Рішення
від 09.06.2010 по справі 2-238-10
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2 - 238/2010 р.

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

9 червня 2010 р. Ма ньківський районний суд, Чер каської області

в складі: головуючого - суд ді - В.С. КСЕНОФОНТ ОВА

при секретарі - М.А. ЧИКУРОВІЙ

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в смт. Ма ньківка справу за позовом ОСОБА_1 до Нестерівської сільської ради Манькі вського району Черкаської об ласті, треті особи ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про продовженн я строку для подачі заяви до н отаріальної контори про прий няття спадщини, суд -

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася до с уду з позовом до відповідача про продовження строку для п одачі заяви до нотаріальної контори про прийняття спадщи ни.

На підставу своїх вимог спи рається на те, що ІНФОРМАЦІ Я_2 в с. Нестерівці, Маньківсь кого району, Черкаської обла сті померла ОСОБА_4, після смерті якої відкрилася спад щина на майновий пай, земельн у частку (пай) та на інше майно в с. Нестерівці, Маньківськог о району, Черкаської області . На вказане майно спадкодавц я за життя вчинила заповіт на ім' я позивачки. Спадкоємця ми за законом є її дочки, які с падщину не захотіли приймати . Проте, позивачка також не мож е оформити спадщину, оскільк и нею пропущено строк для под ачі заяви до нотаріальної ко нтори. Причиною пропуску стр оку на прийняття спадщини є т а обставина, що по нинішній ча с їй не було відомо про наявні сть заповіту на її ім' я. Лише в травні позивачка дізналас я від дочки спадкодавці, що та випадково в своїх документа х виявила заповіт на ім' я по зивачки і відразу передала ї х позивачці для оформлення с падщини. Оскільки на даний ча с цю проблему можливо виріши ти лише в судовому порядку, по зивачка змушена була звернут ися з відповідним позовом до суду.

Позивачка в судове засіда ння не з' явилася, проте в поз овній заяві просила справу с лухати без її участі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явився, але згідно письмової заяви просить справу слухат и у його відсутності та не зап еречує проти задоволення поз овних вимог.

Суд, вивчивши матеріали спр ави, вважає, що позов підлягає задоволенню згідно вимог ст . ст. 1233, 1234, 1268, 1270, 1272 ЦК України, виход ячи із того, що як дійсно встан овлено в судовому засіданні, що ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Нестер івці, Маньківського району, Ч еркаської області померла ОСОБА_4, після смерті якої ві дкрилася спадщина на майнови й пай, земельну частку (пай) та на інше майно в с. Нестерівці, Маньківського району, Черка ської області. На вказане май но спадкодавця за життя вчин ила заповіт на ім' я позивач ки. Спадкоємцями за законом є її дочки, які спадщину не захо тіли приймати. Проте, позивач ка також не може оформити спа дщину, оскільки нею пропущен о строк для подачі заяви до но таріальної контори. Причиною пропуску строку на прийнятт я спадщини є та обставина, що п о нинішній час їй не було відо мо про наявність заповіту на її ім' я. Лише в травні позива чка дізналася від дочки спад кодавці, що та випадково в сво їх документах виявила запові т на ім' я позивачки і відраз у передала їх позивачці для о формлення спадщини, а тому по зов підлягає до задоволення у повному обсязі.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 10, 58-60, 88, 213, 215 ЦПК Укра їни, ст. ст. 1233, 1234, 1268, 1270, 1272 ЦК Укр аїни, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задоволити.

Продовжити ОСОБА_1 ІНФ ОРМАЦІЯ_1, що проживає в с. Нестерівці, Маньківсь кого району, Черкаської обла сті строк на три місяці для подачі заяви до нотаріа льної контори про прийняття нею спадщини після смерті О СОБА_4, померлої ІНФОРМАЦІ Я_2 в с. Нестерівці, Маньківсь кого району, Черкаської обла сті.

Заява про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подана протягом десяти днів з дня проголошення рішення. А пеляційна скарга на рішення подається в апеляційний суд Черкаської області через Ман ьківський районний суд Черка ської області протягом двадц яти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

СУДДЯ В.С. КСЕНОФОНТОВ

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено23.03.2011
Номер документу9745522
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-238-10

Рішення від 04.02.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Рішення від 07.07.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін Ігор Миколайович

Рішення від 09.09.2010

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Боднар Володимир Васильович

Рішення від 24.06.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Пода Наталія Миколаївна

Ухвала від 07.07.2010

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Березень Юрій Валентинович

Рішення від 10.06.2010

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Бондаренко Леонід Іванович

Рішення від 26.01.2010

Цивільне

Єнакіївський міський суд Донецької області

Букреєва Ірина Анатоліївна

Рішення від 10.06.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський Олег Володимирович

Рішення від 09.06.2010

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Ксенофонтов Володимир Сергійович

Рішення від 18.05.2010

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Шахрай Микола Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні