Ухвала
від 19.07.2021 по справі 485/688/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 485/688/21

Провадження № 2/646/1988/2021

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

19.07.2021 м.Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м.Харкова Феленко Ю.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації (Миколаївська обл., Снігурівський р-н, м. Снігурівка, вул. Центральна, буд. 74), про стягнення додаткових витрат на утримання дітей та визначення місця проживання дітей разом з матір`ю, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації, в якій просила стягнути з відповідача додаткові витрати на утримання дітей: ОСОБА_3 та ОСОБА_3 щомісячно в сумі 1400 грн; визначити місце проживання дітей разом з нею. Обґрунтовує позовні вимоги тим, що у зв`язку з хворобами діти потребують додаткових витрат на лікування. Крім того, оскільки відповідач неодноразово погрожував, що забере дітей до себе без їх згоди, просить визначити місце проживання її дітей разом з нею.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Червонозаводському районному суду м.Харкова. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно ч. 3 ст. 274 ЦПК України, з урахуванням значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, складності справи, обсягу доказів у справі, суд дійшов висновку про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 13, 19, 187, 189-197, 274 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації (Миколаївська обл., Снігурівський р-н, м. Снігурівка, вул. Центральна, буд. 74), про стягнення додаткових витрат на утримання дітей та визначення місця проживання дітей разом з матір`ю.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у Червонозаводському районному суді м. Харкова за адресою: м. Харків, м-н Героїв Небесної Сотні, 36, під`їзд 3, на 17 серпня 2021 року на 10 годину 00 хвилин.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати протягом 15-ти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, в якому викласти заперечення проти позову з посиланням на докази та норми права, якими вони обґрунтовуються. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що у разі надходження відзиву, він протягом 5-ти днів з дня його отримання може подати до суду відповідь на відзив, копію якої разом з доданими до неї документами надіслати (надати) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, в якій викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз`яснити відповідачу, що у разі надходження відповіді на відзив, він протягом 5-ти днів з дня її отримання може подати до суду заперечення, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Запропонувати третій особі протягом 5-ти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення щодо позову, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http:// cz.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.А. Феленко

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено20.07.2021
Номер документу98394222
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —485/688/21

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні