Ухвала
від 31.08.2021 по справі 485/688/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2/646/1988/2021

Справа № 485/688/21

УХВАЛА

31.08.2021 м. Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді Феленка Ю.А.,

за участю: секретаря судових засідань Курченко К.В.,

позивача ОСОБА_1 (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації, про стягнення додаткових витрат на дітей та визначення місця проживання дітей разом з матір`ю,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Червонозаводського районного суду м. Харкова перебуває вищевказана цивільна справа .

Ухвалою судді Червонозаводського районного суду м. Харкова від 19.07.2021 прийнято до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації, про стягнення додаткових витрат на дітей та визначення місця проживання дітей разом з матір`ю та відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання на 17.08.2021.

02.08.2021 через канцелярію до суду надійшов відзив відповідача на позовну заяву, який містить клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача адміністрацію Основ`янського району ХМР та Снігурівську міську раду, як органи опіки та піклування.

27.08.2021 через канцелярію до суду надійшло клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи Служби у справах дітей Снігурівської міської ради.

В судовому засіданні позивач підтримала своє клопотання. Також просила виключити зі складу третіх осіб службу у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації, оскільки її функції на сьогоднішній день виконує Служба у справах дітей Снігурівської міської ради.

Відповідач в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Суд, вислухавши позивача, дійшов таких висновків.

Згідно з частинами 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до частин 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5 ст. 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи, що спір між сторонами стосується у т.ч. місця проживання дітей, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості 3-ої особи Службу у справах дітей Снігурівської міської ради як орган опіки і піклування за місцем фактичного мешкання дітей та виключити зі складу третіх осіб службу у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації.

Разом з цим, суд не вбачає підстав залучати до участі у справі у якості третьої особи адміністрацію Основ`янського району ХМР як орган опіки та піклування, оскільки діти на території м. Харкова фактично не проживають.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третіх осіб - задовольнити.

Клопотання відповідача ОСОБА_2 про залучення до участі у справі третіх осіб - задовольнити частково.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації, про стягнення додаткових витрат на дітей та визначення місця проживання дітей разом з матір`ю як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей Снігурівської міської ради як орган опіки і піклування .

Направити третій особі - Службі у справах дітей Снігурівської міської ради (57303, Миколаївська обл., Березанський район, м. Снігурівка, вул. Центральна, 72, ЄДРПОУ 43911242) копії позовної заяви та відзиву з копіями доданих до них документів і запропонувати третій особі протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову та відзиву, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити третій особі Службі у справах дітей Снігурівської міської ради її обов`язок подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору в частині визначення місця проживання дітей на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дітей, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дітьми, брати участь у їх вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Виключити зі складу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей Снігурівської районної державної адміністрації.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення31.08.2021
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99268190
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —485/688/21

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні