Ухвала
від 02.07.2021 по справі 2-327/2009
ГУЛЯЙПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-327/2009

Номер провадження № 6/315/34/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2021 року м. Гуляйполе

Гуляйпільський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Романько О.О.,

за участю секретаря Денисенко Є.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Європейська агенція з повернення боргів про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, -

ВСТАНОВИВ:

07.06.2021 року надійшла заява ТОВ "ФК Європейська агенція з повернення боргів" про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у цивільній справі №2-327/2009.

В обґрунтування заяви зазначили, що в провадженні Гуляйпільського районного суду Запорізької області перебувала справа № 2-327/2009 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за кредитним договором № 002-12/К-07 від 6 червня 2007р. Згідно відповіді Гуляйпільського районного суду Запорізької області відомо, що виконавчий лист № 2-327/2009 про стягнення з ОСОБА_1 було видано АТ Дельта Банк . Ухвалою Гуляйпільського районного суду Запорізької області у справі №2-327/2009 від 15.12.2020 замінено стягувача АТ Дельта Банк на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів (код ЄДРПОУ 35625014). Однак, при укладанні Договору про відступлення прав вимоги за кредитними договорами між АТ Дельта Банк та ТОВ ФК ЄАПБ вказаний виконавчий лист № 2-327/2009 щодо стягнення заборгованості з ОСОБА_1 не передавався до ТОВ ФК ЄАПБ . Згідно відповіді Гуляйпільського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) відомо, що виконавчий лист № 2-327/2009 виданий Гуляйпільським районним судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у відділі не виконанні не перебуває та не перебував раніше. Вказане також підтверджується інформацією з Єдиного державного реєстру боржників Автоматизованої системи виконавчих проваджень.

Прохали видати дублікат виконавчого листа у справі № 2-327/2009 про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором для пред`явлення до виконання, визнати причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання поважними та поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа № 2-327/2009 на підставі рішення Гуляйпільського районного суду Запорізької області про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості.

В судове засідання особи, які беруть участь у справі, не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, заяв, клопотань суду не надали.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

В провадженні Гуляйпільського районного суду Запорізької області перебувала справа № 2-327/2009 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за кредитним договором № 002-12/К-07 від 6 червня 2007 року.

Виконавчий лист № 2-327/2009 про стягнення з ОСОБА_1 було видано АТ Дельта Банк , що підтверджується копією листа Гуляйпільського районного суду Запорізької області від 04.03.2021 року №2-327/2009/1349/2021-Вих. (а.с. 4).

Ухвалою Гуляйпільського районного суду Запорізької області у справі №2-327/2009 від 15.12.2020 року замінено стягувача АТ Дельта Банк на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів (код ЄДРПОУ 35625014).

Згідно відповіді Гуляйпільського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) від 09.02.2021 року №2021 на запит ТОВ ФК`ЄАПБ , згідно даних АСВП Розділу Пошук ВД, Розділу Пошук ВД/ВП (спецрозділ) , Розділу Пошук ВД/ВП (архів) виконавчий лист № 2-327/2009 виданий Гуляйпільським районним судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ВТ Дельта Банк боргу, до виконання до відділу не надходив та на теперішній час не перебуває (а.с. 5).

Згідно п.п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Дублікат виконавчого листа це документ, який видається замість втраченого, є тотожним за змістом і має силу первісного документа. Видача дубліката виконавчого документа передбачена законодавством лише у разі його втрати.

Відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року за № 8 Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах , заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не були виконані втрачені судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Досліджені під час розгляду справи докази вказують на те, що виконавчий лист № 2-327/2009 про стягнення з ОСОБА_1 був виданий позивачу (стягувачу), на теперішній час на виконанні у Гуляйпільському районному відділі державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)чи іншому органі не перебуває. Наразі місцезнаходження виконавчого листа невідоме і це дає суду підстави вважати, що він був втрачений.

При цьому, судом враховується, що чинний ЦПК України не передбачає надання оцінки обставинам втрати виконавчого листа та видачу дублікату виконавчого листа не ставить у залежність від поважності причин такої втрати.

За таких обставин наявні підстави для видачі дубліката виконавчого документа з метою забезпечення виконання судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Згідно з ч. 6 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Оцінюючи докази та враховуючи обставини пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, які визнані судом поважними, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ФК Європейська агенція з повернення боргів" про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення до виконання.

Керуючись ст. 433 ЦПК України, п.п. 17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Європейська агенція з повернення боргів про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа № 2-327/2009 про стягнення з ОСОБА_1 , який було видано АТ Дельта Банк .

Поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа Гуляйпільського районного суду Запорізької області у справі №2-327/2009 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за кредитним договором № 002-12/К-07 від 6 червня 2007 року.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Повний текст ухвали складено 02.07.2021 року.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційного скарги.

Суддя: О. О. Романько

СудГуляйпільський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.07.2021
Оприлюднено06.07.2021
Номер документу98066514
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-327/2009

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Романько О. О.

Рішення від 22.09.2009

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Риб'янець С. А.

Рішення від 24.09.2009

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Рішення від 12.08.2009

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 17.07.2009

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Кравець О. А.

Рішення від 23.06.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні