Ухвала
від 16.07.2021 по справі 607/18513/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/18513/20Головуючий у 1-й інстанції Дзюбич В.Л. Провадження №22-ц/817/881/21 Доповідач - Костів О.З. Категорія -

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

16 липня 2021 р. м.Тернопіль

Суддя Тернопільського апеляційного суду Костів О.З., при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Фермерського господарства Баворовського на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Баворовського , з участю третіх осіб Вишнівецької селищної ради Збаразького району Тернопільської області, Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В:

13 липня 2021 року голова ФГ Баворовського - Баворський А.А. через засоби поштового зв»язку подав до суду апеляційну скаргу на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року. При цьому строк на апеляційне оскарження пропущено.

Згідно із положенням ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

В силу положенням ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

В апеляційній скарзі представник апелянта просить поновити строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що строк пропущено з поважних причин, оскільки копію повного тексту оскаржуваного рішення суду представник скаржника отримав 17 червня 2021 року.

Голова ФГ Баворовського - Баворський А.А. звернувся із апеляційною скаргою безпосередньо апеляційного суду.

Відповідно до п. 4 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції (за наявності).

На порушення вимог норм процесуального права ФГ Баворовського не надано доказів на підтвердження дати отримання копії оскаржуваного рішення суду, що унеможливлює вирішення питання щодо поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до змісту ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, в силу яких суддя постановляє ухвалу про залишення апеляційної скарги без руху та надає строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення недоліків.

Якщо скаржник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтею 356 цього Кодексу, апеляційна скарга вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо скаржник не усунув недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом, апеляційна скарга вважається неподаною і повертається особі, яка її подала.

З урахуванням наведеного та у відповідності з вимогами закону апеляційну скаргу слід залишити без руху надавши строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали для подання до суду доказів, що підтверджують дату отримання копії рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Фермерського господарства Баворовського на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року - залишити без руху.

Надати Фермерському господарству Баворовського - десять днів з дня отримання апелянтом ухвали, для подання до суду доказів, що підтверджують дату отримання копії рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року.

У випадку виконання вимог ухвали у визначений судом строк апеляційна скарга буде вважатись поданою у день первісного подання її до суду. Інакше скарга вважається неподаною та повертається особі, яка її подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тернопільського апеляційного суду О.З. Костів

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.07.2021
Оприлюднено16.07.2021
Номер документу98353337
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/18513/20

Рішення від 18.05.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Постанова від 08.09.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Рішення від 25.05.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 25.05.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні