Ухвала
від 25.08.2021 по справі 812/1405/16
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 серпня 2021 року СєвєродонецькСправа № 812/1405/16

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., розглянувши клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, клопотання про заміну відповідача та відзив на позовну заяву Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків у справі № 812/1405/16 за позовом Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України у Харківській області, про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

08 липня 2021 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла справа № 812/1405/16 з Верховного Суду на новий розгляд (для продовження розгляду).

11 серпня 2021 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду від Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків надійшли клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, про заміну відповідача та відзив на позовну заяву.

Вирішуючи питання про прийняття до розгляду даних клопотань та відзиву на позовну заяву, суд враховує наступні норми.

Вимоги до відзиву встановлені статтею 162 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно ч. 4 ст. 162 КАС України, до відзиву додаються:

1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Вимоги до заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду визначені статтею 195 КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 195 КАС України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Разом з даними клопотаннями та відзивом на позовну заяву надано докази направлення сторін на електронну адресу:gdsekr.ltz@gmail.com та office@kh.theasury.gov.ua.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, адреса електронної пошти Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" є LT@UKRPOST.UA, що не відповідає електронній адресі зазначеній в роздруківки доказів направлення сторонам відповідних документів.

Таким чином, відсутні докази направленням клопотань та відзиву на позовну заяву Публічному акціонерному товариству "Луганськтепловоз".

Вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначені статтею 167 КАС України.

Частиною 2 статті 167 КАС України визначено, що якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

В свою чергу суд зазначає, що надіслання заяви іншим учасникам справи забезпечує право таких учасників процесу надати свої заяви, із зазначенням думки щодо питань, поставлених у заяві.

Враховуючи, що клопотання та відзив на позовну заяву подано з порушенням вимог ст. 162, 167, 195 КАС України, що перешкоджає їх розгляду, суд вважає за необхідне повернути Північному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків їх без розгляду.

Керуючись статтями 162, 195, 241, 243, 256, 294 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, клопотання про заміну відповідача та відзив на позовну заяву Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків у справі № 812/1405/16 за позовом Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України у Харківській області, про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії, - повернути Північному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

СуддяО.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення25.08.2021
Оприлюднено27.08.2021
Номер документу99148377
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —812/1405/16

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 07.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 26.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 26.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 25.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Постанова від 01.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 29.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Верховний Суд

Шипуліна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні