Ухвала
від 30.09.2021 по справі 655/630/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 655/630/20

Номер провадження 1-в/656/22/21

20.09.2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 вересня 2021 року смт Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Херсонської області Ференц Р.І., розглянувши клопотання прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюри Н.Ю. про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції при розгляді матеріалів подання начальника Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майора внутрішньої служби Притики І.В. про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженої ОСОБА_1 відповідно до закону, -

В С Т А Н О В И В:

20.09.2021 року начальник Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майор внутрішньої служби Притика І.В. звернулася в Іванівський районний суд Херсонської області з поданням про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженої ОСОБА_1 відповідно до закону.

Згідно вимог ст.ст.127,129 Конституції України правосуддя здійснюють професійні судді і судочинство провадиться суддею одноособово.

Згідно ч.1 ст.31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійним суддею одноособово. Суддя для розгляду кримінального провадження визначається у порядку, передбаченому ст. 35 КПК України.

У відповідності до вимог ч.3 ст.35 КПК України визначено суддю для розгляду кримінального провадження, оскільки відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду протоколом автоматизованого розподілу справ між суддями від 20.09.2021 року справу було передано на розгляд судді Ференц Р.І.

Згідно ч.1 ст.31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійним суддею одноособово. Суддя для розгляду конкретного кримінального провадження визначається у порядку,

22.09.2021 року ухвалою суду призначено до судового розгляду подання, проведення якого визначено 27.09.2021 року за обов`язкової участі прокурора, засудженої ОСОБА_1 , особи, яка подала подання представника Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області, потерпілої сторони управління праці та соціального захисту населення Горностаївської районної державної адміністрації Херсонської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 539 КПК клопотання про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, розглядається протягом десяти днів з дня його надходження до суду суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318- 380 КПК, з урахуванням положень розділу VIII КПК Виконання судових рішень .

24.09.2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання начальника Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майора внутрішньої служби Притики І.В. про слухання справи у відсутність представника.

В судове засідання 27.09.2021 року сторони не прибули. Про причини неявки не повідомили.

29.09.2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання потерпілої сторони управління праці та соціального захисту населення Горностаївської районної державної адміністрації Херсонської області про слухання справи у їхню відсутність.

30.09.2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання начальника Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майора внутрішньої служби Притики І.В. про слухання справи у відсутність представника.

30.09.2021 року о 17.07 год на електронну адресу суду прокурор Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюра Н.Ю. надіслала клопотання про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відео конференції, а також про перенесення судового засідання, слухання якого призначено на 27.09.2021 року.

Зважаючи на подане клопотання прокурора, таке підлягає до часткового задоволення.

Згідно п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Згідно ч.2 ст.336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників судового провадження.

Участь у судовому розгляді в режимі відеоконференції не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка ратифікована Законом України № 475/97-ВР від 17.07.97 року, Другому додаткову протоколу до Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах (ст. 9), Резолюції про захист свідків у боротьбі з міжнародною організованою злочинністю (п. 8), Конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах між державами-членами Європейського Союзу (ст. 10).

Враховуючи те, що відеоконференція є прийнятною формою участі в судовому розгляді, вона передбачена кримінально-процесуальним законом і низкою міжнародних документів, не суперечить принципам справедливості і публічності судового розгляду, забезпечує дотримання розумного строку судового розгляду, забезпечення участі заявника у судовому розгляді в режимі відеоконференції не ставить захист у невигідне становище порівняно з іншими його учасниками, забезпечує обвинуваченому ефективну правову допомогу захисника, що узгоджується з постановами Європейського суду у справах Шугай проти Росії , Шулепов проти Росії і Григорівських проти Росії , суд вважає можливим при проведенні визначеного судового засідання визначити участь прокурорів Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюри Н.Ю., Кантер І.В., Палагнюк О.І. в режимі відеоконференції в приміщенні Каховського міськрайонного суду Херсонської області.

Клопотання прокурора про перенесення судового засідання 27.09.2021 року не підлягає до задоволення, оскільки на час подачі клопотання прокурором 30.09.2021 року, судове засідання відбулося у відсутність прокурора, від якого до визначеної дати судового засідання 27.09.2021 року не надходило будь-яких клопотань. Окрім цього, з поданого 30.09.2021 року клопотання вбачається про те, що участь визначено трьох прокурорів Мацюри Н.Ю., Кантер І.В., Палагнюк О.І.

Керуючись ст.ст.336 369-372, 376 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюри Н.Ю. від 30.09.2021 року задовольнити частково.

Визначити участь прокурорів Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюри Н.Ю., Кантера І.В., Палагнюка О.І. в дистанційному режимі відеоконференції в приміщенні Каховського міськрайонного суду Херсонської області при проведенні судового засідання 01.10.2021 року о 09.00 год. в Іванівському районному суді Херсонської області з розгляду подання начальника Каховського районного сектору № 3 філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майора внутрішньої служби Притики І.В. про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженої ОСОБА_1 відповідно до закону.

Зобов`язати прокурорів Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюру Н.Ю., Кантера І.В., Палагнюка О.І. завчасно, до початку визначеної дати судового засідання, скерувати на електронну адресу Іванівського районного суду Херсонської області документи, які підтверджують повноваження прокурора в розгляді даної справи.

Доручити Каховському міськрайонному суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції за участю прокурорів Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Мацюри Н.Ю., Кантера І.В., Палагнюка О.І. 01.10.2021 року о 09.00 год.

При проведенні судового засідання в режимі відеоконференції доручити Каховському міськрайонному суду Херсонської області здійснити дії, передбачені ст.336 КПК України.

Роз`яснити прокурорам, що у разі явки в Іванівський районний суд Херсонської області у призначений час проведення підготовчого судового засідання, така особа має право брати участь в судовому засіданні в загальному порядку.

В іншій частині клопотання прокурора відмовити.

Копію ухвали направити Каховському міськрайонному суду Херсонської області та всім учасникам судового провадження.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і оскарженню не підлягає

Суддя Р. І. Ференц

Дата ухвалення рішення30.09.2021
Оприлюднено01.10.2021
Номер документу100012748
СудочинствоКримінальне
Сутьрозстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженої ОСОБА_1 відповідно до закону

Судовий реєстр по справі —655/630/20

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 30.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 17.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 01.04.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні