Ухвала
від 01.02.2022 по справі 300/5360/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"01" лютого 2022 р. Справа № 300/5360/21

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Відділу державної реєстрації Рогатинської міської ради, Державного реєстратора Рогатинської міської ради Назара Богдана Ігоровича, Відділу Центр надання адміністративних послуг Дубовецької сільської ради, Державного реєстратора відділу Центр надання адміністративних послуг Дубовецької сільської ради Криси Мар`яна Семеновича про визнання протиправними та скасування реєстраційних дій,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Відділу державної реєстрації Рогатинської міської ради, Державного реєстратора Рогатинської міської ради Назара Богдана Ігоровича, Відділу Центр надання адміністративних послуг Дубовецької сільської ради, Державного реєстратора відділу Центр надання адміністративних послуг Дубовецької сільської ради Криси Мар`яна Семеновича про визнання протиправними та скасування реєстраційних дій.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.10.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Від позивача надійшла заява про витребування доказів, в якій просить суд витребувати: в Управління Держпраці в Івано-Франківській області - повний розрахунок невиплаченої заробітної плати працівникам Бурштинської гімназії;

у Головного управління Пенсійного фонду в Івано-Франківській області, Головного управління ДПС в Івано-Франківській області - повний розрахунок податків і зборів, які, фактично, склали заборгованість на день припинення кожної юридичної особи (Бурштинської гімназії та Бурштинського НВК);

у Бурштинської міської ради - копію реєстраційної справи щодо обох навчальних закладів (Бурштинської гімназії та Бурштинського НВК);

у Відділу освіти і науки Бурштинської міської ради - копії договорів про перерахування благодійних внесків на рахунок гімназії, які підтверджують участь батьків у фінансово-господарській діяльності освітнього закладу (відповідно до п.6.2. Статуту гімназії).

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно приписів частин 1, 2 статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини 1 статті 76 Кодексу адміністративного судочинства України достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Згідно частини 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до частини 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Частинами 7, 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

В зв`язку із вищенаведеним, для встановлення всіх обставин у справі та з метою об`єктивного вирішення даної адміністративної справи суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів зазначених у клопотанні від 20.12.2021.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 9, 77, 88, 243, 248, 256, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 від 20.12.2021 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Управління Держпраці в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код 39784625, вулиця Незалежності, 67, місто Івано-Франківськ, 76018) - повний розрахунок невиплаченої заробітної плати працівникам Бурштинської гімназії.

Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код 2075614236, вулиця Січових Стрільців, 15, місто Івано-Франківськ, 76018), Головного управління ДПС в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код 43968084, вулиця Незалежності, 20, місто Івано-Франківськ, 76018) - повний розрахунок податків і зборів, які, фактично, склали заборгованість на день припинення кожної юридичної особи (Бурштинської гімназії та Бурштинського НВК).

Витребувати у Бурштинської міської ради (ідентифікаційний код 04357466, вулиця Січових Стрільців, 4, місто Бурштин, Івано-Франківська область, 77111) - копію реєстраційної справи щодо обох навчальних закладів (Бурштинської гімназії та Бурштинського НВК).

Витребувати у Відділу освіти і науки Бурштинської міської ради (ідентифікаційний код 39571261, вулиця Будівельників, 2, місто Бурштин, Івано-Франківська область, 77111) - копії договорів про перерахування благодійних внесків на рахунок гімназії, які підтверджують участь батьків у фінансово-господарській діяльності освітнього закладу (відповідно до п.6.2. Статуту гімназії).

Вказану інформацію подати протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала, окремо від рішення суду, не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя Шумей М.В.

Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103417123
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування реєстраційних дій

Судовий реєстр по справі —300/5360/21

Ухвала від 21.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Постанова від 21.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 12.01.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 05.12.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 20.10.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Рішення від 22.07.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 01.02.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні