Ухвала
від 02.11.2022 по справі 159/3772/22
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/3772/22

Провадження № 2/159/1177/22

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про заміну первісного відповідача належним відповідачем

та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору,

на стороні відповідача

02 листопада 2022 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Бойчука П.Ю.,

з участю:

секретаря судового засідання Конашук М.А.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

третьої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ковелі в спрощеному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доУправління гуманітарноїсфери виконавчогокомітету Колодяжненськоїсільської радиКовельського районуВолинської області,з участютретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача - директора Рокитницької гімназії Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області Ліснічук Марії Ярославівни, про скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся в суд з даним позовом.

В судовому засіданні встановлено, що первісний відповідач - Управління гуманітарної сфери виконавчого комітету Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області не може бути належним відповідачем, оскільки Рокитницька гімназія Колодяжненської сільської ради Ковельського району, згідно Статуту, має статус юридичної особи, а тому має відповідати за даним позовом.

Позивачем заявлено клопотання про заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Суд, заслухавши учасників справи та вивчивши матеріали справи, що стосуються цього питання, прийшов до висновку про те, що клопотання представника позивача підставне та підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 51 ЦПК України , якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Таким чином, з огляду на викладені обставини та вимоги ст. 51 ЦПК України, в даній справі слід замінити первісного відповідача належним відповідачем.

Крім цього, як встановлено з матеріалів справи,Рокитницька гімназіяКолодяжненської сільськоїради Ковельськогорайону єкомунальним закладомКолодяжненської сільськоїради Ковельськогорайону Волинськоїобласті,а уповноважениморганом єУправління гуманітарноїсфери виконавчогокомітету Колодяжненськоїсільської ради,а тому, з врахуванням змісту позовних вимог, слід залучити зазначене Управління до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки рішення в даній справі може вплинути на його права і обов`язки.

В зв`язку із залученням до участі в справі вказаних осіб, судовий розгляд справи підлягає відкладенню.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 51, 178, 198, 223, 247, 261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Неналежного відповідача - Управління гуманітарної сфери виконавчого комітету Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області замінити на належного відповідача Рокитницьку гімназію Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області (45064, Волинська область, Ковельський район, с. Рокитниця, вул. Шкільна, 1).

Залучити доучасті вданій справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача - Управління гуманітарноїсфери виконавчогокомітету Колодяжненськоїсільської радиКовельського районуВолинської області (Ковельський район, с. Колодяжне, вул. Лесі Українки, 20).

Визначити залученому відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК ).

Визначити залученій третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень.

Судовий розгляд справи відкласти до 14 год. 00 хв. 21 листопада 2022 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи, залученим особам направити судову повістку з копіями позовної заяви з доданими матеріалами і копією цієї ухвали.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Головуючий П. Ю. Бойчук

Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено04.11.2022
Номер документу107083104
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —159/3772/22

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні