Вирок
від 28.04.2010 по справі 1-81-10
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К №1-81-10

Іменем України

28 квітня 2010 року Крижопільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Зарічанського В.Г.

при секретарі Балух О.В.

з участю прокурора Зянько Н.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Крижопіль справу по обвинуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Городківка Крижопільського району Вінницької області, жителя АДРЕСА_1, українця, громадянина України, освіта середня, розлучений, не працюючого, не військовозобовязаого, згідно ст. 89 КК України не судимого,

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженки та жительки АДРЕСА_2, українки, громадянки України, освіта середня, розлученої, не працюючої, згідно ст. 89 КК України не судимої,

за ст.263 ч.2 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 1 лютого 2010 року перебуваючи в будинку своєї знайомої ОСОБА_3, який розташований по АДРЕСА_3 під диваном знайшла штик ніж в піхві, від автомата Калашнікова, який вона вирішила забрати собі, щоб його продати, а виручені гроші витратити на власні потреби. Даний ніж ОСОБА_2 заховала собі під куртку та пішла з будинку ОСОБА_3. Вийшовши на вулицю Островського, ОСОБА_2 зустріла свого знайомого ОСОБА_1, якому показала даний штик ніж, і запропонувала продати його, а виручені гроші розділити між собою. На дану пропозицію ОСОБА_1 погодився, безоплатно взяв даний штик - ніж та пішов центр смт. Крижопіль, де за гроші в сумі 50 гривень продав його ОСОБА_4. 5 лютого 2010 року в приміщенні Крижопільського РВ ГУМВС ОСОБА_5, даний штик ніж від автомата Калашникова, добровільно видав працівникам міліції.

Згідно висновку судово балістичної експертизи штик ніж в піхвах добровільно виданий ОСОБА_5 являється холодною зброєю колюче ріжучої дії, виготовлений заводським способом та є штик ножем 7,62 мм. до автомата Калашнікова.

Допитаний в якості підсудного ОСОБА_1 свою вину визнав повністю, підтвердивши обставини скоєного. При цьому дав показання, що він 1 лютого 2010 року вирішив піти до ОСОБА_6 в гості. Підходячи до домогосподарства ОСОБА_6 він зустрів ОСОБА_2. В розмові ОСОБА_2 повідомила йому, про те що в неї є штик ніж, який можна продати і виручені гроші поділити навпіл. Потім з під куртки вона дістала ніж в чехлі, вони його оглянули і ОСОБА_1 його забрав та заховав в кишеню. При цьому повідомив ОСОБА_2, що продасть комусь ніж і гроші принесе до неї і поділять навпіл. Після цього ОСОБА_1 пішов в центр смт. Крижопіль, де біля магазину «Центральний», зустрів ОСОБА_5, жителя с. Жабокрич Крижопільського району, якому запропонував купити штик ніж за 50 гривень. Оглянувши штик ніж, ОСОБА_5 погодився купити його за 50 гривень. Виручені гроші ОСОБА_1 сам пропив того ж дня. В скоєному кається.

Допитана в якості підсудної ОСОБА_2 свою вину визнала повністю, підтвердивши обставини скоєного. При цьому дала показання, що вона1 лютого 2010 року перебувала дома, де у неї в гостях була ОСОБА_7. ОСОБА_2 розповіла ОСОБА_7, що їй потрібні гроші, щоб сплатити за електроенергію, але де їх взяти вона не знала. Потім вона згадала, що у неї є килим який можна продати. ОСОБА_2 разом з ОСОБА_7 пішли до ОСОБА_3, щоб запитати у неї чи не потрібен їй килим. Прийшовши до ОСОБА_3 ОСОБА_2 запропонувала, їй купити килим, на що ОСОБА_3 відповіла, що подзвонить до свого співмешканця і запитає у нього чи потрібен їм килим. Після того як ОСОБА_3 зателефонувала до свого співмешканця, сказала ОСОБА_2, що купить килим за 100 гривень, на що ОСОБА_2 погодилась. Після цього ОСОБА_2 разом із ОСОБА_7 та ОСОБА_3 пішли до неї додому за килимом. Прийшовши до додому, ОСОБА_2 дала ОСОБА_3 килим, а вона їй 100 гривень. Потім вони всі пішли додому до ОСОБА_3, а саме ОСОБА_2, ОСОБА_7, ОСОБА_3, її син ОСОБА_8, його співмешканка ОСОБА_10, щоб випити могорич за килим. По дорозі в магазині вони купили горілку, і пішли до ОСОБА_3. Під час того, як вони розпивали спиртні напої до них прийшов ОСОБА_1, який також приєднався до них розпивати спиртне, але через деякий час він пішов додому палити в будинку. Під час розпивання спиртних напоїв, між ОСОБА_3 та ОСОБА_10 завязалась суперечка, під час якої ОСОБА_3 розірвала ОСОБА_10 штани, через що ОСОБА_3 та ОСОБА_10 пішли в іншу кімнату, щоб ОСОБА_10 переодягнулась. Коли ОСОБА_3 виходила з кімнати, то сказала ОСОБА_2, щоб вона в дивані взяла газети, тому що потрібно розпалити в грубці. Відкривши диван, вона там побачила ніж з чехлом, який вирішила забрати, щоб в подальшому продати, а гроші використати на власні потреби. Взявши ніж, ОСОБА_2 заховала його під куртку і вийшла на вулицю, де зустрілась із ОСОБА_1 та передала йому ніж, щоб останній продав його, а виручені гроші поділять навпіл. Віддавши ніж вона пішла до себе додому. Кому ОСОБА_4 продав ніж ОСОБА_2 не знає, і гроші він їй не давав. В скоєному кається.

Відповідно до вимог ч.3 ст.299 КПК України суд прийшов до висновку про недоцільність дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються.

Суд находить вину підсудних повністю доведеною і кваліфікує їх дії за ст.263 ч.2 КК України носіння та збут холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

Обираючи вид і розмір покарання суд враховує, що підсудні щиро розкаялись, допомагали слідству, характеризуються задовільно, а тому призначає покарання у вигляді громадських робіт.

Речові докази: вилучений штик-ніж в піхві передати службі озброєнь ГУ МВС України у Вінницькій області.

Стягує з засуджених судові витрати.

Керуючись ст.ст. 321,323,324 КПК України, суд,-

З А С У Д И В:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 визнати винними і призначити покарання за ст.263 ч.2 КК України - у вигляді 120 годин громадських робіт кожному.

Контроль за поведінкою засуджених покласти на кримінально-виконавчу інспекцію Крижопільського району.

Речові докази: вилучений штик-ніж в піхві передати службі озброєнь ГУ МВС України у Вінницькій області.

До набрання вироком чинності залишити засудженим в якості запобіжного заходу підписку про невиїзд.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь НДЕКЦ при УМВС України у Вінницькій області, код 24525055 Банк УДК у Вінницькій області, МФО 802015 рахунок №31250272210172 338 грн.04 коп. судових витрат за проведення експертизи.

На вирок протягом 15 діб може бути подана апеляція до апеляційного суду Вінницької області.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення28.04.2010
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу10166591
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-81-10

Вирок від 22.03.2010

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Маринчук М. П.

Вирок від 22.06.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Вирок від 11.06.2010

Кримінальне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Вирок від 19.04.2010

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Вирок від 28.04.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

Вирок від 22.06.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Вирок від 02.04.2010

Кримінальне

Пролетарський районний суд м.Донецька

Ульяніч Ірина Володимирівна

Вирок від 11.06.2010

Кримінальне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Вирок від 19.04.2010

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Вирок від 28.04.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні