Сир кисломолочний має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним в міру щільним, однорідним та рівномірним по всій масі, білого кольору, зі смаком і запахом молока, жирністю від 9% (73% вологи) свіжий. Склад продукту: молоко коров'яче незбиране, молоко коров'яче знежирене, чисті культури молочно - кислих мікроорганізмів, сичужний фермент, хлорид кальцію Енергетична цінність (калорійність) (ккал та кДж) на 100гр: 156ккал/652 кДж
Харчова (поживна) цінність на 100 г продукту: жиру, г – 9,0; білку, г – 16,7; вуглеводів, г – 1,3. Постачання кисломолочного сиру у тарі виробника з паперу чи еколіну згідно ДСТУ.
Термін придатності 7 діб.
Обов’язкова наявність якісного посвідчення з вказуванням нормативного документу згідно якого виготовлений сир ДСТУ,дати вироблення,маркування терміну та умов його зберігання. Продукт має відповідати органоліптичнил показникам.