Ухвала
від 10.05.2022 по справі 552/4019/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/4019/21

Провадження № 1-кс/552/498/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.05.2022 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 звернулсь до слідчого судді з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на здійснення тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні та розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали або належним чином завірені копії.

Клопотання обґрунтувала тим, що у провадженні СВ ВП №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування №42020170000000105 від 25.05.2020 за ч. 2 ст. 364, ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Установлено, що службові особи контролюючих органів у Полтавській області, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, не вживають заходи щодо усунення порушень містобудівного, земельного законодавства, чим завдають тяжких наслідків інтересам держави.

Вивченням даних Реєстру дозвільних документів ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , інформації

ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 установлено, що на території Полтавської області здійснюється будівництво багатоповерхових житлових будинків з порушенням вимог містобудівного законодавства.

До того ж відповідно до інформації ІНФОРМАЦІЯ_6 та ІНФОРМАЦІЯ_4 упродовж 2017-2020 років забудовниками багатоповерхових житлових будинків м. Полтава та Полтавської області не отримувалися висновки щодо погодження місця розташування та висоти об`єктів будівництва на приаеродромних територіях з урахуванням умов впливу авіаційного шуму і емісій авіаційних двигунів та об`єктів, які можуть вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних засобів цивільної авіації.

При цьомувказані обмеженняне врахованоу містобудівнихумовах таобмеженнях,виданих ІНФОРМАЦІЯ_7 забудовникамбагатоповерхових житловихбудинків збудівництва багатоквартирнихбудинків таінших об`єктівбудівництва,в томучислі іза адресою: АДРЕСА_2 (земельнаділянка зкадастровим номером:5310137000:18:008:0185) «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 », замовником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ), підрядником є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), проектна документація на яке розроблена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 ). Експертиза проекту будівництва проведена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_5 ).

З урахуванням викладеного, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, що стосуються даного кримінального провадження, виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів та їх вилученні (чи завірених копій) таких документів:

проекту наоб`єкт «Нове будівництво 11поверхового багатоквартирногожитлового будинкуз вбудованимиприміщеннями громадськогопризначення (відокремленачастина «А»та відокремленачастина « ІНФОРМАЦІЯ_1 »)по АДРЕСА_2 ,розробленого назамовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 ) у повному обсязі згідно ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво» - з пояснювальною запискою, архітектурно-будівельними рішеннями, технологічними рішеннями, рішеннями з інженерного обладнання, основними кресленнями, організацією будівництва та кошторисною документацією;

договорів здодатками тадодатковими угодамищодо виконанняробіт зреалізації об`єкту«Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

документів що підтверджують виконання та оплату підрядних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б»)по АДРЕСА_2 »;

актів форми КБ2в та КБ 3, складених за наслідками виконання робіт з будівництва об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

платіжних доручень щодо здійснених розрахунків за договорами щодо виконання робіт з будівництва об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

матеріалів проведених ІНФОРМАЦІЯ_11 перевірок дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил на об`єкті «Нове будівництва 11-ти поверхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 ».

Вищезазначені документи як у паперовому так і електронному форматі (проект) можуть перебувати у володінні та розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) яку підрядноїорганізації будівництваоб`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 ».

Саме під час тимчасового доступу до даних документів можливо встановити відомості, які самостійно, а також у сукупності із іншими доказами будуть мати суттєве значення для встановлення обставин кримінального правопорушення. Отримана інформація може бути використана як доказ у кримінальному провадженні.

Без проведеннявищевказаних дій,відомості провчинене кримінальнеправопорушення неможливоотримати вінший спосіб,зокрема йчерез те,що вході досудовогорозслідування ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » проігнорованозапит щодонадання інформаціїта належнимчином завіренихкопій документів,які стосуютьсярозроблення проектноїдокументації запроектом будівництваоб`єкта «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 ».

Крім того, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання просила розглянути без участі представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою запобігання умисного знищення або заміни документів, а також забезпечення їх збереження у тому вигляді, у якому вони знаходяться на момент розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали клопотання приходжу до наступного.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки є підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації, а також з метою забезпечення її збереження у тому вигляді, у якому вона знаходяться на момент розгляду клопотання, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання необхідно розглядати без виклику представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020170000000105 від 25.05.2020, внесено відомості за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.364, ст. 28 ч.2, ч.1 ст. 366 КК України ( а.с.3).

Згідно матеріалівклопотання, упродовж2017-2020років забудовникамибагатоповерхових житловихбудинків м.Полтава таПолтавської областіне отримувалисявисновки щодопогодження місцярозташування тависоти об`єктівбудівництва наприаеродромних територіяхз урахуваннямумов впливуавіаційного шумуі емісійавіаційних двигунівта об`єктів,які можутьвплинути набезпеку польотіві роботурадіотехнічних засобівцивільної авіації.При цьомувказані обмеженняне врахованоу містобудівнихумовах таобмеженнях,виданих ІНФОРМАЦІЯ_7 забудовникамбагатоповерхових житловихбудинків збудівництва багатоквартирнихбудинків таінших об`єктівбудівництва,в томучислі іза адресою: АДРЕСА_2 (земельнаділянка зкадастровим номером:5310137000:18:008:0185) «Нове будівництво 11поверхового багатоквартирногожитлового будинкуз вбудованимиприміщеннями громадськогопризначення (відокремленачастина «А»та відокремленачастина «Б»)по АДРЕСА_2 », замовником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ), підрядником є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), проектна документація на яке розроблена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 ). Експертиза проекту будівництва проведена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_5 ) ( а.с.4,58-12).

В ходідосудового розслідування, ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » ненадало інформаціющодо розробленняпроектної документаціїза проектомбудівництва об`єкта«Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 » ( а.с.6,7).

Таким чином, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, що стосуються даного кримінального провадження, є необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів зазначених документів .

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відшукувана документація, що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) має суттєве значення для встановлення важливих обставин, являється джерелом доказів , а також враховуючи неможливість отримати відомості в інший спосіб, клопотання підлягає задоволенню.

Крім того, враховуючи конкретні обставини, викладені в клопотанні, обґрунтування слідчого в необхідності доступу та вилучення документів, вважаю достатнім визначити строк дії ухвали 30 днів.

Керуючись ст. 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні та розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали або належним чином завірені копії, а саме до:

проекту наоб`єкт «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 , розробленого на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 ) у повному обсязі згідно ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво» - з пояснювальною запискою, архітектурно-будівельними рішеннями, технологічними рішеннями, рішеннями з інженерного обладнання, основними кресленнями, організацією будівництва та кошторисною документацією;

договорів здодатками тадодатковими угодамищодо виконанняробіт зреалізації об`єкту«Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

документів що підтверджують виконання та оплату підрядних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

актів форми КБ2в та КБ 3, складених за наслідками виконання робіт з будівництва об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

платіжних доручень щодо здійснених розрахунків за договорами щодо виконання робіт з будівництва об`єкту «Нове будівництво 11 поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 »;

матеріалів проведених ІНФОРМАЦІЯ_11 перевірок дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил на об`єкті «Нове будівництва 11-ти поверхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (відокремлена частина «А» та відокремлена частина «Б») по АДРЕСА_2 ».

Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,

АДРЕСА_1 ) надати вищевказані документи для ознайомлення та вилучення їх оригіналів або належним чином завірених копії.

Виконання ухвали доручити слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , слідчому СВ ВП №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , прокурору Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_3

Строк дії ухвали 30 днів з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення10.05.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу104227400
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/4019/21

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні