Ухвала
від 30.08.2007 по справі 5/10"б"
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/10"Б"

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

від "30" серпня 2007 р. Справа № 5/10"Б".

За заявою Державної податкової інспекції у Романівському районі (смт. Романів)

до боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с.Ольшанка Романівського району)

про визнання банкрутом

Суддя           

Присутні:

від ініц. кредитора: не з"явився (Забусик М. М. - головний державний податковий інспектор,  доручення №30 від 16.01.07 - була присутня в судовому засіданні 28.08.07)

від кредиторів: не з"явився (Шепель Л.І. - головний юрисконсульт ДП ДАК "Хліб України", дов. №1д від 04.01.06 - був присутній в судовому засіданні 28.08.07)

від боржника: Борейко А.М. - ліквідатор

У відповідності до статті 77 ГПК України, в судовому засіданні оголошувалась перерва з 28.08.07 до 10 год. 00 хв. 30.08.07.

Розглядається справа № 5/10-Б про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с.Ольшанка Романівського району).

Постановою господарського суду від 29.11.05 вказане підприємство визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого Борейка Андрія Михайловича  (ліцензія серії АБ №176215 від 08.09.05, місце проживання: Житомирська область, Житомирський район,м. Новогуйвинське, буд. 9-Б, кв. 15, ідентифікаційний код 2537203031).

Ухвалою господарського суду від 22.05.07 продовжено строк ліквідаційної процедури на три місяці, долучено до матеріалів справи звіт ліквідатора та  призначено засідання суду для звіту ліквідатора на  28.08.07, зобов'язано ліквідатора подати суду звіт про проведену роботу, погоджений з комітетом кредиторів.

Ліквідатором Борейко А. М. надано в судове засідання ліквідаційний баланс підприємства-банкрута, остаточний звіт про проведену роботу та інші документи, що стосуються ліквідаційної процедури та заявлено клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу підприємства-банкрута.

Розглянувши представлені документи, заслухавши представників кредиторів та ліквідатора,  господарський суд,

                                                      Встановив:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Ольшанське» фактично припинило свою господарську діяльність ще в 2004 році. Статутна, фінансова, бухгалтерська, архівна та інша документація банкрута зберіглась фрагментарно, банківські рахунки були заблоковані.

Відповідно до відповіді на запит Комунального підприємства "Бердичівське  міжміське бюро технічної інвентаризації" від 03.02.05 (а.с. 70 т. 1), за боржником не зареєстровано  право власності на об`єкти нерухомого майна. Згідно листа - відповіді №129 від 15.02.05 Чуднівського міжрайонного реєстраційно - екзаменаційного відділення Управління ДАІ УМВС україни в Житомирській області (а.с. 69 т. 1),  за боржником не зареєстровано транспортні засоби.

На ліквідаційний рахунок боржника перенесено залишки коштів з іншого банківського рахунку СТОВ «Ольшанське» в сумі 446,4 грн.  

Проведено  пошук майна банкрута для формування його ліквідаційної маси і розрахунків з кредиторами. За результатами проведеної роботи виявлено майнові активи - будинки, споруди та рухоме майно СТОВ «Ольшанське» і його засновників, які за статутними документами несуть відповідальність по боргам підприємства в межах свого внеску до статутного фонду товариства.

За заявою ліквідатора, 19.01.06 виконавчим комітетом Ольшанської сільської ради прийнято рішення про оформлення права власності на об"єкти нерухомого майна: телятник в селі  Ольшанка по вул. Партизанській, 3 та хліви (три одиниці) в селі Цеберка по вул. Центральній, 6 за СТОВ "Ольшанське" (а.с.77 т.2).  Вказаним рішенням доручено Бердичівському  БТІ зареєструвати право власності на дані об"єкти.

Ліквідатором проведено комплекс заходів по технічній інвентаризації прав власності на об"єкти нерухомого майна за підприємством-банкрутом.

У відповідності до статті 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон),  для  здійснення оцінки  майна підприємства - банкрута ліквідатором Борейко А. М. залучено суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання - ДАК "Національна мережа аукціонних центрів" в особі філії "Житомирський аукціонний центр", що підтверджується договором на проведення  незалежної  оцінки майна від 10.07.06 (а.с. 78-79 т. 2), актом здачі - приймання робіт (послуг) від 17.07.06.

Також, в ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором залучались на платній основі, з метою проведення аукціону з продажу майна банкрута, ДАК "Національна мережа аукціонних центрів" в особі філії "Житомирський аукціонний центр", про що свідчить  договір про організацію та проведення аукціону по продажу майна  (а.с. 80-81 т. 2 ),  протокол № аукціону по продажу лота № 1 від 18.08.06 (а.с.82 т.2), акт здачі - приймання  робіт (послуг) від 18.08.06 (а.с.83 т. 2). 18 серпня 2006р. проведено прилюдні торги по продажу майнових активів банкрута. Організатором аукціону отримано заявки на участь в прилюдних торгах по всім лотам крім телятника. Але,  торги відбулися тільки по одному лоту – хлів в с. Цеберка. 10 серпня 2006 р. згідно протоколу № 1 аукціону по продажу лота №1 хлів в с. Цеберка реалізовано, вартість реалізації склала 1800 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону, ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс до якого додаються, у тому числі, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Частиною 2 ст. 30 Закону, передбачено, що ліквідатор забезпечує через засоби масової інформації оповіщення про продаж майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна. Порядок продажу майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна погоджуються з комітетом кредиторів.

Реалізація майна СТОВ “Ольшанське” довгий час не проводилось у зв'язку із відсутністю пропозицій не зважаючи на рішення зборів комітету кредиторів (протокол №1-6 від 22.08.07) про проведення уцінки вартості телятника і двох хлівів на 30% від їх експертної оцінки та зобов'язання ліквідатора реалізувати дані хліви шляхом прямого викупу без проведення аукціону громадянам, які подавали заяви на участь в попередньому аукціоні.

У відповідності до вказаної вище статті, в газетах "Романівський вісник" №№14,3233 від 1 - 7 березня 2007р., від 14 червня 2007р. (а.с. 84-85 т.2), опубліковувалась інформація стосовно проведення продажу  майна банкрута (як шляхом прямого викупу). Про погодження з комітетом кредиторів порядку продажу майна боржника свідчать протоколи засідання комітету кредиторів, які містяться в матеріалах справи.

За результатами проведеної роботи, згідно умов та порядку, визначеного рішенням комітету кредиторів (протокол №1-6 від 22.08.07), один хлів в с. Цеберка  реалізовано громадянину Садовському А.З., вартість реалізації склала 1400 грн.

Ліквідатор звертався з листом № 34-222/7 від 21.02.07 до голови Романівської районної державної адміністрації з проханням сприяти пошуку бажаючих придбати телятник та хлівів, задля уникнення його реалізації шляхом розбори на будівельні матеріали. Після відсутності відповіді на звернення ліквідатора до голови Романівської районної державної адміністрації, ліквідатором розпочато пошуки бажаючих придбати будівельні матеріали. Але, декілька переговорів закінчились безрезультатно у зв`язку з тим, що оглядаючи споруди, покупці відмовились від придбання конструктивних елементів через якісний розчин бетону, з якого будувались ці приміщення. Покупцям складно визначити кількість матеріалів, які залишуться придатними для подальшого використання після процесу розбирання даних будівель. Як результат, нажаль, жодної пропозиції про викуп як рухомого так і нерухомого майна банкрута ні ліквідатором, ні комітетом кредиторів отримано не було.

Згідно рішення комітету кредиторів від 27.08.07 (а.с.75-76 т.2), на підставі заяв колишніх працівників СТОВ "Ольшанське" (а.с.87-90 т.2), в рахунок погашення заборгованості СТОВ "Ольшанське" перед колишніми працівникам, виділено частки в будівлях телятника в с.Ольшанка, вул. Партизанська, 3 та хліва в с. Цеберка, вул. Центральна, 6 колишнім працівникам банкрута, а саме: -          Дембіцькому І.М. на суму  3174,34грн.;  Ільчук Л.А.           - 1442,44грн.; Мельник Л.В. - 1894,98грн.; Карнажицькому М.М.           - 105,48грн.; Плаксі А.Д.           - 244,78грн.;           Харлан Н.П. - 156,25грн.;           Ярошенко Л.В. - 730,74грн.

На підставі рішення комітету кредиторів від 27.08.07 (а.с.75-76 т.2),  у зв`язку із  комерційною непривабливістю та непридатністю до цільового використання,  списано зі складу активів СТОВ "Ольшанське" наступне рухоме майно банкрута: телятник, хлів, автовага, ємність 2,5 куб. м, косилка роторна, косилка підбірна, шафа (2 шт.), сейф, друк. машина, столи (5 шт.), табуретки (5 шт.).  З даного переліку активів меблі та приладдя виявила бажання прийняти Ольшанська сільська рада, інше рухоме майно утилізовано.  

У відповідності до статті 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", кошти, одержані від продажу майна банкрута спрямовано на:  витрати на оплату послуг арбітражного керуючого Борейка А. М.  - 1903грн. 36 коп.; витрати на публікацію оголошень, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство - 100 грн. 00 коп.; витрати на  виготовлення  матеріалів технічної інвентаризації та видачу правовстановлюючих документів   - 483 грн. 04 коп.; витрати на проведення експертної оцінки майна банкрута  - 710  грн. 00 коп.; витрати на розрахунково - касове обслуговування  банку та ведення банківського рахунку - 24 грн. 00 коп.; витрати на придбання канцтоварів та ксерокопії  - 983 грн. 00 коп.; витрати, пов'язані з організацією та проведенням аукціону - 470 грн. 00коп.; витрати за видачу довідки статистики - 13 грн. 97 коп; витрати за видачу витягів про реєстрацію прав власності та з реєстру прав власності на об"єкти нерухомого майна - 51 грн. 00 коп.

Також погашено частково заборгованість по заробітній платі перед працівниками підприємства-банкрута у сумі 05  грн. 96 коп., про що свідчать  видаткові касові ордери   (а.с. 101-103 т. 2).  

Відповідно до довідки Відділу державної виконавчої служби Романівського районного управління юстиції № 4485 від 15.08.04 (а.с.91 т.2), за рахунок коштів, які надійшли від реалізації майна належного СТОВ "Ольшанське", погашено   заборгованість по заробітній платі перед колишньою працівницею Пахомською Г. В.  в сумі 900 грн. 00коп.

За рішенням комітету кредиторів (протокол №3-7 від 27.08.2007р.) залишок грошових коштів на ліквідаційному рахунку банкрута спрямовано на погашення заборгованості за послуги арбітражного керуючого (ліквідатора).

За результатами проведення ліквідаційної процедури, непогашеною залишилась заборгованість перед кредиторами другої, третьої, четвертої, шостої черг.

Як вбачається з матеріалів справи, подальше задоволення вимог кредиторів неможливе у зв'язку з відсутністю у підприємства-банкрута будь-який майнових активів та інших можливостей для погашення кредиторської заборгованості.

Через відсутність майнових активів у банкрута ліквідатор позбавлений можливості задовольнити грошові  вимоги наступних кредиторів:

1) Романівського відділення Баранівської міжрайонної державної податкової інспекції на суму 45395 грн. 16 коп. податкової заборгованості, 12912 грн. 98 коп.  заборгованості по сплаті пені та штрафних санкцій;

2) Житомирського обласного дочірнього підприємства Державної акціонерноїкомпанії "Хліб України" на суму 3759 грн. 20 коп. заборгованості, 85 грн. 00 коп. витрат по сплаті державного мита, 40 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу;

3) Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чуднівському районі на суму 150 грн. 83 коп. недоїмки, 20 грн. 77 коп. заборгованості по сплаті пені;

4) Відкритого акціонерного товариства  "ЕК "Житомиробленерго" на суму 5750 грн. 78 коп. заборгованості, 967 грн. 71 коп. пені, 1736 грн. 74 коп. інфляційних нарахувань, 172 грн. 51 коп. 3 % річних, 85  грн. 00 коп. витрат по сплаті державного мита, 40 грн. 00коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу;  

5) Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі на суму 2113 грн. 73 коп. заборгованості, 05 грн. 93коп. пені, 774 грн. 59 коп. штрафної санкції;

6) Романівського районного центру зайнятості, робочий орган Виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття   на суму 3390 грн. 45 коп. недоїмки, 473 грн. 91 коп. пені;

7) Заборгованості по сплаті судових витрат на суму 500 грн. 00 коп.

Відповідно до ч.2 ст. 32 Закону, господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з п.6 ч. 1 ст. 40  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 цього Закону.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

27.08.07 відбулося засідання комітету кредиторів  підприємства-банкрута, на якому прийнято рішення про завершення ліквідаційної процедури та про затвердження звіту ліквідатора про проведену роботу, ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с. Ольшанка Романівського району),  що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів № 3-7 від 27.08.07 (а.с. 75-76 т. 2).  

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне затвердити остаточний  звіт ліквідатора про проведену роботу,  ліквідаційний баланс  підприємства - банкрута  та ліквідувати  підприємство-банкрута  - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с. Ольшанка Романівського району).

Керуючись ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, господарський суд,

 

УХВАЛИВ:

1. Затвердити остаточний звіт ліквідатора про проведену роботу та ліквідаційний баланс Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с. Ольшанка Романівського району).

2. Ліквідувати юридичну особу - банкрута - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ольшанське" (с. Ольшанка Романівського району), що зареєстроване Романівською районною державною адміністрацією, рішення  від 16.03.00 № 1-1044, юридична адреса:  Житомирська область, Романівський  район, с.Ольшанка, ідентифікаційний код 05267340.

3. Провадження у справі припинити.

4. Вважати погашеними вимоги наступних кредиторів:

1) Романівського відділення Баранівської міжрайонної державної податкової інспекції на суму 45395 грн. 16 коп. податкової заборгованості, 12912 грн. 98 коп.  заборгованості по сплаті пені та штрафних санкцій;

2) Житомирського обласного дочірнього підприємства Державної акціонерноїкомпанії "Хліб України" на суму 3759 грн. 20 коп. заборгованості, 85 грн. 00 коп. витрат по сплаті державного мита, 40 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу;

3) Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чуднівському районі на суму 150 грн. 83 коп. недоїмки, 20 грн. 77 коп. заборгованості по сплаті пені;

4) Відкритого акціонерного товариства  "ЕК "Житомиробленерго" на суму 5750 грн. 78 коп. заборгованості, 967 грн. 71 коп. пені, 1736 грн. 74 коп. інфляційних нарахувань, 172 грн. 51 коп. 3 % річних, 85  грн. 00 коп. витрат по сплаті державного мита, 40 грн. 00коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу;  

5) Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі на суму 2113 грн. 73 коп. заборгованості, 05 грн. 93коп. пені, 774 грн. 59 коп. штрафної санкції;

6) Романівського районного центру зайнятості, робочий орган Виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття   на суму 3390 грн. 45 коп. недоїмки, 473 грн. 91 коп. пені;

7) Заборгованості по сплаті судових витрат на суму 500 грн. 00 коп.

5. Копію даної ухвали направити: кредиторам, ліквідатору, ДВС у Романівському районі, Житомирському обласному сектору з питань банкрутства, державному реєстратору Романівської районної державної адміністрації.

6. Державному реєстратору здійснити заходи, передбачені  Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003р.

Ухвала господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня  підписання її мотивувальної частини.

Суддя                                                                    

Дата підписання

                                                               28 вересня 2007р.

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - ліквідатору Борейко А. М.

3 - ініц. кредитору

4 -ЖОДП ДАК "Хліб україни"

5 -ВВДФССНВВПЗ України в Чуднівському районі

6 -УПФУ в Романівському районі

7 -Романівський РЦЗ

8 - Житомир. обл. сектору з п. б.

9 - ДВС у Романівському р.

10 - ДР Романівської РДА

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення30.08.2007
Оприлюднено10.10.2007
Номер документу1006348
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/10"б"

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Постанова від 11.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Постанова від 09.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні