Ухвала
від 20.07.2021 по справі 524/2145/20
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2145/20

Провадження № 1-кс/524/2113/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня 2021 року слідчий суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання Ст. слідчого СВ Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020171090000043 від 17.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України

ВСТАНОВИВ:

Ст. слідчий СВ Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим з прокурором Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

Клопотання мотивоване тим, що Службовими особами управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та іншими невстановленими особами внесено недостовірні відомості в містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки та до містобудівної документації «Детальний план території центральної частини міста Кременчука зі змінами» щодо намірів забудови земельної ділянки, розташованої за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Софіївська, 4, кадастровий номер 5310436100:08:005:0790.

В результаті чого ТОВ «НВП Укркомцентр» внесено недостовірні відомості до проектної документації.

Встановлено, що ТОВ «НВП «Укркомцентр» здійснювало будівництво об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Софіївська, 4».

Вказане будівництво здійснювалось на земельній ділянці площею 707 метрів квадратних (кадастровий номер 5310436100:08:005:0790).

Відповідно до плану зонування території м. Кременчука, затвердженого рішенням сесії Кременчуцької міської ради від 30.09.2014 земельна ділянка, розташована за адресою: м. Кременчук, вул. Софіївська, 4, відноситься до зони розміщення багатоквартирної малоповерхової житлової забудови 2 - 4 поверхи, тобто в містобудівних умовах та обмеженнях забудови земельної ділянки № 7 від 04.02.2015 наміри забудови «будівництво 9-ти поверхового житлового будинку» не відповідають затвердженій містобудівній документації на місцевому рівні (плану зонування території м. Кременчука).

Рішенням №502 від 21.08.2015 виконавчий комітет Кременчуцької міської ради затвердив «Детальний план території центральної частини міста Кременчука зі змінами» відповідно до якого вказана земельна ділянка відноситься до зони розміщення багатоквартирної житлової забудови до 9 поверхів, після чого, видано МУО №7а від 28.08.2015, які також не відповідають плану зонування території м. Кременчука на момент їх видачі.

Проте, на момент видачі МУО, земельна ділянка відносилась, та відноситься на даний час (відповідно до зонінгу) до зони розміщення багатоквартирної малоповерхової житлової забудови 2 - 4 поверхи.

«Детальний план території центральної частини міста Кременчука зі змінами» затверджений рішенням №502 від 21.08.2015 виконавчого комітету Кременчуцької міської ради не відповідає плану зонування території м. Кременчука, затвердженого рішенням сесії Кременчуцької міської ради від 30.09.2014

Таким чином, вказані факти свідчать про внесення недостовірних відомостей до МУО № 7 від 04.02.2015 та «Детальний план території центральної частини міста Кременчука зі змінами» затверджений рішенням №502 від 21.08.2015 виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щодо допустимої поверховості будівництва на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що службовими особами управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради видано МУО №7 від 04.02.2015 та МУО №7А від 28.08.2015 на забудову земельної ділянки площею 707 метрів квадратних (кадастровий номер 5310436100:08:005:0790), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , з порушенням п. 3.8* ДБН 360:92 щодо мінімальної розрахункової площі ділянки для окремого житлового будинку, в результаті чого незаконно забудовано дану земельну ділянку.

На підставі вказаних документів з недостовірними відомостями ТОВ «НВП «Укркомцентр» розроблено проект на будівництво об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Софіївська, 4» з порушенням вимог чинного законодавства щодо поверховості будівлі та мінімальної розрахункової площі ділянки для окремого житлового будинку, в результаті чого незаконно забудовано дану земельну ділянку.

У ході розслідування на запит прокурора до ТОВ «НВП «Укркомцентр», щодо надання документів з приводу отримання:

- Проекту на будівництво об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Софіївська, 4» розробленого ТОВ «НВП Укркомцентр» та інформацію про внесення змін до нього.

- Декларації про початок будівельних робіт ПТ 083162641275 та інформацію про внесення до неї змін.

- Рішень сесії Кременчуцької міської ради про надання в оренду, зміну цільового призначення, договорів оренди з додатковими угодами на земельну ділянку кадастровий номер 5310436100:08:005:0790.

ТОВ «НВП «Укркомцентр», відповіді та документів не надавали, тому зазначені документи були отримані на підставі ували слідчого судді.

16.03.2021 року призначено будівельно-технічну та економічну експертизу, для вирішення питання відповідності проектної документації та будівництва вимогам чинного законодавства, ДБН, виконання якої доручено експертам Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. засл. проф.. М.С. Бокаріуса»

27.04.2021 року надійшло клопотання від експертів про надання додаткових матеріалів необхідних для проведення експертизи, серед яких виникла необхідність надати документи, щодо:

- договірної, виконавчої та первинної звітної документації на виконання робіт з будівництва об`єкта «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4» (договір, договірна ціна, акти приймання робіт, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти на сховані роботи, журнали ведення робіт та ін.)

- кошторисної документації по об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4» в електронному та паперовому вигляді.

19.05.2021 ухвалою слідчого судді було надано дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у розпорядженні ТОВ «НВП Укркомцентр» (ЄДРПОУ 31194567), за адресою Полтавська обл., м. Кременчук, вул.Макаренка, 5.

17.06.2021 на виконання ухвали слідчого судді від 19.05.2021 року, представником ТОВ «НВП Укркомцентр» (ЄДРПОУ 31194567), було надано доступ до частини договорів між ТОВ «НВП Укркомцентр» та суб`єктами господарювання.

Стосовно інших документів, щодо договірної, виконавчої та первинної звітної документації на виконання робіт з будівництва об`єкта «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4» (договір, договірна ціна, акти приймання робіт, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти на сховані роботи, журнали ведення робіт та ін.)- кошторисної документації по об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4» в електронному та паперовому вигляді, то представником ТОВ «НВП Укркомцентр», було відмовлено у наданні зазначених документів.

Посилаючись на те, що ухвала слідчого судді від 19.05.2021 року про надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у розпорядженні ТОВ «НВП Укркомцентр», виконана не в повному обсязі слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «НВП Укркомцентр» (ЄДРПОУ 31194567), що знаходиться за адресою Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Макаренка, 5, з метою відшукання:

- договірної, виконавчої та первинної звітної документації на виконання робіт з будівництва об`єкта «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4» (договір, договірна ціна, акти приймання робіт, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти на сховані роботи, журнали ведення робіт, авторського та технічного нагляду);

- кошторисної документації по об`єкту «9-поверховий житловий будинок; Полтавська область, м. Кременчук, вул. Софіївська,4».

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом( ст. 13 Кримінального процесуального кодексу України(далі КПК України))

Згідно ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житломособи розумієтьсябудь-якеприміщення,яке знаходитьсяу постійномучи тимчасовомуволодінні особи,незалежно відйого призначенняі правовогостатусу,та пристосованедля постійногоабо тимчасовогопроживання вньому фізичнихосіб,а такожвсі складовічастини такогоприміщення.Не єжитлом приміщення,спеціально призначенідля утриманняосіб,права якихобмежені зазаконом.Під іншимволодінням особирозуміються транспортнийзасіб,земельна ділянка,гараж,інші будівлічи приміщенняпобутового,службового,господарського,виробничого таіншого призначеннятощо,які знаходятьсяу володінніособи.

В ч.1,5 ст.234 КПК України зазначено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчий суддя відзначає, що в судовому засіданні слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 366 КК України і те, що до його вчинення може бути причетне ТОВ «НВП Укркомцентр».

Також, на переконання слідчого судді, слідчим було доведено те, що за місцезнаходженням ТОВ «НВП Укркомцентр» можуть зберігатись документи, які слідчий планує відшукати під час обшуку.

З огляду на вказане, слідчий суддя приходить до висновку про те, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 13, 233-236, 309, 369-372, 532 КПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Кременчуцького РУП ГУ НП України в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020171090000043 від 17.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України задовольнити.

Надати групі слідчих СВ Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , власником якого є ТОВ «НВП Укркомцентр» з метою виявлення та вилучення:

- договірної, виконавчої та первинної звітної документації на виконання робіт з будівництва об`єкта «9-поверховий житловий будинок; АДРЕСА_1 » (договір, договірна ціна, акти приймання робіт, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти на сховані роботи, журнали ведення робіт, авторського та технічного нагляду);

- кошторисної документації по об`єкту «9-поверховий житловий будинок; АДРЕСА_1 » в електронному та паперовому вигляді.

Строк дії ухвали до 20.08.2021.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Інформація про приватне життя особи, отримана в порядку виконання даного судового рішення, не може бути використана інакше як для виконання завдань кримінального провадження.

Кожен, кому наданий доступ до інформації про приватне життя особи, в порядку виконання даного судового рішення, зобов`язаний запобігати розголошенню такої інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу98478120
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —524/2145/20

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Погрібняк О. М.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні