Ухвала
від 13.09.2021 по справі 922/3212/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство

"13" вересня 2021 р.Справа № 922/3212/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

розглянувши заяву фізичної особи - підприємця Мирошника Володимира Івановича, м. Харків, про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-

Трейд", м. Харків, код 40338302,

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Мирошник Володимир Іванович звернувся до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-Трейд", посилаючись на те, що боржник має заборгованість перед кредитором на загальну суму 900 000,00 грн, строк сплати якої настав.

Крім того, в своїй заяві ініціюючий кредитор, посилаючись на п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, просить суд призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Родзинського А.А., згода якого на участь у справі додана до матеріалів поданої заяви.

Ухвалою суду від 16.08.2021 заяву ФО П Мирошника Володимира Івановича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-Трейд" залишено без руху, надано заявнику строк 10 днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху для усунення недоліків та вказано про необхідність надати суду:

- належні докази авансування винагороди арбітражному керуючому в сумі 54 000,00 грн;

- докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заявлені вимоги.

Вказана ухвала суду отримана ініціюючим кредитором 18.08.2021, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, отже, останнім днем для усунення недоліків є 28.08.2021.

Питання щодо повернення заяви ініціюючому кредитору не було вирішено після спливу строку, наданого судом ініціюючому кредитору для усунення недоліків, оскільки суддя Яризько В.О. перебував у щорічній відпустці.

13.09.2021 від ФО П Мирошника В.І. через канцелярію суду надійшли додаткові документи :

- платіжне доручення № 17 від 11.09.2021 про сплату авансування винагороди арбітражному керуючому в сумі 54 000,00 грн.;

- докази направлення копії заяви та доданих до неї документів на адресу боржника;

- документи, що підтверджують виникнення заборгованості у Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-трейд" перед ФО П Мирошником В.І.

Таким чином, ФО П Мирошник В.І. з порушенням встановленого судом строку усунув недоліки, які допущені при подачі заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-Трейд".

Враховуючи, що на час вирішення питання щодо прийняття заяви фізичної особи - підприємця Мирошника Володимира Івановича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-Трейд", подана заява відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, а підстави для повернення такої заяви відсутні, суд приймає подану заяву до розгляду.

Оскільки ініціюючим кредитором надано кандидатуру арбітражного керуючого Родзинського А.А. в якості розпорядника майна у даній справи, а також надано заяву арбітражного керуючого Родзинського А.А. про згоду на участь у справі, запит до автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справі не здійснювався.

Керуючись статтями 34, 35, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву фізичної особи - підприємця Мирошника Володимира Івановича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест-Трейд" до розгляду.

Підготовче засідання по справі призначити на "27" вересня 2021 р. о(б) 10:30 год.

Судове засідання відбудеться за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 8-й під`їзд, зал № 205.

Зобов`язати боржника надати суду відзив на заяву фізичної особи - підприємця Мирошника Володимира Івановича, в якому викласти заперечення щодо вимог заявника (за наявності), також надати до суду:

- бухгалтерський баланс боржника на останню звітну дату;

- загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати, з переліком кредиторів та зазначення суми заборгованості перед кожним кредитором;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про залишок коштів на рахунках;

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

- відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

Дану ухвалу направити кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Родзинському А.А., державному реєстратору, Шевченківському ВДВС у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Ухвала набирає законної сили 13.09.2021, оскарженню не підлягає.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99612389
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвест- Трейд", м. Харків, код 40338302

Судовий реєстр по справі —922/3212/21

Ухвала від 28.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 22.09.2022

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Тарасова Ірина Валеріївна

Ухвала від 22.09.2022

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Тарасова Ірина Валеріївна

Ухвала від 24.01.2022

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Тарасова Ірина Валеріївна

Ухвала від 13.12.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Тарасова Ірина Валеріївна

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Тарасова Ірина Валеріївна

Ухвала від 27.10.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 11.10.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.09.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 13.09.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні