Ухвала
від 30.08.2022 по справі 260/2114/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

31 серпня 2022 рокум. Ужгород№ 260/2114/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дору Ю.Ю., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника відповідача - Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії про визнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Загребельний Г.С. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії, яким просить суд: визнати протиправними дії Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії (код ЄДРПОУ 43757021; місцезнаходження: пл.Народна, 4, м.Ужгород, 88008) щодо надіслання до Закарпатської обласної ради повідомлення за №13 від 06.06.2022р. про прийняття XX з`їздом Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» рішення про відкликання депутата Закарпатської обласної ради за народною ініціативою - ОСОБА_1 , депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання; визнати протиправним та скасувати рішення XX з`їзду Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» від 05.06.2022р. №2-ХХ/22 «Про відкликання депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання, ОСОБА_1 »; зобов`язати Закарпатську обласну територіальну виборчу комісію (код ЄДРПОУ 43757021; місцезнаходження: пл.Народна, 4, м.Ужгород, 88008) прийняти постанову, якою відмовити у визнанні обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати від територіальної організації політичної партії - Закарпатської обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», у зв`язку із прийняттям XX з`їздом Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» рішення від 05.06.2022р. №2-ХХ/22 «Про відкликання депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання, ОСОБА_1 ».

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного від 21 червня 2022 року відкрито загальне позовне провадження.

На адресу Закарпатського окружного адміністративного суду 30 серпня 2022 року надійшло клопотання представника Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з власними технічними засобами.

Ознайомившись із поданим клопотанням представника Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", суд дійшов до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Разом з тим, відповідно до вимог ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч. 11 ст.195 КАС України).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд зазначає, що заява про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції подана представником Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" вчасно.

Технічна можливість проведення підготовчого засідання в Закарпатському окружному адміністративному суді в режимі відеоконференції з відповідачем з використанням власних технічних засобів наявна.

Враховуючи подане клопотання, суд вважає за можливе задовольнити подане клопотання та надати можливість представнику Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" брати участь в підготовчому засіданні 08 вересня 2022 року о 09 год. 00 хв. в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів - програма EASYCON - користувач ІНФОРМАЦІЯ_1.

Керуючись ст.ст. 195, 205, 241-243, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача - Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії про визнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.

Провести підготовче засідання 08 вересня 2022 року о 09 год. 00 хв. в режимі відеоконференції за участю представника Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" з використанням власних технічних засобів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Ю.Дору

Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено07.09.2022
Номер документу106013357
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо статусу народного депутата України, депутата місцевої ради, організації діяльності представницьких органів влади, з них про статус депутатів місцевих рад

Судовий реєстр по справі —260/2114/22

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 30.08.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 24.08.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні