Ухвала
від 04.08.2021 по справі 243/7239/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єд. унік. № 243/7239/21

Провадження № 2/243/2221/2021

У Х В А ЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 серпня 2021 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого судді Мірошниченко Л.Є.

За участю

секретаря судового засідання Мірошниченко В.В.

позивача ОСОБА_1

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду №7 м. Слов`янська цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України про поновлення на роботі, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України про поновлення на роботі.

Ухвалою судді Слов`янського міськрайонного суду від 14.07.2021 року відкрите провадження за справою та призначено її розгляд у спрощеному провадженні.

В судове засідання представник відповідача Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України не з`явився, 04.08.2021 року на електронну адресу суду надійшла заява від ОСОБА_2 про розгляд справи 04.08.2021 року без участі представника відповідача.

26.07.2021 року на адресу суду надійшло клопотання від представника Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України, щодо переходу зі спрощеного провадження до розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Також 28.07.2021 року від ректора, професора Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України, Петра Кондратенко надійшло до суду клопотання про закриття провадження по справі, оскільки на теперішній час наказом ректора № 287 від 21.07.2021 року скасовано накази № 287 від 21.07.2021 року, № 225 від 23.06.2021 року та № 235 від 24.06.2021 року Про звільнення ОСОБА_1 у зв`язку з чим, вважає, що предмет спору відсутній, у зв`язку з чим провадження по справі необхідно закрити.

Позивач в судовому засіданні заперечував проти переходу в загальне позовне провадження, та заперечував проти закриття провадження по справі, оскільки в позовній заяві залишилось ще ряд не вирішених позовних вимог.

Суд, заслухавши думку позивача, вивчивши клопотання представника відповідача, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України , цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ч.4 ст.19 ЦПК України , спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з п.2 ч.1 ст. 274 ЦПК України , у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: що виникають з трудових відносин.

Ухвалою суду від 14.07.2021 року, відкрито провадження по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України про поновлення на роботі, та ухвалено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, відповідно до вимог п.2 ч.1 ст. 274 ЦПК України.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що в задоволенні клопотання представника відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження необхідно відмовити, оскільки справа про скасування наказу про звільнення, виникає саме з трудових відносин .

Разом з тим, розгляд справ у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ЦПК України для розгляду справ в порядку загального провадження з особливостями.

Статею 2 ЦПК України передбачено завдання цивільного судочинства, яке є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави, та визначені засади цивільного судочинства, які суд застосовує при розгляді будь-якої цивільної справи, в тому числі змагальність, диспозитивність та пропорційність, на яку фактично посилалися представники відповідача у клопотанні.

Представник відповідача в обґрунтуванні клопотання про розгляд справи в порядку загального провадження, посилається лише на те, що треба буде дослідити великий обсяг письмових доказів проти яких заперечує позивач та допитати значну кількість свідків, але не надає суду переліку таких доказів та свідків з метою з`ясування дійсного обсягу доказів при розгляді справи.

Крім того, право на труд є одним з основних економічних прав людини, що підлягають захисту і найбільш швидкого вирішення. Саме у зв`язку з цим законодавець передбачає розгляд трудових спорів у порядку спрощеного позовного провадження.

Отже, відповідно до ст. 19 ЦПК України , враховуючи вимоги п.2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України , а також на підставі п. 1 ч. 4 ст. 277 ЦПК України , суд приходить до висновку про відсутність підстав для переходу до розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Що, стосується клопотання про закриття провадження у справі суд виходить з наступного.

Позивач заперечує проти закриття провадження у зв`язку з тим, що в його позовній заяві знаходиться дванадцять позовних вимог, які на даний час не вирішено, а отже вважає, що відсутні підстави для закриття провадження по справі.

Так, як на підставу для закриття провадження посилається представник відповідача на ч. 2 ст. 255 ЦПК України, але суд погоджується з позицією позивача, оскільки підставою для закриття провадження є відсутній предмет спору.

Однак, предмет спору не вирішено, решта позовних вимог не задоволена, тому суд приходить до висновку про необхідність відмовити у задоволені клопотання представника Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України, про закриття провадження по справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.277 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволені клопотання представника Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України, про перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження цивільної справи в розгляд справи за правилами загального позовного провадження - відмовити.

У задоволені клопотання представника Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров`я України, про закриття провадження по справі - відмовити.

Продовжити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складений 06.08.2021 року.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду Л.Є. Мірошниченко

Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено09.08.2021
Номер документу98848679
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —243/7239/21

Постанова від 07.12.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Рішення від 18.08.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Рішення від 18.08.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні