Ухвала
від 14.01.2022 по справі 1-165/2000
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 11-о/803/1/22 Справа № 1-165/2000 Суддя у 2-й інстанції - ОСОБА_1

У Х В А Л А

про залишення без руху заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами

14 січня 2022 року м. Дніпро

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду ОСОБА_1 , ознайомившись з заявою засудженого ОСОБА_2 про перегляд ухвали Верховного суду України від 16 січня 2001 року за нововиявленими обставинами, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпровського апеляційного суду надійшла заява засудженого ОСОБА_2 про перегляд в ухвали Верховного суду України від 16 січня 2001 року за нововиявленими обставинами.

Надаючи оцінку наведеним засудженим у заяві обставинам, суд приходить до висновку, що заява останнього не відповідає вимогам ч. 2 ст. 462 КПК України.

Так, у відповідності з вимогами ч. 2 ст. 462 КПК України, у заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами зазначаються, зокрема, обставини, що могли вплинути на судове рішення, але не були відомі та не могли бути відомі суду та особі, яка звертається із заявою, під час судового розгляду, а також обґрунтування з посиланням на обставини, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин, та зміст вимог особи, яка подає заяву, до суду.

У відповідності з вимогами ст. 459 КПК України, нововиявленими обставинами визнаються:

1) штучне створення або підроблення доказів, неправильність перекладу висновку і пояснень експерта, завідомо неправдиві показання свідка, потерпілого, підозрюваного, обвинуваченого, на яких ґрунтується вирок;

2) скасування судового рішення, яке стало підставою для ухвалення вироку чи постановлення ухвали, що належить переглянути;

3) інші обставини, які не були відомі суду на час судового розгляду при ухваленні судового рішення і які самі по собі або разом із раніше виявленими обставинами доводять неправильність вироку чи ухвали, що належить переглянути.

Як вбачається з матеріалів провадження, ОСОБА_2 наводить в заяві обставини, які зводяться до незгоди з ухваленим щодо нього остаточним рішенням у справі.

Так, засуджений вказує на порушення порядку судового розгляду, через його здійснення без участі обвинуваченого і його захисника та посилається при цьому на практику ЄСПЛ в інших справах, яким констатовано порушення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод з наведених підстав.

Інших обставин, передбачених ст. 459 КПК України, засуджений не наводить.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 464 КПК України, до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, яка не оформлена згідно з вимогами, передбаченими статтею 462 цього Кодексу, застосовуються правила частини третьої статті 429 цього Кодексу. Копія ухвали невідкладно надсилається особі, яка її подала, разом із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами й усіма доданими до неї матеріалами.

Згідно зч.3ст.429КПК України,касаційна скаргаповертається,якщо: 1)особа неусунула недолікикасаційної скарги,яку залишенобез руху,в установленийстрок; 2)її подалаособа,яка немає праваподавати касаційнускаргу; 3)вона поданапісля закінченнястроку касаційногооскарження іособа,яка їїподала,не порушуєпитання пропоновлення цьогостроку абосуд касаційноїінстанції зазаявою такоїособи незнайшов підставдля йогопоновлення. Копія ухвали про повернення касаційної скарги невідкладно надсилається особі, яка подала касаційну скаргу, разом з касаційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Виходячи з вимог вищезазначених норм кримінального процесуального закону, якщо заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами подано без додержання встановлених ст. 462 КПК вимог щодо форми, структури заяви та додатків до неї, суддя постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі суддя вказує на недоліки заяви і встановлює достатній для їх усунення строк.

З огляду на те, що в заяві засудженим не наведено обставин, що могли вплинути на судове рішення, але не були відомі та не могли бути відомі суду та особі, яка звертається із заявою, під час судового розгляду, а також обґрунтування з посиланням на обставини, що підтверджують наявність нововиявлених обставин в розумінні вимог ст. 459 КПК України, суд приходить до висновку, що заяву ОСОБА_2 слід залишити без руху, надавши останньому 5-денний строк з дня отримання копії судового рішення для усунення наведених недоліків.

Керуючись ст.ст. 462, 429 КПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву засудженого ОСОБА_2 про перегляд ухвали Верховного суду України від 16 січня 2001 року за нововиявленими обставинами, встановивши заявнику 5-денний строк з дня отримання ухвали для усунення недоліків його заяви.

Копію цієї ухвали невідкладно направити особі, яка подала апеляційну скаргу.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.01.2022
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу102615098
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами

Судовий реєстр по справі —1-165/2000

Ухвала від 24.09.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Рябчун О. В.

Постанова від 23.09.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яковлєва Світлана Володимирівна

Ухвала від 13.08.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Рябчун О. В.

Ухвала від 13.08.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Рябчун О. В.

Постанова від 04.07.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Рябчун О. В.

Постанова від 06.02.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яковлєва Світлана Володимирівна

Ухвала від 12.05.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яковлєва Світлана Володимирівна

Ухвала від 17.02.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

Ухвала від 14.01.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні