Постанова
від 05.05.2010 по справі 4-991/10
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

Справа № 4-991/10

П О С Т А Н О В А

5 травня 2010 року Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Батрин О.В.

при секретарі Бурлаченко Д.В.,

за участю прокурора Мохорука В.Д.

та адвоката ОСОБА_2,

розглянувши подання старшого слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітана юстиції Бодні І.О. про продовження строку тримання під вартою до трьох місяців обвинуваченому:

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця

м. Путивль Сумської області, громадянина України, українця, з вищою освітою, неодруженого, тимчасово не працюючого, військовозобовязаного, раніше не судимого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1

за ч.2 ст. 305 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітана юстиції Бодні І.О. за погодженням з першим заступником прокурора м. Києва вніс до суду подання про продовження строку тримання під вартою відносно обвинуваченого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 до трьох місяців.

Подання слідчого мотивоване тим, що в лютому 2010 року ОСОБА_4 у м. Києві, умисно, з метою контрабанди в Україну аналогу психотропної речовини “амфетаміну”, усвідомлюючи, що своїми діями перемістить аналог психотропної речовини “амфетамін” через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, під виглядом сорочки, міжнародним експрес відправленням, що мало надійти до м. Києва, вступив в попередню змову з невстановленою досудовим слідством особою.

На виконання злочинного задуму, на початку лютого 2010 року у

м. Києві ОСОБА_4, зателефонував з власного мобільного телефону

№ НОМЕР_2 на № + НОМЕР_3 і домовився з невстановленою досудовим слідством особою про те, що остання направить на його адресу в Україну з Великобританії міжнародним експрес відправленням аналог психотропної речовини “амфетаміну”.

15.02.2010 року невстановлена досудовим слідством особа у Великобританії приховавши в два конверти аналог психотропної речовини «амфетаміну», який містився у двох поліетиленових пакетиках, та прикривши сорочкою, надіслала його у міжнародному експрес відправленні за авіанакладною № НОМЕР_1 до України на імя ОСОБА_4 (АДРЕСА_2 номер мобільного телефону НОМЕР_4), а імя відправника ОСОБА_5 (92 Кінгс Роад, Бірмінгем, Уест-Мідлендс, В23 7JS, Обєднане Королівство, номер телефону НОМЕР_5).

16.02.2010 року міжнародне експрес відправлення за авіанакладною № НОМЕР_1 з аналогом психотропної речовини «амфетаміну» було переміщено через митний кордон України в зону митного контролю відділу митного оформлення міжнародних експрес-відправлень Київської центральної спеціалізованої митниці, у відділення ЗАТ «DHL Україна», (м. Київ, вул. Лугова, 9) та співробітниками Київської центральної спеціалізованої митниці було виявлено переміщену через митний кордон України з приховуванням від митного контролю порошкоподібну речовину білого кольору, загальною масою 2,01 г, в якій виявлено хімічну сполуку «1-(3,4-метилендіоксифеніл)-2-піролідінілпентан-1-он (синонім назви метилендіокси-піровалерон, MDPV)», яка є аналогом психотропної речовини «амфетаміну» та повідомлено про даний факт ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

17.04.2010 року о 18 годині 54 хвилини невстановлена досудовим слідством особа з номеру мобільного телефону + НОМЕР_3 надіслала ОСОБА_4 на його номер мобільного телефону НОМЕР_2 СМС повідомлення чи доставлено йому означену речовину.

19.04.2010 року о 14 годині 34 хвилини невстановлена досудовим слідством особа з номеру мобільного телефону + НОМЕР_3 надіслала ОСОБА_4 на його номер мобільного телефону НОМЕР_2 СМС повідомлення щодо накладної до посилки, вказавши при цьому номер - НОМЕР_1, який відповідає номеру авіанакладної, за якою в Україну на адресу ОСОБА_4 прибуло міжнародне експрес відправлення з аналогом психотропної речовини “амфетаміном”.

23.02.2010 р. у відповідності до вимог п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» та ст. 4 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», на підставі постанови про проведення оперативно-розшукового заходу «контрольованого постачання», співробітниками ГВ БКОЗ Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області була проведена заміна 2,01 г порошкоподібної речовини з вмістом аналога психотропної речовини «амфетаміну», який був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю в міжнародному експрес відправленні № НОМЕР_1, на порошкоподібну речовину того ж кольору й ваги без вмісту аналогу психотропної речовини. Після цього дане міжнародне експрес відправлення було передано до ЗАТ «DHL Україна» (м. Київ, вул. Лугова, 9) для його подальшої доставки адресату.

24.02.2010 року ОСОБА_4, з метою доведення до кінця спільного злочинного наміру, прибув до офісу ЗАТ «DHL Україна» та отримав міжнародне експрес відправлення за авіанакладною № НОМЕР_1, яке адресоване на його імя, в якому через митний кордон України з приховуванням від митного контролю був переміщений аналог психотропної речовини - «амфетаміну», після чого був затриманий співробітниками СБУ на місці вчинення злочину.

Згідно з висновком експерта Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України № 59/5 від

19.04.2010 року, виявлена та вилучена в міжнародному експрес відправленні

№ НОМЕР_1 порошкоподібна речовина білого кольору, яка містилась у 2-х пакетах масою 1,0754 г та 0,9067 г містить у своєму складі 1-(3,4-метилендіоксифеніл)-2-піролідінілпентан-1-он (MDPV), що є аналогом амфетаміну та їх заміщених по циклу похідних. Амфетамін є психотропною речовиною.

Відповідно до «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» (таблиця ІІ, список № 2 «Психотропні речовини, обіг яких обмежено»), який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 року № 770, амфетамін віднесено до психотропної речовини, обіг якої обмежено.

09.03.2010 року слідчим відділом ГУ СБ України у м. Києві та Київській області щодо ОСОБА_4 порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 305 КК України та його затримано в порядку ст. 115 КПК України.

12.03.2010 року постановою Печерського районного суду м. Києва

ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, з утриманням у Київському СІЗО Державного департаменту України з питань виконання покарань.

15.03.2010 року за вказівкою начальника слідчого відділу в порядку

ст. 114 1 КПК України, дану справу прийнято до провадження старшим слідчим слідчого відділу Головного управління капітаном юстиції ОСОБА_7

18.10.2010 року ОСОБА_4 предявлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 КК України.

19.04.2010 року в рамках кримінальної справи № 1556 щодо

ОСОБА_4 порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК України.

19.04.2010 року прокуратурою м. Києва підслідність порушеної кримінальної справи щодо ОСОБА_4 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК України, визначено за слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області;

23.04.2010 року кримінальну справу № 1556 обєднано в одне провадження з кримінальною справою порушеною щодо ОСОБА_4 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК України.

Першим заступником прокурора м. Києва строк досудового слідства по вказаній справі продовжено до 3 місяців, тобто до 9.06.2010 року.

Проте, для закінчення досудового слідства, вжиття всіх передбачених законом заходів повноти, всебічності та об'єктивності розслідування у справі необхідно виконати ряд слідчих дій, в звязку з чим до суду звернувся слідчий з даним поданням.

В судовому засіданні прокурор та слідчий підтримали дане подання.

Обвинувачений ОСОБА_5 . та його адвокат заперечили щодо задоволення подання слідчого, мотивуючи безпідставністю порушення кримінальної справи, утримання ОСОБА_4 під вартою, застосування до нього працівниками міліції заходів фізичного впливу, а також тим, що ОСОБА_5 . хворіє, в звязку з чим не може утримуватися під вартою.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали кримінальної справи, суд приходить до висновку про задоволення подання слідчого, а саме про продовження строку тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_5 . до 3 місяців, оскільки слідчому неможливо закінчити розслідування кримінальної справи у передбачений законом строк, так як необхідно по справі провести ряд слідчих дій, зокрема: предявити обвинувачення за сукупністю злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 305 КК України, отримати відповіді на доручення з ГВ БКОЗ, на окреме доручення з УСБУ в Сумській області, на запити з НЦБ Інтерполу в Україні, з ДПС України, з ЗАТ “Український мобільний звязок”. Також необхідно закінчити досудове слідство, про що оголосити обвинуваченому та надати йому матеріали кримінальної справи для ознайомлення, після чого скласти обвинувальний висновок та направити справу до суду.

Також суд вважає, що запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_5 у вигляді тримання під вартою не може бути змінений, оскільки ОСОБА_5 . обвинувачується у вчинені злочину, за який може бути призначено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки , крім того, для закінчення досудового слідства по справі необхідно провести ряд слідчих дій, спрямованих на закінчення кримінальної справи, в иконати вимоги ст. ст. 23-1, 217, 218-220 КПК України, що дає суду підстави вважати, що залишаючись на волі, обвинувачений, з урахуванням його віку, стану здоровя, матеріального та морального стану, тяжкості вчинення злочину, у вчиненні якому він обвинувачується органами досудового слідства, зможе перешкодити встановленню істини по справі та ухилятись від слідства і суду.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 148, 150, 156, 165-3 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання старшого слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітана юстиції Бодні І.О. про продовження строку тримання під вартою до трьох місяців обвинуваченому ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Продовжити строк тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, до трьох місяців.

Контроль за виконанням постанови покласти на прокуратуру м. Києва.

На постанову прокурором, обвинуваченим, його захисником чи законним представником протягом 3-х діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду м. Києва.

Суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу10181136
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-991/10

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Ю. В.

Постанова від 02.09.2010

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Король Ю. А.

Постанова від 23.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Собина О. І.

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Юрій Васильович

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко Валентина Миколаївна

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Юрій Васильович

Постанова від 05.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин Олеся Василівна

Постанова від 05.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин Олеся Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні