Постанова
від 05.05.2010 по справі 4-991/10
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

Справа № 4-991/10

П О С Т А Н О В А

5 травня 2010 року Печ ерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Батрин О .В.

при секретарі Бурлаченко Д .В.,

за участю прокурора Мохору ка В.Д.

та адвоката ОСОБА_2,

розглянувши подання старш ого слідчий слідчого відділу Головного управління СБ Укр аїни у м. Києві та Київській об ласті капітана юстиції Бод ні І.О. про продовження стро ку тримання під вартою до трь ох місяців обвинуваченому:

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця

м. Путивль Сумськ ої області, громадянина Укра їни, українця, з вищою освіт ою, неодруженого, тимчасово не працюючого, військовозоб ов' язаного, раніше не судим ого, проживаючого за адресою : АДРЕСА_1

за ч.2 ст. 305 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого відділу Головного управлінн я СБ України у м. Києві та Київ ській області капітана юстиц ії Бодні І.О. за погодженн ям з першим заступником прок урора м. Києва вніс до суду под ання про продовження строку тримання під вартою відносно обвинуваченого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 до трьох місяц ів.

Подання слідчого мотивова не тим, що в лютому 2010 року ОС ОБА_4 у м. Києві, умисно, з мето ю контрабанди в Україну анал огу психотропної речовини - “амфетаміну”, усвідомлюючи, що своїми діями перемістить аналог психотропної речовин и - “амфетамін” через митни й кордон України з приховува нням від митного контролю, пі д виглядом сорочки, міжнарод ним експрес відправленням, щ о мало надійти до м. Києва, вст упив в попередню змову з невс тановленою досудовим слідст вом особою.

На виконання злочинного за думу, на початку лютого 2010 року у

м. Києві ОСОБА_4, зате лефонував з власного мобільн ого телефону

№ НОМЕР_2 на № + НОМЕР_3 і домовився з невстановленою досудовим сл ідством особою про те, що оста ння направить на його адресу в Україну з Великобританії м іжнародним експрес відправл енням аналог психотропної р ечовини - “амфетаміну”.

15.02.2010 року невстановлена досу довим слідством особа у Вели кобританії приховавши в два конверти аналог психотропно ї речовини - «амфетаміну», я кий містився у двох поліетил енових пакетиках, та прикрив ши сорочкою, надіслала його у міжнародному експрес відпр авленні за авіанакладною № НОМЕР_1 до України на ім' я ОСОБА_4 (АДРЕСА_2 номер м обільного телефону - НОМЕ Р_4), а ім' я відправника - ОСОБА_5 (92 Кінгс Роад, Бір мінгем, Уест-Мідлендс, В23 7JS, Об' єднане Королівство, номер те лефону - НОМЕР_5).

16.02.2010 року міжнародне експре с відправлення за авіанакла дною № НОМЕР_1 з аналогом психотропної речовини - «ам фетаміну» було переміщено че рез митний кордон України в з ону митного контролю відділ у митного оформлення міжнаро дних експрес-відправлень Киї вської центральної спеціалі зованої митниці, у відділенн я ЗАТ «DHL Україна», (м. Київ, вул. Л угова, 9) та співробітниками Ки ївської центральної спеціал ізованої митниці було виявле но переміщену через митний к ордон України з приховування м від митного контролю порош коподібну речовину білого ко льору, загальною масою 2,01 г, в я кій виявлено хімічну сполуку «1-(3,4-метилендіоксифеніл)-2-пір олідінілпентан-1-он (синонім н азви метилендіокси-піровале рон, MDPV)», яка є аналогом психот ропної речовини - «амфетамі ну» та повідомлено про даний факт ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві т а Київській області.

17.04.2010 року о 18 годині 54 хвилини н евстановлена досудовим слід ством особа з номеру мобільн ого телефону + НОМЕР_3 наді слала ОСОБА_4 на його номе р мобільного телефону НОМЕ Р_2 СМС повідомлення чи дост авлено йому означену речовин у.

19.04.2010 року о 14 годині 34 хвилини н евстановлена досудовим слід ством особа з номеру мобільн ого телефону + НОМЕР_3 наді слала ОСОБА_4 на його номе р мобільного телефону НОМЕ Р_2 СМС повідомлення щодо на кладної до посилки, вказавши при цьому номер - НОМЕР_1, я кий відповідає номеру авіана кладної, за якою в Україну на а дресу ОСОБА_4 прибуло між народне експрес відправленн я з аналогом психотропної ре човини - “амфетаміном”.

23.02.2010 р. у відповідності до вим ог п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону України «Пр о оперативно-розшукову діяль ність» та ст. 4 Закону України «Про заходи протидії незакон ному обігу наркотичних засоб ів, психотропних речовин і пр екурсорів та зловживанню ним и», на підставі постанови про проведення оперативно-розшу кового заходу - «контрольов аного постачання», співробіт никами ГВ БКОЗ Головного упр авління Служби безпеки Украї ни у м. Києві та Київській обла сті була проведена заміна 2,01 г порошкоподібної речовини з вмістом аналога психотропно ї речовини - «амфетаміну», я кий був переміщений через ми тний кордон України з прихов уванням від митного контролю в міжнародному експрес відп равленні № НОМЕР_1, на пор ошкоподібну речовину того ж кольору й ваги без вмісту ана логу психотропної речовини. Після цього дане міжнародне експрес відправлення було п ередано до ЗАТ «DHL Україна» (м. К иїв, вул. Лугова, 9) для його пода льшої доставки адресату.

24.02.2010 року ОСОБА_4, з метою д оведення до кінця спільного злочинного наміру, прибув до офісу ЗАТ «DHL Україна» та отри мав міжнародне експрес відп равлення за авіанакладною № НОМЕР_1, яке адресоване на його ім' я, в якому через митн ий кордон України з приховув анням від митного контролю б ув переміщений аналог психот ропної речовини - «амфетамін у», після чого був затриманий співробітниками СБУ на місц і вчинення злочину.

Згідно з висновком експерт а Українського науково-дослі дного інституту спеціальної техніки та судових експерти з СБ України № 59/5 від

19.04.2010 рок у, виявлена та вилучена в міжн ародному експрес відправлен ні

№ НОМЕР_1 порошкопо дібна речовина білого кольор у, яка містилась у 2-х пакетах м асою 1,0754 г та 0,9067 г містить у своє му складі 1-(3,4-метилендіоксифе ніл)-2-піролідінілпентан-1-он (MDP V), що є аналогом амфетаміну та їх заміщених по циклу похідн их. Амфетамін є психотропною речовиною.

Відповідно до «Переліку на ркотичних засобів, психотроп них речовин і прекурсорів» (т аблиця ІІ, список № 2 - «Психо тропні речовини, обіг яких об межено»), який затверджено по становою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 року № 770, амфет амін віднесено до психотропн ої речовини, обіг якої обмеже но.

09.03.2010 року слідчим відділом Г У СБ України у м. Києві та Київ ській області щодо ОСОБА_4 порушена кримінальна справ а за ознаками злочину, передб аченого ч.2 ст. 305 КК України та й ого затримано в порядку ст. 115 КПК України.

12.03.2010 року постановою Печерсь кого районного суду м. Києва

ОСОБА_4 обрано запобіжни й захід у вигляді взяття під в арту, з утриманням у Київсько му СІЗО Державного департаме нту України з питань виконан ня покарань.

15.03.2010 року за вказівкою начал ьника слідчого відділу в пор ядку

ст. 114 - 1 КПК України, д ану справу прийнято до прова дження старшим слідчим слідч ого відділу Головного управл іння капітаном юстиції ОСО БА_7

18.10.2010 року ОСОБА_4 пред' яв лено обвинувачення у вчиненн і злочину, передбаченого ч. 2 с т. 305 КК України.

19.04.2010 року в рамках криміналь ної справи № 1556 щодо

ОСОБА_4 порушено кримінальну спра ву за ознаками злочину, перед баченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК Укра їни.

19.04.2010 року прокуратурою м. Киє ва підслідність порушеної кр имінальної справи щодо ОСО БА_4 за ознаками злочину, пер едбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК Ук раїни, визначено за слідчим в ідділом ГУ СБУ у м. Києві та Ки ївській області;

23.04.2010 року кримінальну справ у № 1556 об' єднано в одне провад ження з кримінальною справою порушеною щодо ОСОБА_4 за ознаками злочину, передбаче ного ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309 КК України.

Першим заступником прокур ора м. Києва строк досудового слідства по вказаній справі продовжено до 3 місяців, тобто до 9.06.2010 року.

Проте, для закінчення досуд ового слідства, вжиття всіх п ередбачених законом заходів повноти, всебічності та об'єк тивності розслідування у спр аві необхідно виконати ряд с лідчих дій, в зв' язку з чим до суду звернувся слідчий з дан им поданням.

В судовому засіданні проку рор та слідчий підтримали да не подання.

Обвинувачений ОСОБА_5 . т а його адвокат заперечили що до задоволення подання слідч ого, мотивуючи безпідставніс тю порушення кримінальної сп рави, утримання ОСОБА_4 пі д вартою, застосування до ньо го працівниками міліції захо дів фізичного впливу, а також тим, що ОСОБА_5 . хворіє, в зв ' язку з чим не може утримува тися під вартою.

Заслухавши думку учасникі в процесу, дослідивши матері али кримінальної справи, суд приходить до висновку про за доволення подання слідчого, а саме про продовження строк у тримання під вартою обвину ваченого ОСОБА_5 . до 3 міся ців, оскільки слідчому немож ливо закінчити розслідуванн я кримінальної справи у пере дбачений законом строк, так я к необхідно по справі провес ти ряд слідчих дій, зокрема: п ред' явити обвинувачення за сукупністю злочинів, передб ачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 305 КК України, отримати відповіді на доручення з ГВ БКОЗ, на окр еме доручення з УСБУ в Сумськ ій області, на запити з НЦБ Інт ерполу в Україні, з ДПС Україн и, з ЗАТ “Український мобільн ий зв' язок”. Також необхідн о закінчити досудове слідств о, про що оголосити обвинувач еному та надати йому матеріа ли кримінальної справи для о знайомлення, після чого скла сти обвинувальний висновок т а направити справу до суду.

Також суд вважає, що запобіж ний захід обвинуваченому О СОБА_5 у вигляді тримання пі д вартою не може бути змінени й, оскільки ОСОБА_5 . обвину вачується у вчинені злочину, за який може бути призначено покарання у виді позбавленн я волі на строк понад три роки , крім того, для закінчення до судового слідства по справі необхідно провести ряд слідч их дій, спрямованих на закінч ення кримінальної справи, в и конати вимоги ст. ст. 23-1, 217, 218-220 КПК України, що дає суду підстави вважати, що залишаючись на во лі, обвинувачений, з урахуван ням його віку, стану здоров' я, матеріального та морально го стану, тяжкості вчинення з лочину, у вчиненні якому він о бвинувачується органами дос удового слідства, зможе пере шкодити встановленню істини по справі та ухилятись від сл ідства і суду.

Враховуючи наведене та кер уючись ст.ст. 148, 150, 156, 165-3 КПК Україн и, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання старшого слідчий слідчого відділу Головного у правління СБ України у м. Києв і та Київській області капіт ана юстиції Бодні І.О. про продовження строку тримання під вартою до трьох місяців о бвинуваченому ОСОБА_4, І НФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити .

Продовжити строк тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, до т рьох місяців.

Контроль за виконанням пос танови покласти на прокурату ру м. Києва.

На постанову прокурором, об винуваченим, його захисником чи законним представником п ротягом 3-х діб з дня її винесе ння може бути подана апеляці я до Апеляційного суду м. Киє ва.

Суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу9319124
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-991/10

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Ю. В.

Постанова від 02.09.2010

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Король Ю. А.

Постанова від 23.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Собина О. І.

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Юрій Васильович

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко Валентина Миколаївна

Постанова від 18.10.2010

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Дзиговський Юрій Васильович

Постанова від 05.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин Олеся Василівна

Постанова від 05.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин Олеся Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні