Ухвала
від 26.07.2021 по справі 755/5811/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/5811/21

Провадження №: 1-кс/755/3192/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"26" липня 2021 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.10.2020 року за № 42020101040000157 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 ч. 1 ст. 306 КК України, -

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

встановив

До слідчого судді Дніпровського районного суду м. Києва надійшло зазначене клопотання слідчого, яке погоджене з прокурором Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку у рамках цього провадження, у зв`язку з здійсненням досудового розслідування у ньому та необхідністю встановлення обставин визначених ст.ст. 2, 91 КПК України при наявності на передумов визначених ч. 1 ст. 234 того ж Кодексу.

Клопотання мотивовано тим, що на даний час, по даному кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні обшуку у приміщеннях №1 по 8 (гр. прим. №161) магазин непродовольчих товарів (в літері А) будинку АДРЕСА_1 загальною площею 98,50 кв. м., що в м. Києві де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «ФК Ліберті Фінанс» з метою відшукання і вилучення крипто гаманця № 0xf5250a249f9a8b47066869544c6c1a0edccdb5db, грошових коштів, інших матеріальних цінностей здобутих в результаті здійснення протизаконної діяльності, а також усі речі та документи, які використовуються особами у здійсненні протиправної діяльності, мобільних терміналів, сім карт, комп`ютерної техніки, магнітних та електронних інформаційних систем або їх частин, цифрових носіїв інформації, планшетів, засобів телефонного зв`язку, електронно-обчислювальної техніки, банківських виписок, платіжних доручень, квитанцій та ін., кредитних карток, чекових книжок, договори оренди банківських скриньок, серверного обладнання, мережевих плат, мережевих кабелів, мережеві фільтри, модемів, магнітних та електронних носіі?в інформаціі?, флеш-накопичувачів та інших носіі?в інформації записів, паролів, логінів, ключових слів, або інші види доступу (у паперовому та електронному виді) до електронних чи крипто валютних гаманців, на які надходять відповідно електронні грошові кошти, або з яких у подальшому останні виводяться у легальний обіг, чорнових записів, які стосуються злочину, інших предметів та документів, які окремо, або в сукупності будуть підтверджувати чи спростовувати причетність до вчинення кримінального правопорушення а також інші предмети і документи, які можуть бути використані у якості доказів причетності до вищевказаної протиправноі? діяльності, та які мають значення для розслідування даного кримінального провадження, які ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 використовують у своїй злочинній діяльності для збуту наркотичного засобу кокаїну.

Зазначив, що органом досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 в невстановлений досудовим розслідуванням час вступив в злочинну змову з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з метою незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на території м. Києва невизначеному колу осіб.

Так, 30.03.2021 згідно постанови про оперативну закупку наркотичного засобу кокаїн, працівниками поліції спільно з співробітниками ГУ БКОЗ СБ України, у присутності двох понятих та громадянина ОСОБА_8 було, проведено оперативну закупку наркотичного засобу кокаїн масою 31,177 грам в особливо великих розмірах на загальну суму 4400 доларів США (що складає станом на 30.03.2021 за офіційним курсом НБУ - 123068 грн), який останньому незаконно збув ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Відповідно до протоколу про проведення негласної слідчої (розшукової) дії аудіо-відео контролю особи від 19 березня 2021 року грошові кошти за придбання наркотичного засобу кокаїну громадянин ОСОБА_8 перераховував наступним чином: а саме прибувши за адресою: АДРЕСА_1 де знаходиться фінансова установа з обміну влют « ОСОБА_9 » перерахував грошові кошти у сумі 4400 доларів США (що складає станом на 30.03.2021 за офіційним курсом НБУ - 123068 грн) на крипто гаманець 0xf5250a249f9a8b47066869544c6c1a0edccdb5db, який йому повідомив громадян ОСОБА_10 , за придбання наркотичного засобу кокаїну у громадянина ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Крім того, 08.04.2021 за адресою: АДРЕСА_2 було проведено обшук автомобіля Toyota Camry, синього кольору, д.н.з НОМЕР_1 , на якому пересувався ОСОБА_6 , в ході якого виявлено та вилучено, порошкоподібні речовини, що містять в своєму складі наркотичний засіб кокаїн та психотропні речовини, які ОСОБА_6 , за попередньою змовою з ОСОБА_5 , та ОСОБА_7 , незаконно зберігав та перевозив з метою збуту.

Крім того, 08.04.2021 року, в період часу з 18 год.33 хв. по 19 год. 36 хв. було проведено обшук квартири АДРЕСА_3 , було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет в пазовим замком всередині якого пігулки рожевого та коричневого кольору, що містять в своєму складі наркотичний засіб кокаїн, поліетиленовий пакет в пазовим замком всередині якого порошкоподібна речовина світлого кольору що містить в своєму складі наркотичний засіб кокаїн в особливо великих розмірах, які ОСОБА_7 незаконно зберігав за місцем свого мешкання за попередньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_11 з метою подальшого збуту.

Крім того, в ході досудового розслідування було встановлено, що громадянин ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_4 отримує на власні крипто гаманці з крипто гаманців ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_5 , та ОСОБА_15 електронної валюти та перерахування останньої для подальшої конвертації в грошові кошти, як правило в долларах США. Для прикриття вищевказаної протиправної діяльності працює в фінансової установі з обміну валют, яка належить ТОВ «ІНОМЕ ГРУП» (код ЄДРПОУ 39260233) яке знаходиться у приміщені будинку АДРЕСА_4 , яка розташована на першому поверсі вищевказаного будинку нежитлового приміщення загальною площею 60,2 кв. м., в якій здійснює обготівкування криптовалюти.

Кримінальне провадження зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № № 42020101040000157 від 27 жовтня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 307 ч. 1 ст. 306 КК України.

Зазначив,що підставидля обшукує те,що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , за попередньою змовою з ОСОБА_11 , ОСОБА_7 з метою конспірації та побоюючись бути викритим працівниками поліції під час зберігання з метою збуту та збуту наркотичного засобу кокаїну в місті Києві та місті Одесі використовує фінансову установу з обміну валют «Кіт Груп» для розміщення на крипто валютних гаманцях грошових коштів отриманих від незаконного збуту наркотичного засобу - кокаїну.

Вказав про необхідність проведення обшуку у приміщенні №1 по 8 (гр. прим. №161) магазин непродовольчих товарів (в літері А) будинку АДРЕСА_1 загальною площею 98,50 кв. м. де здійснює свою діяльність ТОВ «ФК Ліберті Фінанс», яке відповідно до інформації з комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» зареєстровано за ОСОБА_16 на підставі свідоцтва про право власності виданого 05.01.2012 року.

Також вказав, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав щодо необхідності отримання дозволу на проведення обшуку: у приміщеннях №1 по 8 (гр. прим. №161) магазин непродовольчих товарів (в літ А) будинку АДРЕСА_1 , загальною площею 98,50 кв. м., що в м. Києві де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «ФК Ліберті Фінанс» з метою відшукання і вилучення з метою відшукання та вилучення крипто гаманця № 0xf5250a249f9a8b47066869544c6c1a0edccdb5db, грошових коштів, інших матеріальних цінностей здобутих в результаті здійснення протизаконної діяльності, а також усі речі та документи, які використовуються особами у здійсненні протиправної діяльності, мобільних терміналів, сім карт, комп`ютерної техніки, магнітних та електронних інформаційних систем або їх частин, цифрових носіїв інформації, планшетів, засобів телефонного зв`язку, електронно-обчислювальної техніки, банківських виписок, платіжних доручень, квитанцій та ін., кредитних карток, чекових книжок, договори оренди банківських скриньок, серверного обладнання, мережевих плат, мережевих кабелів, мережеві фільтри, модемів, магнітних та електронних носіі?в інформаціі?, флеш-накопичувачів та інших носіі?в інформації записів, паролів, логінів, ключових слів, або інші види доступу (у паперовому та електронному виді) до електронних чи крипто валютних гаманців, на які надходять відповідно електронні грошові кошти, або з яких у подальшому останні виводяться у легальний обіг, чорнових записів, які стосуються злочину, інших предметів та документів, які окремо, або в сукупності будуть підтверджувати чи спростовувати причетність до вчинення кримінального правопорушення а також інші предмети і документи, які можуть бути використані у якості доказів причетності до вищевказаної протиправноі? діяльності, та які мають значення для розслідування даного кримінального провадження, які ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 використовують у своїй злочинній діяльності для збуту наркотичного засобу кокаїну.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, перевіривши клопотання заявника на дотримання вимог Кримінального процесуального кодексу України, приходить до наступного.

Частиною 3 статті 233 КПК України регламентовано, що слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

З положень ст. 234 КПК України випливає, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

При цьому, слід відмітити, що підстави проведення обшуку визначені ст. 234 КПК України, яка відноситься до Глави 20. Слідчі (розшукові) дії указаного Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети (ч. 2 ст. 223 КПК України).

З урахуванням того, що згідно із п. 1 ч. 1 ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню через призму того, що процесуальними джерелами доказів є у тому числі речові докази, висновки експертів (ст. 84 КПК України).

Речовим доказом є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій (ст. 98 КПК України).

У цьому випадку, слідчий суддя, вивчивши клопотання заявника та долучені до нього матеріали, вважає, що у ньому наявні в цілому відомості визначені ст. 234 КПК України, обставин, які б слугували підставою для відмови у задоволенні клопотання, у судовому засіданні, слідчим суддею не встановлено.

Проведення обшуку необхідне з метою встановлення відомостей визначених ст.ст. 91, 234 КПК України, у даному кримінальному провадженні та виконання завдань визначних ст.ст. 2, 223 даного Кодексу.

Порушень вимог ст. 234 КПК України, Глави 20 КПК України слідчі (розшукові) дії, та Глави 2 КПК України засади кримінального провадження, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено, як і не було встановлено відомостей, які б беззаперечно свідчили, що надання дозволу на обшук становитиме особистий та надмірний тягар, тобто, апріорі, таке втручання не може вважатися свавільним, оскільки отримання дозволу на його проведення здійснено з дотриманням принципу законності та воно є пропорційним до тяжкості вчиненого правопорушення та відповідає справжнім інтересам суспільства.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, долучені до нього документи, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5 Глави 4 КПК України (показання, речові докази і документи та інші) свідчать про те, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню для досягнення мети регламентованої ч. 1 ст. 234 даного Кодексу, у тому числі з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Керуючись ст.ст. 1-29, 234-236, 309, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя,

постановив

Клопотання старшого слідчого СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.10.2020 року за № 42020101040000157 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 ч. 1 ст. 306 КК України задовольнити.

Надати дозвіл начальнику відділення слідчого відділу Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_17 , старшим слідчим Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , слідчим Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , прокурорам Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 спільно з оперативним працівниками 3-го управління ГУ БКОЗ СБ України у приміщеннях №1 по 8 (гр. прим. №161) магазин непродовольчих товарів (в літері А) будинку АДРЕСА_1 загальною площею 98,50 кв. м., що в м. Києві де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «ФК Ліберті Фінанс» з метою відшукання та вилучення крипто гаманця № 0xf5250a249f9a8b47066869544c6c1a0edccdb5db, грошових коштів, інших матеріальних цінностей здобутих в результаті здійснення протизаконної діяльності, а також усі речі та документи, які використовуються особами у здійсненні протиправної діяльності, мобільних терміналів, сім карт, комп`ютерної техніки, магнітних та електронних інформаційних систем або їх частин, цифрових носіїв інформації, планшетів, засобів телефонного зв`язку, електронно-обчислювальної техніки, банківських виписок, платіжних доручень, квитанцій та ін., кредитних карток, чекових книжок, договори оренди банківських скриньок, серверного обладнання, мережевих плат, мережевих кабелів, мережеві фільтри, модемів, магнітних та електронних носіі?в інформаціі?, флеш-накопичувачів та інших носіі?в інформації записів, паролів, логінів, ключових слів, або інші види доступу (у паперовому та електронному виді) до електронних чи крипто валютних гаманців, на які надходять відповідно електронні грошові кошти, або з яких у подальшому останні виводяться у легальний обіг, чорнових записів, які стосуються злочину, інших предметів та документів, які окремо, або в сукупності будуть підтверджувати чи спростовувати причетність до вчинення кримінального правопорушення а також інші предмети і документи, які можуть бути використані у якості доказів причетності до вищевказаної протиправноі? діяльності, та які мають значення для розслідування даного кримінального провадження, які ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 використовують у своїй злочинній діяльності для збуту наркотичного засобу кокаїну.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи має бути виконана з дотриманням порядку регламентованого ст. 236 КПК України.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Інформація про приватне життя особи, отримана в порядку виконання даного судового рішення, не може бути використана інакше як для виконання завдань кримінального провадження. Кожен, кому наданий доступ до інформації про приватне життя особи, в порядку виконання даного судового рішення, зобов`язаний запобігати розголошенню такої інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.07.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу98587256
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —755/5811/21

Ухвала від 12.07.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 12.07.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 11.10.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галига І. О.

Ухвала від 11.10.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Росік Тетяна Володимирівна

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Омельян І. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Омельян І. М.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні