Ухвала
від 05.01.2022 по справі 492/1940/19
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1940/19

провадження № 2/492/8/22

УХВАЛА

про прийняття до провадження справи, яка надійшла від іншого судді

та поновлення провадження

05 січня 2022 року м.Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Гусєва Н.Д.,

ознайомившись з цивільною справою за позовною заявою ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, -

встановив:

Цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, перебувала у провадженні судді Арцизького районного суду Одеської області Варгаракі С.М.

Ухвалою судді Арцизького районного суду Одеської області Варгаракі С.М. від 06 листопада 2019 року відкрито провадження у справі, її розгляд призначений за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 28 січня 2020 року зупинено провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, - до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 492/1642/19, за позовом ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани та відшкодування моральної шкоди.

29 грудня 2021 рокудо суду від представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Афанасьєва А.О. надійшла заява про поновлення провадження у справі. Також, представник позивачки просив змінити назву відповідача з Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області на Задунаївський ліцей з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради.

Згідно з ч. 1 ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Оскільки обставини, що викликали зупинення провадження у даній цивільній справі відпали так як до суду надійшла заява про поновлення провадження у справі у зв`язку з ухваленням Одеським апеляційним судом постанови від 02 грудня 2021 року у справі № 492/1642/19, яка набрала законної сили з моменту її прийняття, суд за заявою представника позивачки, вважає за необхідне провадження у справі поновити.

У зв`язку з припиненням повноважень судді Варгаракі С.М. зазначена цивільна справа передана судді Гусєвій Н.Д. згідно Реєстру судових справ і матеріалів, переданих на розгляд головуючому судді - 11 жовтня 2021 року.

Згідно з ч. 11 ст. 33 ЦПК України справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим же суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, що унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадків, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положень ч. ч. 2, 4 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, в тому числі у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ, що виникають з трудових відносин.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Враховуючи, що цивільна справа раніше перебувала у провадженні іншого судді, у якого припинилися повноваження судді , провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження, вважаю за необхідне прийняти до свого провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та розгляд справи призначити в порядку спрощеного позовного провадження.

Крім того, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання про зміну назви відповідача та змінити назву юридичної особи відповідача з Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області на Задунаївський ліцей з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради, яка була змінена на підставі рішення Арцизької міської ради № 918-VІІ від 19 листопада 2021 року.

На підставі ст. ст. 33, 254, 258-260 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Поновити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та розгляд справи призначити в порядку спрощеного позовного провадження.

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та розгляд справи призначити в порядку спрощеного позовного провадження.

Змінити у даній цивільній справі найменування відповідача з Задунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Арцизької районної ради Одеської області на Задунаївський ліцей з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради та вважати відповідачем Задунаївський ліцей з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити розгляд справи у судовому засіданні у приміщенні Арцизького районного суду Одеської області на 24 січня 2022 року о 15 год. 00 хв.

Відповідачу надати строк п`ятнадцять днів з дня отримання наявної ухвали для подання до суду відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також роз`яснити відповідачеві про право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. У випадку подання відзиву на позов відповідачу необхідно надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Позивачка має право подати відповідь на відзив, відповідач заперечення до початку розгляду справи по суті.

Копію наявної ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Арцизького районного суду Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.01.2022
Оприлюднено10.01.2022
Номер документу102416584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —492/1940/19

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

Ухвала від 06.11.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні