Ухвала
від 23.01.2024 по справі 260/2114/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про залишення позовної заяви без розгляду

23 січня 2024 рокум. Ужгород№ 260/2114/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дору Ю.Ю., розглянувши у підготовчому судовому засіданні у порядку письмового провадження питання про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних на стороні позивача - Закарпатської обласної ради про визнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Загребельний Г.С. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних на стороні позивача - Закарпатської обласної ради, яким просить суд: визнати протиправними дії Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії (код ЄДРПОУ 43757021; місцезнаходження: пл.Народна, 4, М.Ужгород, 88008) щодо надіслання до Закарпатської обласної ради повідомлення за №13 від 06.06.2022р. про прийняття XX з`їздом Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» рішення про відкликання депутата Закарпатської обласної ради за народною ініціативою - ОСОБА_1 , депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання; визнати протиправним та скасувати рішення XX з`їзду Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» від 05.06.2022р. №2-ХХ/22 «Про відкликання депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання, ОСОБА_1 »; зобов`язати Закарпатську обласну територіальну виборчу комісію (код ЄДРПОУ 43757021; місцезнаходження: пл.Народна, 4, м.Ужгород, 88008) прийняти постанову, якою відмовити у визнанні обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати від територіальної організації політичної партії - Закарпатської обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», у зв`язку із прийняттям XX з`їздом Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» рішення від 05.06.2022р. №2-ХХ/22 «Про відкликання депутата Закарпатської обласної ради VIII скликання, ОСОБА_1 ».

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 21.06.2022 року відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі за даним позовом.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 26 вересня 2022 року у підготовчому судовому засіданні зупинено провадження у справі № 260/2114/22 до набрання законної сили судового рішення Господарського суду Закарпатської області у справі №907/559/22.

22 грудня 2023 року від уповноваженого представника позивача до суду надійшло клопотання, відповідно до якого зазначає, що рішення від 05.06.2022 року №2-ХХ/22 «Про відкликання депутата Закарпатської обласної ради VII скликання, ОСОБА_1 », яке є предметом оскарження в даній справі, рішенням ХХV з`їзду Політичної партії «За майбутнє» від 18.12.2023 року скасовано та визнано таким, що втратило чинність. Оскільки на даний час предмет спору між сторонами відсутній, розгляд справи по суті не розпочато, позивач просить залити позовну заяву без розгляду.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 09 січня 2024 року поновлено провадження у даній адміністративній справі та призначено підготовче судове засідання на 23.01.2024 року о 10:00 год. Про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання учасники справи повідомлені належним чином та завчасно.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися, будь-яких клопотань ними не подано.

Суд зауважує, що неприбуття учасників справи у підготовче судове засідання не перешкоджає розгляду заяви про залишення позовної заяви без розгляду. Відтак, розгляд поданої заяви проводиться у порядку письмового провадження.

Відповідно до частини 4 статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву позивача про залишення позову без розгляду, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд приходить висновку про задоволення вказаної заяви, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідно до статті 44 КАС України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

Оскільки, заява позивача про залишення позову без розгляду подана уповноваженим представником, не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, суд приймає її та залишає позовну заяву без розгляду .

Керуючись статтею 240,256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Закарпатської обласної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ", Політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" та до Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних на стороні позивача - Закарпатської обласної ради про визнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

СуддяЮ.Ю.Дору

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116481264
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —260/2114/22

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 30.08.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 24.08.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні