Ухвала
від 30.07.2021 по справі 448/860/21
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер:448/860/21

Провадження № 2-о/448/21/21

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

30.07.2021 року м. Мостиська

Суддя Мостиського районного суду Львівської області Гіряк С.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Шегинівської сільської ради Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,-

ВСТАНОВИВ:

1.Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

2.Відповідно п. 1 ст. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

3.Частиною 4 ст. 293 ЦПК України передбачено, що розгляд справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

4.Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

5.Відповідно до ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я. Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

6.Заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для відмови в відкритті провадження по справі судом не виявлено, у зв`язку з чим, провадження по справі підлягає відкриттю.

7.Частиною 4 ст. 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст. 187, 293, 294 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

1.Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Шегинівської сільської ради Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати судом у складі одного судді і двох присяжних: Куцериб В.В., Сціри І.В. у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження.

3.Судове засідання по справі провести о 11 год. 00 хв. 27 серпня 2021 року , в приміщенні Мостиського районного суду Львівської області, що за адресою: м. Мостиська, вул.Грушевського, 1/9).

4.Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

5.Заявнику у судове засідання надати документ, що підтверджує його особу, оригінали всіх документів, копії яких приєднані до заяви (для огляду).

6.Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справі, що розглядається https://ms.lv.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.І.Гіряк

Дата ухвалення рішення30.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98660625
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —448/860/21

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Рішення від 05.04.2022

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Рішення від 05.04.2022

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні