Постанова
від 27.05.2010 по справі 2-а-605/08
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2-а-605/08 Голов уючий у 1-й інстанції: Оладько С. І.

Суддя-доповідач: Кузьмен ко В. В.

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"27" травня 2010 р.

колегія Київського апеля ційного адміністративного с уду у складі:

голов уючого - судді Кузьменко В. В.,

судді в Василенка Я. М., У мнової О. В.,

при се кретарі Сесемко А. О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Києві с праву за адміністративним по зовом ОСОБА_2 до Ірпінсько ї міської ради Київської обл асті, третя особа Державне пі дприємство «Київське лісове господарство», Ірпінський м іський відділ земельних ресу рсів про зобов'язання надат и земельну ділянку, за апеляц ійною скаргою Ірпінської міс ької ради Київської області на постанову Ірпінського міс ького суду Київської області від 09 грудня 2008 року, -

В С Т А Н О В И Л А :

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом про зобов' язання надати земельну ділян ку на землях Державного підп риємства «Київське лісове го сподарство».

Свої вимоги мотивував тим, щ о подана позивачем заява про виділення земельної ділянки на землях Державного підпри ємства «Київське лісове госп одарство» до Голови Ірпінськ ої міської ради Київської об ласті Бондаря О. В. по суті не розглянута, позивачу вмот ивована відповідь не надана, чим порушено вимоги Закону У країни «Про звернення громад ян» та ст. 33 Закону України «Пр о місцеве самоврядування в У країні».

Постановою Ірпінського мі ського суду Київської област і від 09 грудня 2008 року позовні в имоги задоволено частково.

Не погоджуючись з зазначен им судовим рішенням, Ірпінсь ка міська рада Київської обл асті подала апеляційну скарг у, в якій просить скасувати по станову суду першої інстанці ї як таку, що постановлена з по рушенням норм матеріального права, та ухвалити нову, якою відмовити в задоволенні позо вних вимог.

В засідання з'явились поз ивач, представник Ірпінської міської ради Київської обла сті та представник третьої о соби Державного підприємств а «Київське лісове господарс тво».

Апелянт наполягає на задов оленні апеляційної скарги, п озивач просить залишити без змін постанову суду першої і нстанції, а третя особа покла дається на розсуд суду.

Згідно ст. ст. 198 ч. 1 п. 3, 202 ч. 1 п. 4 КА С України, за наслідками розг ляду апеляційної скарги на п останову суду першої інстанц ії суд апеляційної інстанції скасовує її та ухвалює нове р ішення, якщо визнає, що судом п ершої інстанції порушено нор ми матеріального або процесу ального права, що призвело до неправильного вирішення спр ави.

Суд першої інстанції позов ні вимоги задовольнив частко во, зобов'язавши Ірпінську міську раду Київської област і розглянути заяву ОСОБА_2 від 04.07.2007 року про надання земе льної ділянки на землях Держ авного підприємства «Київсь ке лісове господарство» та н адати вмотивовану відповідь . В інших позовних вимогах О СОБА_2 Ірпінський міський с уд Київської області відмови в.

Постановляючи рішення, суд першої інстанції виходив з т ого, що в порушенні вимог Зако ну України «Про звернення гр омадян» та ст. 33 Закону Україн и «Про місцеве самоврядуванн я в Україні», Ірпінською місь кою радою Київської області не розглянута по суті та не на дана вмотивована відповідь н а заяву ОСОБА_2 від 04.07.2007 року у встановлений законом стро к.

Колегія суддів не може пого дитися з таким висновком суд у першої інстанції, виходячи з наступного.

З матеріалів справи вбачає ться, що позивач звернувся із заявою Голови Ірпінської мі ської ради Київської області Бондаря О. В. про виділенн я йому земельної ділянки на з емлях Державного підприємст ва «Київське лісове господар ство», що підтверджується ко пією даної заяви. Державне пі дприємство «Київське лісове господарство» звернулось з клопотанням до Ірпінської мі ської ради Київської області про виділення земельної діл янки площею 0,1 га інваліду ЧАЕ С II групи 1 категорії колишньо му працівнику Державного під приємства «Київське лісове г осподарство» ОСОБА_2 за ра хунок земель запасу Ірпінськ ої міської ради Київської об ласті вилучених зі складу лі сового фонду Державного підп риємства «Київське лісове го сподарство», що стверджуєтьс я даним клопотанням.

На думку суду першої інстан ції заява позивача від 04.07.2007 рок у відповідачем по суті не роз глянута, позивачу вмотивован а відповідь не надана, чим пор ушено вимоги Закону України «Про звернення громадян» та ст. 33 Закону України «Про місц еве самоврядування в Україні », що стверджується листом ві дповідача від 30.01.2008 року.

Проте, в самій позовній заяв і зазначено, що Ірпінською мі ською радою Київської област і була розглянута заява ОСО БА_2 і надана проміжна відпо відь про винесення вказаного питання на розгляд постійно ї депутатської комісії земел ьних відносин, лісових та при родоохоронних питань.

Крім того, рішенням Ірпінсь кої міської ради Київської о бласті від 14 листопада 2008 року надано дозвіл на збір матері алів погодження місця розташ ування земельної ділянки пло щею 500 м№ ( за рахунок земель зап асу міста) в АДРЕСА_1 для бу дівництва та обслуговування житлового будинку, господар ських будівель і споруд гром адянину ОСОБА_2.

Вищевикладене свідчить пр о відсутність протиправної б ездіяльності Ірпінськкої мі ської ради Київської області , так як по суті заява ОСОБА_2 розглянута і відповідачем виконані дії направлені на р еалізацію права позивача на отримання земельної ділянки .

Отже, матеріали справи та до води апелянта спростовують в исновки суду першої інстанці ї, через що рішення суду першо ї інстанції підлягає скасува нню.

Керуючись ст.ст. 160, 195, 196, 198, 202, 205, 207, 21 2, 254 КАС України, колегія суддів , -

П О С Т А Н О В И Л А :

Апеляційну скаргу Ірпінсь кої міської ради Київської о бласті на постанову Ірпінськ ого міського суду Київської області від 09 грудня 2008 року у с праві за адміністративним по зовом ОСОБА_2 до Ірпінсько ї міської ради Київської обл асті, третя особа Державне пі дприємство «Київське лісове господарство», Ірпінський м іський відділ земельних ресу рсів про зобов'язання надат и земельну ділянку - задоволь нити..

Постанову Ірпінського міс ького суду Київської області від 09 грудня 2008 року - скасува ти.

Позовні вимоги ОСОБА_2 д о Ірпінської міської ради Ки ївської області, третя особа Державне підприємство «Київ ське лісове господарство, Ір пінський міський відділ земе льних ресурсів про зобов'яз ання надати земельну ділянку залишити без задоволення.

Постанова набирає законно ї сили з моменту проголошенн я та може бути оскаржена прот ягом одного місяця з дня скла дання в повному обсязі, тобто з 02 червня 2010 року, шляхом пода чі касаційної скарги безпосе редньо до Вищого адміністрат ивного суду України.

Головуючий суддя: В. В. Кузьм енко

Судді: Я. М. Васил енко

О. В. Умнова

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу9769838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-605/08

Постанова від 27.05.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко В. В.

Постанова від 09.12.2008

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С.І.

Постанова від 20.05.2008

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Галацевич О.М.

Постанова від 19.03.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Постанова від 24.12.2008

Адміністративне

Сумський районний суд Сумської області

Клочко Б.М.

Постанова від 15.01.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук В.В.

Постанова від 27.10.2008

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Постанова від 27.11.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак В.В.

Постанова від 27.08.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Постанова від 25.12.2008

Адміністративне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні