Яйця курячі столові, 1 категорія (М), ДСТУ 5028, 360 шт.
Технологічні вимоги
Яйця курячі 1 категорії
Яйця курячі харчові столові першої категорії повинні відповідати вимогам стандарту ДСТУ 5028:2008 «Яйця курячі харчові. Технічні умови», вимогам і нормам ветеринарного та санітарно-епідеміологічного законодавства. За показниками якості яйця курячі повинні відповідати таким показникам: шкаралупа – чиста, непошкоджена, без видимих змін структури, без слідів крові чи посліду. Білок – чистий, щільний, світлий, прозорий, без сторонніх домішок. Жовток – ледь видимий під час овоскопування, контури не окреслені, без кров’яних плям або смужок, малорухливий під час обертання яйця. Запах вмісту яйця – природній, без стороннього затхлого чи гнильного запаху. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару. Продукт до складу повинен завозитися партіями по потребі згідно замовлення, яке передається постачальнику напередодні поставки. Постачання повинне бути 1 раз на тиждень або за потребою замовника з 9.00 до 12.00 Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, вагу товару та інше:
- декларацією виробника або посвідченням про якість, протоколом лабораторних випробувань харчових продуктів або
іншими документами, які засвідчують якість та безпечність товару; - накладними та товарно – транспортними накладними із
зазначенням всіх необхідних реквізитів для здійснення оплати за поставлений товар. Доставка проводиться за умови попереднього узгодження об’єму, дати та часу поставки, не пізніше двох робочих днів з моменту одержання заявки. Заявка подається шляхом телефонного зв’язку або направленням на електронну адресу відповідальної особи Учасника з повідомленням про отримання.
Ціна на товар, який пропонується поставити, повинна бути з урахуванням ціни на тару, упаковку, податків і зборів, що
сплачуються або мають бути сплачені, витрат на транспортування, страхування, навантаження, розвантаження, сплату митних тарифів,
усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар.
Продукт харчування по якості і безпечності повинен відповідати встановленим державним стандартам (діючим ГОСТам, ДСТУ або ТУ, які розроблені на основі діючого ГОСТу або ДСТУ)