Вирок
від 28.04.2010 по справі 1-81-10
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К №1-81-10

Іменем України

28 квітня 2010 року Крижоп ільський районний суд Вінниц ької області

в складі: головуючого судді Зарічанського В.Г.

при секретарі Балух О.В.

з участю прокурора Зянько Н .Г.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в смт Крижопіль справу по об винуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Город ківка Крижопільського район у Вінницької області, жителя АДРЕСА_1, українця, громад янина України, освіта середн я, розлучений, не працюючого, н е військовозобов' язаого, зг ідно ст. 89 КК України не судимо го,

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5 , уродженки та жительки АДР ЕСА_2, українки, громадянки У країни, освіта середня, розлу ченої, не працюючої, згідно ст . 89 КК України не судимої,

за ст.263 ч.2 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 1 лютого 2010 року перебуваючи в будинку своєї знайомої ОСОБА_3, який роз ташований по АДРЕСА_3 під диваном знайшла штик - ніж в піхві, від автомата Калашнік ова, який вона вирішила забра ти собі, щоб його продати, а ви ручені гроші витратити на вл асні потреби. Даний ніж ОСО БА_2 заховала собі під куртк у та пішла з будинку ОСОБА_3 . Вийшовши на вулицю Островсь кого, ОСОБА_2 зустріла сво го знайомого ОСОБА_1, яком у показала даний штик - ніж, і запропонувала продати його, а виручені гроші розділити м іж собою. На дану пропозицію ОСОБА_1 погодився, безоплат но взяв даний штик - ніж та піш ов центр смт. Крижопіль, де за гроші в сумі 50 гривень продав його ОСОБА_4. 5 лютого 2010 року в приміщенні Крижопіл ьського РВ ГУМВС ОСОБА_5, д аний штик - ніж від автомата Калашникова, добровільно ви дав працівникам міліції.

Згідно висновку судово - балістичної експертизи ш тик - ніж в піхвах добровіль но виданий ОСОБА_5 являєть ся холодною зброєю колюче - ріжучої дії, виготовлений за водським способом та є штик - ножем 7,62 мм. до автомата Калашн ікова.

Допитаний в якості підсу дного ОСОБА_1 свою вину ви знав повністю, підтвердивши обставини скоєного. При цьом у дав показання, що він 1 лютог о 2010 року вирішив піти до ОС ОБА_6 в гості. Підходячи до до могосподарства ОСОБА_6 ві н зустрів ОСОБА_2. В розмов і ОСОБА_2 повідомила йому, про те що в неї є штик - ніж, як ий можна продати і виручені г роші поділити навпіл. Потім з під куртки вона дістала ніж в чехлі, вони його оглянули і ОСОБА_1 його забрав та захов ав в кишеню. При цьому повідом ив ОСОБА_2, що продасть ком усь ніж і гроші принесе до неї і поділять навпіл. Після цьог о ОСОБА_1 пішов в центр смт . Крижопіль, де біля магазину « Центральний», зустрів ОСОБ А_5, жителя с. Жабокрич Крижоп ільського району, якому запр опонував купити штик - ніж з а 50 гривень. Оглянувши штик - ніж, ОСОБА_5 погодився куп ити його за 50 гривень. Виручен і гроші ОСОБА_1 сам пропив того ж дня. В скоєному каєть ся.

Допитана в якості підсуд ної ОСОБА_2 свою вину визн ала повністю, підтвердивши о бставини скоєного. При цьому дала показання, що вона1 лютог о 2010 року перебувала дома, де у неї в гостях була ОСОБА_7. ОСОБА_2 розповіла ОСОБА_7 , що їй потрібні гроші, щоб спл атити за електроенергію, але де їх взяти вона не знала. Пот ім вона згадала, що у неї є кил им який можна продати. ОСОБ А_2 разом з ОСОБА_7 пішли д о ОСОБА_3, щоб запитати у не ї чи не потрібен їй килим. Прий шовши до ОСОБА_3 ОСОБА_2 запропонувала, їй купити кил им, на що ОСОБА_3 відповіла , що подзвонить до свого співм ешканця і запитає у нього чи п отрібен їм килим. Після того я к ОСОБА_3 зателефонувала д о свого співмешканця, сказал а ОСОБА_2, що купить килим з а 100 гривень, на що ОСОБА_2 по годилась. Після цього ОСОБА _2 разом із ОСОБА_7 та ОС ОБА_3 пішли до неї додому за к илимом. Прийшовши до додому, ОСОБА_2 дала ОСОБА_3 кили м, а вона їй 100 гривень. Потім во ни всі пішли додому до ОСОБ А_3, а саме ОСОБА_2, ОСОБА _7, ОСОБА_3, її син ОСОБА_8 , його співмешканка ОСОБА _10, щоб випити могорич за кил им. По дорозі в магазині вони к упили горілку, і пішли до ОС ОБА_3. Під час того, як вони ро зпивали спиртні напої до них прийшов ОСОБА_1, який тако ж приєднався до них розпиват и спиртне, але через деякий ча с він пішов додому палити в бу динку. Під час розпивання спи ртних напоїв, між ОСОБА_3 т а ОСОБА_10 зав' язалась су перечка, під час якої ОСОБА _3 розірвала ОСОБА_10 штан и, через що ОСОБА_3 та ОСО БА_10 пішли в іншу кімнату, що б ОСОБА_10 переодягнулась. Коли ОСОБА_3 виходила з кі мнати, то сказала ОСОБА_2, щ об вона в дивані взяла газети , тому що потрібно розпалити в грубці. Відкривши диван, вона там побачила ніж з чехлом, яки й вирішила забрати, щоб в пода льшому продати, а гроші викор истати на власні потреби. Взя вши ніж, ОСОБА_2 заховала й ого під куртку і вийшла на вул ицю, де зустрілась із ОСОБА _1 та передала йому ніж, щоб о станній продав його, а вируче ні гроші поділять навпіл. Від давши ніж вона пішла до себе д одому. Кому ОСОБА_4 продав ніж ОСОБА_2 не знає, і гроші він їй не давав. В скоєному ка ється.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 299 КПК України суд прийшов до в исновку про недоцільність до слідження доказів стосовно ф актичних обставин справи, як і ніким не оспорюються.

Суд находить вину підсудн их повністю доведеною і квал іфікує їх дії за ст.263 ч.2 КК Укра їни - носіння та збут холодної зброї без передбач еного законом дозволу.

Обираючи вид і розмір по карання суд враховує, що підс удні щиро розкаялись, допома гали слідству, характеризуют ься задовільно, а тому призна чає покарання у вигляді гром адських робіт.

Речові докази: вилучений штик-ніж в піхві передати слу жбі озброєнь ГУ МВС України у Вінницькій області.

Стягує з засуджених судо ві витрати.

Керуючись ст.ст. 321,323,324 КПК Ук раїни, суд,-

З А С У Д И В:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в изнати винними і призначити покарання за ст.263 ч.2 КК України - у вигляді 120 годин громадськи х робіт кожному.

Контроль за поведінкою з асуджених покласти на кримін ально-виконавчу інспекцію Кр ижопільського району.

Речові докази: вилучений штик-ніж в піхві передати слу жбі озброєнь ГУ МВС України у Вінницькій області.

До набрання вироком чинн ості залишити засудженим в я кості запобіжного заходу - підписку про невиїзд.

Стягнути солідарно з ОС ОБА_1 та ОСОБА_2 на корист ь НДЕКЦ при УМВС України у Він ницькій області, код 24525055 Банк У ДК у Вінницькій області, МФО 80 2015 рахунок №31250272210172 338 грн.04 коп. суд ових витрат за проведення ек спертизи.

На вирок протягом 15 діб мо же бути подана апеляція до ап еляційного суду Вінницької о бласті.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення28.04.2010
Оприлюднено13.05.2011
Номер документу9304579
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-81-10

Вирок від 22.03.2010

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Маринчук М. П.

Вирок від 22.06.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Вирок від 11.06.2010

Кримінальне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Вирок від 19.04.2010

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Вирок від 28.04.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

Вирок від 22.06.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Вирок від 02.04.2010

Кримінальне

Пролетарський районний суд м.Донецька

Ульяніч Ірина Володимирівна

Вирок від 11.06.2010

Кримінальне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Вирок від 19.04.2010

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Вирок від 28.04.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні