належить боржнику, при цьому самостійно, добровільно не перераховує грошові кошти на депозитний рахунок відділу ДВС для виконання рішення суду, даний факт свідчить про ухилення боржника від виконання рішення суду. У зв`язку з чим існує пряма необхідність в зверненні до суду із заявою про надання дозволу на арешт коштів, Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-СІ ГРУП . ЄДРПОУ: 41221151, номер рахунку НОМЕР_1 . МФО 351005 який відкритий у Публічному акціонерному товаристві УкрСиббанк . місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., співзасновником якого є ОСОБА_1 (боржник) для повного, своєчасного, фактичного виконання рішення суду.

Так відповідно до положень ч. 1 ст. 53 Закону України Про виконавче провадження виконавець має право звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що належать боржнику від інших осіб.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 53 Закону України Про виконавче провадження на належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом.

З метою примусового виконання рішення, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі, на належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом.

У зв`язку з викладеним просила постановити ухвалу суду якою надати дозвіл на звернення стягнення на грошові кошти у сумі - 139161 грн., шляхом винесення постанови про арешт коштів: на всі рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю Ол-сі Груп , ЄДРПОУ41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А, номер рахунку НОМЕР_1 , МФО 351005 який відкритий у Публічному акціонерному товаристві УкрСиббанк та списання коштів з рахунку, а також на всі інші рахунки для забезпечення своєчасного і в повному обсязі виконання - виконавчого листа №554/1631/15-ц виданого 08.02.2018 Октябрським районним судом м. Полтави про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості у розмірі - 195 976,00 грн.

Державний виконацець, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином. До суду надав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Боржник в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положеньЦПК Українирозгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що на виконанні в Київському ВДВС у місті Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) перебуває виконавче провадження № 56456902 з примусового виконання: виконавчого листа №554/1631/15-ц виданого 08.02.2018 Октябрським районним судом м. Полтави про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості у розмірі - 195 976,00 грн.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю OЛ-CI ГРУП , ЄДРПОУ: 41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., засновником якого є ОСОБА_1 (боржник).

Боржник є співзасновником Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-СІ ГРУП , ЄДРПОУ: 41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., та отримує грошові кошти від інших осіб на рахунок підприємства частка якого належить боржнику, при ньому самостійно, добровільно не перераховує грошові кошти на депозитний рахунок відділу ДВС для виконання рішення суду, даний факт свідчить ухилення боржника від виконання рішення суду. У зв`язку з чим існує пряма необхідність в зверненні до суду із заявою про надання дозволу на арешт коштів, Товариства з обмеженою відповідальністю ОЛ-СІ ГРУП . ЄДРПОУ: 41221151, номер рахунку НОМЕР_1 . МФО 351005 який відкритий у Публічному акціонерному товаристві УкрСиббанк , місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А., співзасновником якого є ОСОБА_1 (боржник) для повного, своєчасного фактичного виконання рішення суду.

Частина 4 статті 53 ЗУ Про виконавче провадження передбачає, що на належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом.

Суд, що розглядав справу як суд першої інстанції, може за заявою стягувача або державного чи приватного виконавця звернути стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником, яка не оспорюється зазначеною особою або підтверджена судовим рішенням, що набрало законної сили. Суд розглядає заяву про звернення стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником, в судовому засіданні з викликом такої особи та учасників справи, проте їх неявка не перешкоджає розгляду справи за умови належного їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи (ч.1ст. 440 ЦПК України).

Диспозиції даних норм матеріального та процесуального права передбачають можливість звернення стягнення при виконанні державним виконавцем судових рішень чи рішень інших органів (посадових осіб) на грошові кошти не самого боржника, а на належні йому грошові кошти від інших осіб, які знаходяться на рахунках цих осіб в установах банку та інших фінансових установах.

На підставі викладеного, керуючись ст. 16 ЦК України, ст. ст. 13, 247, 440 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Подання старшого державного виконавця Київського ВДВС у місті Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Суми) Марини Листопадної, боржник: ОСОБА_1 , стягувач: ОСОБА_2 , про звернення стягнення на грошові кошти - задовольнити.

Надати дозвіл на звернення стягнення на грошові кошти у сумі - 139161 грн., шляхом винесення постанови про арешт коштів: на всі рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю Ол-сі Груп , ЄДРПОУ41221151, місцезнаходження юридичної особи: м. Полтава, вул. Осіння, 41 А, номер рахунку НОМЕР_1 , МФО 351005 який відкритий у Публічному акціонерному товаристві УкрСиббанк та списання коштів з рахунку, а також на всі інші рахунки для забезпечення своєчасного і в повному обсязі виконання - виконавчого листа №554/1631/15-ц виданого 08.02.2018 Октябрським районним судом м. Полтави про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості у розмірі - 195 976,00 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повну ухвалу суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Октябрський районний суд м. Полтави.

Суддя В.М.Бугрій

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96571977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —554/1631/15-ц

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 12.03.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Постанова від 23.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Бондаревська С. М.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Бондаревська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні