Ухвала
від 24.06.2021 по справі 655/630/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 655/630/20

Номер провадження 1-в/656/12/21

03.06.2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 червня 2021 року смт Іванівка

Іванівський районний суд Херсонської області в складі:

головуючий суддя Ференц Р.І.,

секретар судового засідання Студзінська І.Б.,

за участі сторін кримінального провадження:

прокурор Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Херсонської області Капустін М.В.

представник Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області Притика І.В.,

засуджена особа, сторона відносно якої розглядається подання ОСОБА_1 - не з`явилася,

потерпіла сторона представник потерпілої юридичної особи Управління праці та соціального захисту населення Горностаївської районної державної адміністрації Херсонської області не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції в залі суду в смт Іванівка Іванівського району Херсонської області подання начальника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майор внутрішньої служби Притика І.В. про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону,-

В С Т А Н О В И В:

Стислий опис і суть питання, що вирішується ухвалою.

03.06.2021 року начальник Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майор внутрішньої служби Притика І.В. звернулася в Іванівський районний суд Херсонської області з поданням про заміну засудженій ОСОБА_1 покарання у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону.

Ухвалою суду Іванівського районного суду Херсонської області від 04.06.2021 року на 22.06.2021 року призначено розгляд подання начальника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області Притики І.В. про заміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону за обов`язкової участі прокурора, засудженої ОСОБА_1 , особи, яка подала подання представника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області, потерпілої сторони.

Ухвалою суду від 17.06.2021 року клопотання прокурора задоволено і визначено участь прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіна М.В. в режимі відеоконференції в приміщенні Каховського міськрайонного суду Херсонської області.

Ухвалою суду від 18.06.2021 року клопотання представника Горностаївського районного сектору філії ДУ Центр пробації в Херсонській області задоводлено і визначено участь в режимі відеоконференції в приміщенні Горностаївського районного суду Херсонської області.

В судові засідання 22.06.2021 року, 24.06.2021 року засуджена ОСОБА_1 не з`явилася, будучи повідомлена про дату, час і місце судового засідання в передбачений і дозволений КПК України порядок, в телефонному режимі повідомила, що перебуває на лікуванні.

В судове засідання 24.06.2021 року не з`явилася потерпіла сторона, яка 23.06.2021 року на дресу суду скерувала клопотання про слухання подання у їхню відсутність, при вирішенні подання покладаються на думку суду.

В судовому засіданні 24.06.2021 року прокурором було заявлено клопотання, підтримане представником пробації, про відкладення судового засідання на іншу дату з повторним повідомленням сторін кримінального провадження про наступне судове засідання, проведення наступного судового засідання в режимі відео конференції, та скерування запиту в медичну установу комунальне некомерційне підприємство Каховська центральна міська лікарня Каховської міської ради з метою встановлення місця лікування ОСОБА_1 , діагнозу, терміну лікування.

Заслухавши думку прокурора, представника органу пробації, перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання є підставним та таким, що підлягає до задоволення виходячи з наступних підстав.

Враховуючи вимоги ч.3 ст.26 КПК України про те, що суд у кримінальному провадженні вирішуює лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень КПК України, зважаючи на приписи п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Згідно ч.2 ст.336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників судового провадження.

При цьому, суд відповідно до ч.2 ст.110 КПК України приймає рішення виключно у формі ухвали, постанови або вироку.

Зважаючи на раніше подані клопотання сторін по справі про проведення судового засідання в дистанційному режимі відеоконференції, а також постановлені з приводу цього ухвали суду, для забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає, судове засідання здійснити дистанційно.

Окрім цього суд приходить до висновку про скерування запиту комунальне некомерційне підприємство Каховська центральна міська лікарня Каховської міської ради з метою встановлення місця лікування ОСОБА_1 , діагнозу, терміну лікування.

Разом із тим суд звертає увагу сторін кримінального провадження, що рішенням Європейського суду з прав людини від 03.04.2008 року у справі Пономарьов проти України наголошено, що сторони в розумні інтервали часу мають вживати заходів, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.23,30,31,110,336,369-372 КПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіна М.В. та начальника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області майора внутрішньої служби Притики І.В. задовольнити.

Судове засідання відкласти до 14.00 год. 29.06.2021 року за обов`язкової участі прокурора, засудженої ОСОБА_1 , особи, яка подала подання представника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області, потерпілої сторони.

Судове засідання проводити в залі судового засідання Іванівського районного суду Херсонської області за адресою - вулиця Іванівська,34, смт Іванівка, Іванівський район, Херсонська область суддею одноособово.

Визначити участь прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіна М.В. в дистанційному режимі відеоконференції в приміщенні Каховського міськрайонного суду Херсонської області при проведенні визначеного судового засідання.

Визначити участь представника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області та засудженої ОСОБА_1 в дистанційному режимі відеоконференції в приміщенні Горностаївського районного суду Херсонської області при проведенні визначеного судового засідання.

Доручити Каховському міськрайонному суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції за участю прокурора Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіна М.В. на визначені дати.

Доручити Горностаївському районному суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області та засудженої ОСОБА_1 на визначені дати.

При проведенні судового засідання в режимі відеоконференції доручити Каховському міськрайонному суду Херсонської області та Горностаївському районному суду Херсонської області здійснити дії, передбачені ст.336 КПК України.

Визначити додатково дату судового розгляду в даному кримінальному провадженні в дистанційному режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні 14.07.2021 о 14.00 год.

Роз`яснити прокурору Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіна М.В., представнику Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області та засудженій ОСОБА_1 , що у разі явки в Іванівський районний суд Херсонської області у призначений час проведення судового засідання, така особа має право брати участь в судовому засіданні в загальному порядку.

Запропонувати учасникам судового провадження надати в судове засідання документи та інші матеріали, що мають значення для цього кримінального провадження.

Копію ухвали направити Каховському міськрайонному суду Херсонської області та Горностаївському районному суду Херсонської області для прийняття рішення, а всім учасникам судового провадження для відома.

Скерувати на електронну адресу комунального некомерційного підприємства Каховська центральна міська лікарня Каховської міської ради crb06@ukr.net (або на іншу отриману діючу електронну адресу) запит з метою встановлення місця лікування, виставленого діагнозу, терміну поступлення та часу виписки з лікувальної установи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка смт Велика Лепетиха Херсонської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідь комунального некомерційного підприємства Каховська центральна міська лікарня Каховської міської ради скерувати на електронну адресу Іванівського районного суду inbox@iv.court.gov.ua до 12.00 год. 29.06.2021 року.

Скерувати на електронну адресу прокурору Каховського відділу Каховської окружної прокуратури Капустіну М.В., представнику Горностаївського районного сектору філії Державної установи Центр пробації в Херсонській області запит для здійснення контролю своєчасності отримання відповіді.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя Р. І. Ференц

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено24.06.2021
Номер документу97859874
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну покарання засудженій ОСОБА_1 у виді штрафу іншим покаранням відповідно до закону

Судовий реєстр по справі —655/630/20

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 30.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 17.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 01.04.2021

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні