Ухвала
від 16.08.2021 по справі 569/2076/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2076/21

У Х В А Л А

про призначення експертизи

16 серпня 2021 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в складі головуючого судді Бучко Т.М.

секретар судового засідання Дем`янчук Н.В.

з участю представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Найдича М.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Архітектурно-будівельна компанія Енергодім до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість за договором проектування № 17/06 від 24 червня 2019 року в сумі 131500 грн та судові витрати на загальну суму 15420 грн.

В судовому засіданні представник відповідача клопоче призначити будівельно-технічну експертизу для з`ясування чи відповідає розроблена ТОВ Архітектурно-будівельна компанія Енергодім проектна документація вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва та умовам договору на проектування щодо складу, вмісту і оформлення документації.

Представник позивача заперечує проти задоволення клопотання, оскільки відповідач втратив право посилатися на недоліки у проектній документації, так як не надав мотивованої відмови від підписання акта виконаних робіт з переліком недоліків, які необхідно усунути, та не забезпечив належного отримання направленої йому поштовим зв`язком проектної документації.

Відповідно до ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Суд, заслухавши думки сторін, дійшов висновку про необхідність призначення судової будівельно-технічної експертизи, так як для встановлення обставин, які мають значення для вирішення справи, необхідні спеціальні знання.

Пред`являючи позов про стягнення заборгованості за договором позивач покликається, серед іншого, на те, що ним, як виконавцем, належним чином виконані всі зобов`язання по виготовленню проектної документації для будівництва 4-х типових індивідуальних житлових будинків. Відповідач, в свою чергу, заперечує, що розроблена позивачем проектна документація відповідає умовам укладеного між сторонами договору щодо складу, вмісту та її оформлення.

Невідповідність виготовленої позивачем проектної документації умовам спірного договору може бути встановлена саме висновком будівельно-технічної експертизи. При цьому, висновок про наявність чи відсутність у відповідача права посилатися на недоліки у виконаній роботі суд може зробити лише під час ухвалення рішення у справі.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення експертизи потрібен тривалий час, суд вважає за можливе зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

На підставі наведеного та керуючись ст.103, 104, 252, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Призначити у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Архітектурно-будівельна компанія Енергодім до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1. Чи відповідає розроблена Товариством з обмеженою відповідальністю Архітектурно-будівельна компанія Енергодім проектна документація з будівництва житлових будинків вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва та умовам договору проектування № 17/06 від 24 червня 2019 року щодо складу, вмісту і оформлення документації ? Якщо не відповідає, то в чому полягають невідповідності ?

Проведення експертизи доручити ППФ Експерт-Рівне (33013, м.Рівне, проспект Миру, 15).

Направити в розпорядження експерта матеріали цивільної справи № 569/2076/21.

Надати експерту місячний строк з дня отримання копії ухвали для проведення експертизи.

Оплату експертизи проводить сторона, яка заявила клопотання про проведення судової експертизи - відповідач ОСОБА_2 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Зупинити провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Архітектурно-будівельна компанія Енергодім до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду або через Рівненський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.08.2021
Оприлюднено17.08.2021
Номер документу99013586
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/2076/21

Постанова від 29.02.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 17.04.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні