Ухвала
від 18.06.2021 по справі 655/630/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 655/630/20

Номер провадження 1-в/656/12/21

03.06.2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 червня 2021 року смт Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Херсонської області Ференц Р.І., розглянувши клопотання начальника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області І.Притики про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції при розгляді подання Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону,-

В С Т А Н О В И В:

03.06.2021 року начальник Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майор внутрішньої служби Притика І.В. звернулася в Іванівський районний суд Херсонської області з поданням про заміну засудженій ОСОБА_1 покарання у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону.

Згідно вимог ст.ст.127,129 Конституції України правосуддя здійснюють професійні судді і судочинство провадиться суддею одноособово.

Згідно ч.1 ст.31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійним суддею одноособово. Суддя для розгляду кримінального провадження визначається у порядку, передбаченому ст. 35 КПК України.

У відповідності до вимог ч.3 ст.35 КПК України визначено суддю для розгляду кримінального провадження, оскільки відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду протоколом автоматизованого розподілу справ між суддями від 03.06.2021 року справу було передано на розгляд судді Ференц Р.І.

Ухвалою суду Іванівського районного суду Херсонської області від 04.06.2021 року на 22.06.2021 року о 14.00 год. в залі судового засідання Іванівського районного суду Херсонської області призначено розгляд подання начальника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області Притики І.В. про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону за обов`язкової участі прокурора, засудженої ОСОБА_1 , особи, яка подала подання представника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області, потерпілої сторони.

18.06.2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання в порядку ст.336 КПК України начальника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області І.Притики про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції при розгляді подання Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 з Горностаївським районним судом Херсонської області.

Згідно п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Згідно ч.2 ст.336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників судового провадження.

Участь у судовому розгляді в режимі відеоконференції не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка ратифікована Законом України № 475/97-ВР від 17.07.97 року, Другому додаткову протоколу до Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах (ст. 9), Резолюції про захист свідків у боротьбі з міжнародною організованою злочинністю (п. 8), Конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах між державами-членами Європейського Союзу (ст. 10).

Враховуючи те, що відеоконференція є прийнятною формою участі в судовому розгляді, вона передбачена кримінально-процесуальним законом і низкою міжнародних документів, не суперечить принципам справедливості і публічності судового розгляду, забезпечує дотримання розумного строку судового розгляду, забезпечення участі заявника у судовому розгляді в режимі відеоконференції не ставить захист у невигідне становище порівняно з іншими його учасниками, забезпечує обвинуваченому ефективну правову допомогу захисника, що узгоджується з постановами Європейського суду у справах Шугай проти Росії , Шулепов проти Росії і Григорівських проти Росії , суд вважає можливим при проведенні визначеного судового засідання визначити участь представника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області в режимі відеоконференції в приміщенні Горностаївського районного суду Херсонської області.

Керуючись ст.ст.336 369-372, 376 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області І.Притики задовольнити.

Визначити участь представника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області та засудженої ОСОБА_1 в дистанційному режимі відеоконференції в приміщенні Горностаївського районного суду Херсонської області при проведенні судового засідання 22.06.2020 року о 14.00 год. в Іванівському районному суді Херсонської області з розгляду подання Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону

Зобов`язати представника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області завчасно, до початку визначеної дати судового засідання, скерувати на електронну адресу Іванівського районного суду Херсонської області документи, які підтверджують його повноваження в розгляді даної справи.

Доручити Горностаївському районному суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області та засудженої ОСОБА_1 22.06.2020 року о 14.00 год.

При проведенні судового засідання в режимі відеоконференції доручити Горностаївському районному суду Херсонської області здійснити дії, передбачені ст.336 КПК України.

Роз`яснити представнику Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області та засудженій ОСОБА_1 , що у разі явки в Іванівський районний суд Херсонської області у призначений час проведення судового засідання, така особа має право брати участь в судовому засіданні в загальному порядку.

Запропонувати учасникам судового провадження надати в судове засідання документи та інші матеріали, що мають значення для цього кримінального провадження.

Копію ухвали направити Горностаївському районному суду Херсонської області та всім учасникам судового провадження.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя Р. І. Ференц

Дата ухвалення рішення18.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97768294
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону

Судовий реєстр по справі —655/630/20

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 30.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 17.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 01.04.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні