Ухвала
від 22.09.2022 по справі 159/3772/22
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/3772/22

Провадження № 2/159/1177/22

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

23 вересня 2022 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Бойчук П.Ю., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до директора Рокитницької гімназії Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області Ліснічук Марії Ярославівни (Волинська область, Ковельський район, с. Рокитниця, вул. Шкільна, 1) про скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до директора Рокитницької гімназії Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області Ліснічук М.Я., в якому просить скасувати наказ № 15-к по Рокитницькій гімназії від 30.08.2022 року "Про звільнення ОСОБА_1 " з 31.08.2022 року та поновити останнього на посаді вчителя історії та правознавства Рокитницької гімназії.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст. ст.ст. 175, 176 ЦПК України. Зокрема:

- позивачем в позовній заяві не зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (щодо самого позивача), відомі адреси електронної пошти (п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України);

- позивачем у позовній заяві не зазначено попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи (п. 9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України).

Крім цього, згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 175 ЦПК України, якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Таким чином при зверненні до суду з даним позовом позивачу необхідно долучити відповідні документи, які свідчать про звільнення від сплати судового збору, або зазначити у позовній заяві підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Крім цього, з матеріалів позовноїзаяви встановлено,що Рокитницькагімназія Колодяжненськоїсільської радиКовельського районуВолинської областіє комунальнимзакладом Управліннягуманітарної сферивиконавчого комітетуКолодяжненської сільськоїради Ковельськогорайону Волинськоїобласті,а тому, з врахуванням змісту позовних вимог, слід прийти до висновку про те, що належним відповідачем в даній справі є зазначене Управління, а особа, яка видала оспорюваний наказ, в даному випадку може бути третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно вимог ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, при зверненні до суду з даним позовом позивачу необхідно усунути вище вказані недоліки позовної заяви шляхом подання позовної заяви в новій редакції.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Залишити безруху позовнузаяву заяву ОСОБА_1 додиректора Рокитницькоїгімназії Колодяжненськоїсільської радиКовельського районуВолинської областіЛіснічук МаріїЯрославівни проскасування наказупро звільненняз роботита поновленняна роботі, про що повідомити позивача і надати йому десятиденний строк з дня отримання даної ухвали для усунення зазначених недоліків.

Попередити позивача, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ковельського міськрайонного судуП. Ю. Бойчук

Дата ухвалення рішення22.09.2022
Оприлюднено26.09.2022
Номер документу106395041
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —159/3772/22

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні