Ухвала
від 10.08.2021 по справі 143/1359/20
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/1359/20

УХВАЛА

Іменем України

10 серпня 2021 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області

у складі:

головуючого - судді Сича С.М.,

за участю секретаря Огородник Н.А.,

розглянувши в м. Погребище Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту спільного проживання та визнання права власності на спадкове майно та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом , -

Встановив:

В провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту спільного проживання та визнання права власності на спадкове майно та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом .

В позовній заяві позивачки ОСОБА_1 зазначено клопотання про виклик в судове засідання свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Позивачка ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, хоча про час і місце розгляду справи була повідомлена завчасно, у встановленому законом порядку, про причини неявки суд не повідомила (а.с.113).

Представник позивача - адвокат Матяш Д.Ю. в судове засідання не з`явився, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений завчасно, у встановленому законом порядку, про причини неявки не повідомив (а.с. 114).

Відповідачка ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася , проте через канцелярію суду подала заяви, в яких просить розглянути зустрічну позовну заяву без її участі та задовольнити її позовні вимоги, не заперечує проти призначення справи до судового розгляду (а.с. 45, 116).

В силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Частинами 1-3 ст.91 ЦПК України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Згідно із ч.4 ст. 91 ЦПК України в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

В силу п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Ураховуючи означені приписи цивільного процесуального законодавства, та беручи до уваги, що покази свідків, про виклик яких у судове засідання просить позивач, можуть мати значення для повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд дійшов висновку, що клопотання позивача ОСОБА_1 про виклик свідків підлягає задоволенню.

Під час підготовчого провадження судом також об`єднано в одне провадження зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту спільного проживання та визнання права власності на спадкове майно та задоволено клопотання позивача про витребування доказів.

З огляду на викладене суд приходить до висновку, що в даній цивільній справі забезпечено виконання завдань підготовчого провадження, визначених частиною 1 ст. 189 ЦПК України.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

В ч. 2 ст. 200 ЦПК України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Виходячи із наведеного, суд дійшов до переконання про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 197, 198, 200, 258, 259, 260 ЦПК України , суд, -

У хвалив:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання в якості свідків:

- ОСОБА_3 , жителя с. Озерна, Погребищенський район, Вінницька область;

- ОСОБА_4 , жительку с. Озерна, Погребищенський район, Вінницька область.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за ст.384 КК України за завідомо неправдиве показання та за ст.385 КК України за відмову давати показання на вимогу суду.

Роз`яснити вказаним свідкам, що належно викликаний свідок, який без поважних причин не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, може бути підданий приводу через відповідні органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Копію ухвали направити свідкам.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Погребищенського районного суду Вінницької області на 09 год. 30 хв. 21.09.2021 року. .

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення10.08.2021
Оприлюднено12.08.2021
Номер документу98931729
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —143/1359/20

Рішення від 20.12.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 10.08.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні