Ухвала
від 29.09.2021 по справі 938/143/21
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№938/143/21

Провадження № 1-кп/938/53/21

УХВАЛА

про примусовий привід обвинуваченого

29 вересня 2021 року селище Верховина

Верховинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритомусудовому засіданнів залісудукримінальне провадження про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 ,громадянина України,неодруженого,непрацюючого,з середньоюспеціальною освітою, раніше не судимого

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Верховинського районного суду Івано-Франківської області надійшов для розгляду обвинувальний акт з доданими до нього документами про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України.

Ухвалою суду від 13.07.2021 року призначено судовий розгляд у даному кримінальному провадженні

Потерпілі/їх представники у судове засідання не з`явилися, подали до суду заяви про проведення судового засідання в цій справі у їх відсутності (а.с. 121, 135, 152) .

У судове засідання обвинувачений ОСОБА_4 двічі не з`явився, у зв`язку з чим ухвалою суду від 09.09.2021 року за клопотанням прокурора доручено Верховинському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Дрогобицькому районному відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснити примусовий привід ОСОБА_4 на 29.09.2021 року о 16.00 год.

Вказана ухвала не виконана. Від Верховинського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Дрогобицького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області не надійшли будь-які повідомлення про причини не виконання цієї ухвали.

Прокурор повторно звернувся до суду з клопотанням про примусовий привід обвинуваченого ОСОБА_4 , яке слід задоволити з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 323 КПК України якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду.

Заходами забезпечення прибуття обвинуваченого до суду є ухвала про його примусовий привід ( ч. 1 ст. 323 КПК України) або ухвала про зупинення судового провадження у зв`язку з ухиленням обвинуваченого до суду з оголошенням його в розшук та наданням дозволу на його затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (ст. ст. 335, 188 КПК України).

Згідно з вимогами ч.1ст.140 КПК Українипривід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Як зазначено вст.143 КПК України, виконання ухвали про здійснення приводу може бути доручене відповідним підрозділам органів Національної поліції, органів безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, Національного антикорупційного бюро України або Державного бюро розслідувань.

Суд звертає увагу працівників поліції, на яких покладається обов`язок здійснення приводу обвинуваченого, що відповідно до ч. 2ст. 21 КПК України, ухвала суду, що набрала законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Невиконання ухвали про привід обвинуваченого без достатніх та обґрунтованих на те причин, без здійснення достатніх заходів спрямованих на реальне виконання ухвали суду, є неналежним виконанням ухвали суду, за що особа, на яку покладено обов`язок виконання приводу, може бути притягнута до відповідальності.

Виконуючи привід, працівник поліції повинен використати всі можливі законні заходи (неодноразово здійснювати вихід за місцем проживання обвинуваченого, у разі неможливості виявити його за місцем мешкання опитати членів сім`ї, сусідів для з`ясування причин його відсутностітощо) для примусового доставлення обвинуваченого до суду. Рапорт про невиконання приводу повинен бути обґрунтованим та містити документальне підтвердження (пояснення свідків, членів сім`ї, сусідів тощо) неможливості виконати привід.

Керуючись ст.139,140,142,143 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкласти судове засідання по кримінальному провадженню про обвинуваченняОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, на21 жовтня 2021 рокуна 12.00 год.

У судове засідання здійснитипривід обвинуваченогоОСОБА_4 , жителя АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 .

Виконання приводу доручити Верховинському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Дрогобицькому районному відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Копію ухвали направити начальникам Верховинського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Дрогобицького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області - для виконання.

Копію ухвали направити начальникам Головних управлінь Національної поліції в Івано-Франківській та Львівської областей для контролю.

У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з письмовими поясненнями причин невиконання.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Верховинського відділу Косівської окруженої прокуратури ОСОБА_3 .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія ЧЕКАН

Дата ухвалення рішення29.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99965745
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 ,громадянина України,неодруженого,непрацюючого,з середньоюспеціальною освітою, раніше не судимого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —938/143/21

Вирок від 28.06.2022

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 29.09.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 13.07.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні