Ухвала
від 02.06.2021 по справі 404/225/20
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

02 червня 2021 року м. Кропивницький

справа № 404/225/20

провадження № 22-ц/4809/181/21

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

головуючого судді - Чельник О.І.,

суддів - Єгорової С.М., Черненка В.В.

розглянувши заяву Головатюка Сергія Анатолійовича , який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, при розгляді апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Кіровського районного суду міста Кіровограда від 23 вересня 2020 рокуу складі судді Варакіної Н.Б.,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_2 звернувся до Кропивницького апеляційного судуз апеляційною скаргою на рішення Кіровського районного суду міста Кіровограда від 23 вересня 2020 року.

Розгляд справи відкладено на 08 червня 2021 року на 11 годину 30 хвилин.

До Кропивницького апеляційного суду надійшла заява Головатюка Сергія Анатолійовича , який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку частини 4 статті 212 ЦПК України, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.Також у заяві зазначив, що має електронний цифровий підпис та зареєстрований у Системі за електронною адресою ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону НОМЕР_1 .

Колегія суддів, вважає за необхідне задовольнити його, з огляду на наступне.

Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV -2 .

Згідно ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Законом України від 30 березня 2020 року Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19) внесено зміни до законодавчих актів України.

Так, ст. 212 ЦПК України після частини третьої доповнено новою частиною такого змісту: Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України .

Враховуючи викладене,зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи,необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, з урахуванням наведених рекомендацій уповноважених суб`єктів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom представником Головатюком Сергієм Анатолійовичеам, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , та який зареєстрований у Системі за електронною адресою ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону НОМЕР_1 .

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Головатюка Сергія Анатолійовича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , задовольнити.

Розгляд цивільної справи за апеляційною скаргою Головатюка Сергія Анатолійовича , який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , на рішення Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 29 вересня 2020 року призначений на 08 червня 2021 року на 11 годину 30 хвилин, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom представником Головатюком Сергієм Анатолійовичеам, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Вентура , та який зареєстрований у Системі за електронною адресою ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону НОМЕР_1 .

Роз`яснити представнику позивача, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя О.І. Чельник

Судді C.М. Єгорова

В.В. Черненко

Дата ухвалення рішення02.06.2021
Оприлюднено04.06.2021
Номер документу97393429
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, при розгляді апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Кіровського районного суду міста Кіровограда від 23 вересня 2020 рокуу складі судді Варакіної Н.Б

Судовий реєстр по справі —404/225/20

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Рішення від 22.09.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні