Ухвала
від 17.10.2022 по справі 159/3772/22
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/3772/22

Провадження № 2/159/1177/22

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

17 жовтня 2022 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Бойчук П.Ю., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Управління гуманітарної сфери виконавчого комітету Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області (Ковельський район, с. Колодяжне, вул. Лесі Українки, 20) про скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Управління гуманітарної сфери виконавчого комітету Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області, в якому просить скасувати наказ №15-к по Рокитницькій гімназії від 30.08.2022 року про звільнення ОСОБА_1 з 31.08.2022 року та поновити останнього на посаді вчителя історії та правознавства Рокитницької гімназії.

Відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК), та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до вимог статті 274 ЦПК справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Сторони у визначений судом строк вправі подати наявні докази та письмові пояснення у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питанняпро відкриттяпровадження усправі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як встановлено з матеріалів справи,наказ №15-квід 30.08.2022року поРокитницькій гімназіїпро звільнення ОСОБА_1 видано директоромРокитницької гімназіїКолодяжненської сільськоїради Ковельськогорайону Волинськоїобласті ЛіснічукМарією Ярославівною,а тому, з врахуванням змісту позовних вимог, слід залучити директора Рокитницької гімназії Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області Ліснічук Марію Ярославівну до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки рішення в даній справі може вплинути на її права і обов`язки.

Визнавши поданіматеріали достатнімидля прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі,керуючись статтями 19, 175, 177, 187, 274, 353 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження в цивільній справі.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 10 год. 00 хв. 02 листопада 2022 року в приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області (м. Ковель, вул. Незалежності 15, тел. 3-09-27, 3-38-85).

Залучити доучасті вданій справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача - директора Рокитницької гімназії Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області Ліснічук Марію Ярославівну (Волинська область, Ковельський район, с. Рокитниця, вул. Шкільна, 1).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК ).

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодонаведених позивачему відповідіна відзивпояснень,міркувань тааргументів можутьбути поданівідповідачем досуду протягомп`яти днівз дняотримання відповідіна відзив.Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Визначити залученій третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала про відкриття провадження у справі оскарженню не підлягає..

Суддя Ковельського міськрайонного суду П.Ю. Бойчук

Дата ухвалення рішення17.10.2022
Оприлюднено18.10.2022
Номер документу106765056
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —159/3772/22

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні